Augstpapēžu kurpju nēsāšana ikdienā var atstāt nelabvēlīgu iespaidu uz sievietes veselību
Publicēts 7. septembrī, 2015.
Kā zināms, sieviešu un kurpju draudzība ir nešķirama. Nav noslēpums, ka sievietēm vienmēr ir patikuši moderni aksesuāri, kas uzlabo ne tikai viņu izskatu, bet padara tās daudz pievilcīgas un valdzinošākas arī vīriešu acīs. Lai atainotu sievišķības simbolu, sievietes biežāk izvēlas tieši augstpapēžu kurpes, nevis, piemēram, ikdienas apavus ar zemiem papēžiem. Lai arī augstpapēžu kurpes sievietēm liek justies simtiem reižu skaistākai, ikdienā tās var izraisīt arī virkni veselības problēmu.

Kā norāda veselības un skaistuma centra “Adoria” fizioterapeites, mūsu ķermeņu pašsajūtu ietekmē tā pareiza un pilnvērtīga funkcionēšana un, kā jebkura pārlieku fiziska aktivitāte konkrētā ķermeņa daļā, arī ikdiena uz augstiem papēžiem var atnest dažādas problēmas.

“Nenoliedzami, augstpapēžu kurpes sievietes piešķir sievietei īpašu šarmu un parūpējas par to, lai viņas būtu ne tikai skaistas, bet arī pašpārliecinātas. Tomēr arī augstpapēžu kurpju nēsāšana var izraisīt problēmas, sākot jau no pašām pēdām un pirkstiem. Ņemot vērā to, ka augstpapēžu kurpes maina cilvēka smaguma centru, slodze uz pēdas priekšējo daļu un spilventiņiem palielinās vairākas reizes, nospiežot nervu un asinvadu tīklu. Ilgstoši atrodoties šādā stāvoklī, var izveidoties pēdu neiropātija, ko pavada stipras sāpes un tūska pēdās un ļaunākajā gadījumā -  pēdas deformāciju, ar kuru var nākties sadzīvot visu mūžu,” norāda medicīna centra fizioterapeites.

Lai gan sākotnēji šķiet, ka pēdas un pirksti vienīgie var ciest no nepatīkamām sajūtām, tik pat lielā mērā problēmas var rasties arī ar ceļiem un ikriem, jo kāju muskuļi atrodas nemitīgā saspringumā, kas traucē venozo atteci no kājām, un var novest pie ikru muskuļu deformācijas un Ahilleja cīpslas saīsināšanos.  Tāpat cieš arī mugurkauls, kuram augstpapēžu kurpju nēsāšana var atnest mugurkaula disