Publicēts 30. septembrī, 2015. Autors: Informācija.
Vienmēr ir pareizais laiks, lai parūpētos par savu un sava mājokļa drošību. Apdrošināties par vēlu ir tikai tad, kad nelaime jau notikusi, un arī tad vēl ne, jo varam apdrošināt atjaunoto, lai nākotnē izvairītos no nelaimes, kur nebūs neviena atbalsta un palīga. Tomēr pērkot apdrošināšanas polisi mājoklim, reti kad iedomājamies, vai apdrošināšanas tirgus šobrīd ir drošs, kāds ir pieprasījums un citas šāda tipa detaļas. Iegādājoties apdrošināšanu, svarīgākais ir tas, lai polise būtu garants mūsu mājokļa drošībai un tā patiešām strādātu.
Lasīt visu rakstu...
Publicēts 30. septembrī, 2015. Autors: Informācija.
Akciju sabiedrības "Latvijas Gāze" (LG) un Konkurences padomes (KP) konflikts nu Latvijā ir kļuvis tik skaļš un karsts, ka reti kurš sabiedrības pārstāvis par to nav informēts. Strīda epicentrā ir nepamatoti uzliktais sods, kuru “Latvijas Gāzei” 2013. gadā piemēroja Konkurences padome. Sods ir tik ievērojams, ka pārsniedz visu to sodu kopsummu, kuri 12 gadu laikā iepriekš piemēroti vairāk nekā 30 lielākajiem uzņēmumiem un savu tirgu līderiem par dominējošā stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu. Bet, kas būtiskākais – naudas sods “Latvijas Gāze” ir uzlikts par to, ka tā uzticējās un paļāvās uz Konkurences padomes, Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas un Patērētāju tiesību aizsardzības centra lēmumiem, kuri atļāva uzņēmumam “Latvijas Gāze” apturēt dabasgāzes piegādes situācijās, kad nav veikti norēķini par iepriekš izlietoto dabasgāzi.
Lasīt visu rakstu...
Publicēts 29. septembrī, 2015. Autors: Informācija.
Pēdējā laikā Latvijā arvien plašāks izvēršas konflikts starp akciju sabiedrību “Latvijas Gāze” (LG) un Konkurences padomi (KP), kas ir pašlaik viens no aktuālākajiem notikumiem uzņēmējdarbības un tiesību jomās.
Lasīt visu rakstu...
Publicēts 29. septembrī, 2015. Autors: Informācija.
Mūsdienās ar sūdzībām par paaugstinātu zobu jutību jeb tā saucamo hiperestēziju ir saskāries teju ikviens no mums. Nepatīkamas sajūtas var izraisīt karsti vai auksti, saldi vai skābi ēdieni un dzērieni, tāpat diskomforts var rasties arī zobu tīrīšanas laikā, pieskaroties zobiem ar zobu birstīti vai zobu diegu. Kā norāda veselības centra “Adoria” zobārste Māra Štegmane, zobu jutības iemesli var būt visdažādākie, tomēr visbiežāk vaininieks ir bojāta zobu emalja vai smaganu recesija.
Lasīt visu rakstu...
Publicēts 28. septembrī, 2015. Autors: Informācija.
Kustību trūkums, vāja muskulatūra, slikta fiziskā sagatavotība un sēdošs darbs ir tikai daļa no faktoriem, kas var izraisīt muskuļu sāpes. Visbiežāk par muskuļu sāpēm sūdzas tieši tie, kuri ilgas stundas pavada nepareizā pozā, nodarbinot vienas grupas muskuļus. Iespējams, pat nepamanīsiet, kā nelielas muskuļu sāpes pārvēršas smagā diskomfortā. Kā norāda veselības centra “Adoria” fizioterapeite Ieva Levica, ilgstošas muskuļu sāpes var novest pie nepatīkamām sekām, tai skaitā slikta miega, psihoemocionāliem traucējumiem un pastāvīgu smeldzi. Lai veicinātu organisma atveseļošanās procesus, iedarbojoties uz kustību – balsta sistēmu, nervu un cirkulācijas sistēmu, centra apmeklētājiem tiek piedāvāts izmantot kinezioloģiskās teipošanas metode kas balstīta uz kinezioloģijas principiem.
Lasīt visu rakstu...
Publicēts 28. septembrī, 2015. Autors: Informācija.
Administratīvā apgabaltiesa š.g. 2. septembrī atstāja spēkā vairāk nekā divu miljonu eiro sodu, kuru akciju sabiedrībai “Latvijas Gāze” (LG) uzlika Konkurences padome (KP) par rīkošanos saskaņā ar Konkurences padomes, Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) un Patērētāju tiesību aizsardzības centra (PTAC) norādēm.
Lasīt visu rakstu...
Publicēts 25. septembrī, 2015. Autors: Informācija.
Uzņēmumi arvien aktīvāk meklē iespējas, kā palielināt savu konkurētspēju, uzlabot darbinieku sniegumu un apkalpošanas efektivitāti, tādējādi veicinot arī pārdošanas apjomus. Veiksmīgai biznesa attīstībai nepieciešams uzturēt pārdošanas procesa nepārtrauktību, tajā pat laikā nodrošinot vienotu izpratni par būtiskiem elementiem darbā ar pircējiem, klientiem, darbam pašiem ar sevi.
Lasīt visu rakstu...
Publicēts 18. septembrī, 2015. Autors: Informācija.
Straujiem soļiem ir pietuvojies rudens, brīdis, kad siltā vasara ir aiz muguras un tai skaitā daudzu apņemšanas uzsākt sportot. Taču sākt nodarboties ar sportu nekad nav par vēlu – tam nevajag siltu saulīti vai sausu laiku, pietiek vien ar apņemšanos un motivāciju. Kad ierindojam vēlmi sportot savu veicamo pienākumu sarakstā, bieži vien mēs nezinām ar ko īsti sākt. Galvenais, protams, ir gribasspēks un apņēmība, taču svarīgi sākt nodarboties ar sportu pareizi. Lai parūpētos par to, ka sports nav kaut kas nezināms un svešs, ikdienas treniņus ieteicams sākt sporta klubos, kur iespējams konsultēties ar profesionāļiem un uzzināt, kā pareizi veicami treniņi, kā ātrāk un efektīvāk panākt vēlamos rezultātus, kā arī lai pārliecinātos, ka sports turpmāk var kļūt par neaizstājamu ikdienas sastāvdaļu.
Lasīt visu rakstu...
Publicēts 16. septembrī, 2015. Autors: Informācija.
Vai zinājāt, ka kafiju cilvēki pazina jau 1000 gadu pirms mūsu ēras? 3 tūkstošu gadu laikā šī dzēriena baudīšana ir izvērtusies par veselu rituālu un miljardiem cilvēku visā pasaulē bez tā nevar produktīvi uzsākt savas ikdienas gaitas. Viens no kafijas, kā dzēriena, lielākajiem plusiem ir ne tikai kofeīna deva, kas ļauj cilvēkiem pamosties un dod enerģiju, bet arī tas, ka tai ir ārkārtīgi daudz pagatavošanas veidu. Lai pagatavotu labu kafiju, ir nepieciešama laba tehnika, turklāt, ne sliktāka par tām, ko esam raduši redzēt kafejnīcās un restorānos, jo izbaudīt visas šī dzēriena īpašības un sajust garšas nianses vēlamies arī mājās vai ofisā.
Lasīt visu rakstu...
Publicēts 14. septembrī, 2015. Autors: Informācija.
Mūsdienu uzņēmējam jābūt apveltītam ne tikai ar kritisko domāšanu un spēju ātri pieņemt lēmumus, bet arī ar līdera dotībām. Neraugoties uz to, ka Latvija ir maza un darbības nozares nereti ir ierobežotas, mūsu valsts ir ļoti bagāta ar uzņēmējiem – līderiem. Tik pat svarīgi kā būt līderim, kurš spēj motivēt darbiniekus un kura viedoklī ieklausās, ir strādāt pie sava uzņēmuma dinamiskas attīstības un iekarot līdera pozīcijas arī tirgū.
Lasīt visu rakstu...
Publicēts 10. septembrī, 2015. Autors: Informācija.
Personāla vadītāja loma uzņēmumā ir nenovērtējama, viņa pārziņā ir personāla vadības stratēģijas, politika un mērķu noteikšana, kā arī uzņēmuma vadības sistēmas pilnveidošana, uzņēmuma personāla resursu plānošana un organizēšana, jaunu darbinieku piesaiste un atlase, uzņēmumu darbinieku atalgojumu sistēmas izstrāde, kā arī darbinieku motivēšana.
Lasīt visu rakstu...
Publicēts 10. septembrī, 2015. Autors: Informācija.
Mūsu veselību un pašsajūtu ikdienas ietekmē tādi faktori kā sociālā vide, sēdošs vai fiziski smags darbs, stress, kā arī fiziskās aktivitātes, ko veicam.Dažkārt mēs nonākam situācijās, kad vairs nespējam saviem spēkiem izprast ķermeņa sāpju vai diskomforta cēloņus. Hroniskas sāpes ilgtermiņā var novest pie vispārējas fiziskās pašsajūtas pasliktināšanos, noguruma, darbaspēju samazināšanos, jo ķermenis kā vienota struktūra signalizē, ka tam nepieciešama palīdzība. Pēc satraukuma pilnām, negulētām naktīm, protams, vēršamies pēc palīdzības pie sava ģimenes ārsta vai kāda medicīnas speciālista. Viens no speciālistiem, pie kura varam vērsties šādos gadījumos, ir fizioterapeits, kurš, veicot izmeklējumus, noskaidros sāpju cēloni un nozīmēs tālāku rehabilitāciju. Kā norāda veselības un skaistumkopšanas centra “Adoria” fizioterapeite Ieva Levica, mūsu ķermeņa dabiskais stāvoklis ir pilnvērtīga un nesāpīga funkcionēšana, kas ir viens no priekšnoteikumiem, lai izbaudītu dzīves sniegtās iespējas.
Lasīt visu rakstu...
Publicēts 10. septembrī, 2015. Autors: Informācija.
Latvijas Zvērinātu advokātu padome brīdina par sekām, ja Saeima šodien patiešām noteiks valsts amatpersonas statusu maksātnespējas administratoriem.
Lasīt visu rakstu...
Publicēts 10. septembrī, 2015. Autors: Informācija.
Tā kā tuvāka nāk ziemas sezona, tad pēdējais laiks sākt jau meklēt un domāt – kur un kādas ziemas riepas iegādāties savam auto, lai braukšana būtu drošāka, patīkamāka un izdotos izvairīties no dažādiem nepatīkamiem negadījumiem, kuru cēlonis – nepiemērotas vai nolietojušās transportlīdzekļa riepas. Paklausoties dažādu speciālistu padomos, palasot informāciju internetā vai pajautājot kādam paziņam, kurš šajā lietā zinošāks, varam nonākt pie dažiem secinājumiem – ko ievērot vai vismaz paturēt prātā meklējot riepas sezonai.
Lasīt visu rakstu...
Publicēts 9. septembrī, 2015. Autors: Informācija.
Rudens pamazām piesaka sevi visā krāšņumā un drīz daba priecēs ikvienu ar gleznainām ainavām un tradicionālo zelta lapkriti. Un līdzīgi kā mainās gadalaiks, mainās arī daiļā dzimuma pārstāvju prioritātes skaistumkopšanā. Iestājoties drēgnam un vēsam laikam, daudz lielāka uzmanība tiek pievērsta ādas un ķermeņa kopšanai. Kā atzīst skaistuma un veselības centra “Adoria” kosmetoloģes, skaista āriene, kopts ķermenis un iekšējā harmonija ir svarīgas sastāvdaļas sievietes labsajūtai ikvienā gadalaikā, tomēr aukstais laiks izdara savas korekcijas skaistumkopšanas tendencēs un daudz svarīgāk ir parūpēties tieši par ķermeņa un sejas ādas veselību.
Lasīt visu rakstu...
Publicēts 8. septembrī, 2015. Autors: Informācija.
Vietējie uzņēmumi arvien aktīvāk izrāda interesi dalībai konkursā “Latvijas Eksportprece 2015” , ko organizē Latvijas Eksportpadome ar mērķi paust atzinību, novērtēt un vēlreiz atgādināt par Latvijā esošiem un strādājošiem uzņēmumiem, kas ražo un eksportē augstas kvalitātes preces un pakalpojumus, kas tādējādi nes Latvijas vārdu pasaulē. Viens no šādiem uzņēmumiem, kas pieteica dalību konkursam, ir lielākais sveču ražotājs Baltijā – "Baltic Candles Ltd", kura klienti ir gan lielveikalu tīkli, gan specializēti dāvanu veikali, restorāni, kā arī augstas klases interjera preču veikali.
Lasīt visu rakstu...
Publicēts 7. septembrī, 2015. Autors: Informācija.
Latvijas uzņēmumi arvien aktīvāk izrāda interesi dalībai konkursā “Latvijas Eksportprece 2015”, ko organizē Latvijas Eksportpadome ar mērķi paust atzinību, novērtēt un vēlreiz atgādināt par Latvijā esošiem un strādājošiem uzņēmumiem, kas ražo un eksportē augstas kvalitātes preces un pakalpojumus, tādējādi nesot Latvijas vārdu pasaulē. Cerībā iegūt atzinību un godalgoto balvu, savu dalību konkursam ir paspējuši pieteikt vairāki uzņēmumi, kuri ar savu produkciju iepriecina ne vien vietējos iedzīvotājus, bet arī cilvēkus visā pasaulē.
Lasīt visu rakstu...
Publicēts 7. septembrī, 2015. Autors: Informācija.
Kā zināms, sieviešu un kurpju draudzība ir nešķirama. Nav noslēpums, ka sievietēm vienmēr ir patikuši moderni aksesuāri, kas uzlabo ne tikai viņu izskatu, bet padara tās daudz pievilcīgas un valdzinošākas arī vīriešu acīs. Lai atainotu sievišķības simbolu, sievietes biežāk izvēlas tieši augstpapēžu kurpes, nevis, piemēram, ikdienas apavus ar zemiem papēžiem. Lai arī augstpapēžu kurpes sievietēm liek justies simtiem reižu skaistākai, ikdienā tās var izraisīt arī virkni veselības problēmu.
Lasīt visu rakstu...
Publicēts 4. septembrī, 2015. Autors: Informācija.
Mūsdienās grāmatvedība ir viena no tām jomām, kuru visbiežāk skar dažādas pārmaiņas un aktualitātes ir mainīgas ik mēnesi. Tāpēc ikvienam nozares pārstāvim ir svarīgi sekot līdzi jaunumiem likumdošanas grāmatvedības uzskaites un nodokļu jautājumos, jo ar grāmatvedību saistītās jomās ir ļoti svarīgi būt precīzam un zinošam, lai nekaitētu nedz uzņēmuma ienākumiem, nedz tā darbiniekiem un klientiem.
Lasīt visu rakstu...
Publicēts 4. septembrī, 2015. Autors: Informācija.
Neviena mūsdienīga uzņēmuma ikdienas darbs nebūtu iedomājams bez biroja vadītāja, kas nodrošina, plāno, koordinē un vada biroja darbu. Viņa pārziņā ir ne tikai informācijas sagatavošana, informācijas aprites organizēšana, uzņēmuma dokumentācijas pārzināšana, problēmu identificēšana un formulēšana, vadības konsultēšana par iespējamiem risinājumiem, piedalīšanās projektu izstrādāšanā un koordinēšanā, darbu izpildes termiņu kontrolēšana un saskaņošana, bet arī uzņēmuma (iestādes, organizācijas u.c.) pārstāvēšana klientiem un sadarbības partneriem, kā arī citu darbinieku motivēšana.
Lasīt visu rakstu...
Publicēts 4. septembrī, 2015. Autors: Informācija.
Lielās intereses un pieprasījuma dēļ 14. septembrī atkārtoti startēs biznesa izglītības centra “Jauno komersantu skola” īpašā biznesa apmācību sesija “Kā izveidot veiksmīgu biznesu un gūt panākumus”, kas tik tikko noslēgusies ar pozitīvām atsauksmēm. Apmācību kursam vēl pieejams arī līdzfinansējums. Pieteikties apmācībām iespējams šeit.
Lasīt visu rakstu...
Publicēts 4. septembrī, 2015. Autors: Informācija.
Ikvienā uzņēmuma neatņemama sastāvdaļa ir tā darbinieki, kas ir ne tikai lielākā uzņēmuma vērtība, bet arī galvenais priekšnosacījums veiksmīgai mērķu sasniegšanai. Viena no svarīgākajām ir biroja vadītāja loma, kas uzņēmumā ir nenovērtējama, proti, viņa pārziņā ir ne tikai informācijas sagatavošana, informācijas aprites organizēšana, uzņēmuma dokumentācijas pārzināšana, problēmu identificēšana un formulēšana, vadības konsultēšana par iespējamiem risinājumiem, piedalīšanās projektu izstrādāšanā un koordinēšanā, darbu izpildes termiņu kontrolēšana un saskaņošana, bet arī uzņēmuma (iestādes, organizācijas u.c.) pārstāvēšana klientiem un sadarbības partneriem, kā arī citu darbinieku motivēšana.
Lasīt visu rakstu...
Publicēts 2. septembrī, 2015. Autors: Informācija.
Mūsdienās grāmatvedība ir viena no tām jomām, kuru visbiežāk skar dažādas pārmaiņas un aktualitātes ir mainīgas ik mēnesi. Tāpēc ikvienam nozares pārstāvim ir svarīgi sekot līdzi jaunumiem likumdošanas grāmatvedības uzskaites un nodokļu jautājumos, jo ar grāmatvedību saistītās jomās ir ļoti svarīgi būt precīzam un zinošam, lai nekaitētu nedz uzņēmuma ienākumiem, nedz tā darbiniekiem un klientiem.
Lasīt visu rakstu...
Publicēts 1. septembrī, 2015. Autors: Informācija.
Tikai izglītotos jauniešos ir mūsu valsts pamats, attīstība un nākotne, sveicot skolēnus, studentus, vecākus un skolotājus Zinību dienā, sacīja Valsts prezidents Raimonds Vējonis.
Lasīt visu rakstu...
Publicēts 1. septembrī, 2015. Autors: Informācija.
Neviena mūsdienīga uzņēmuma ikdienas darbs nebūtu iedomājams bez biroja vadītāja, kas nodrošina, plāno, koordinē un vada biroja darbu. Viņa pārziņā ir ne tikai informācijas sagatavošana, informācijas aprites organizēšana, uzņēmuma dokumentācijas pārzināšana, problēmu identificēšana un formulēšana, vadības konsultēšana par iespējamiem risinājumiem, piedalīšanās projektu izstrādāšanā un koordinēšanā, darbu izpildes termiņu kontrolēšana un saskaņošana, bet arī uzņēmuma (iestādes, organizācijas u.c.) pārstāvēšana klientiem un sadarbības partneriem, kā arī citu darbinieku motivēšana.
Lasīt visu rakstu...
1 2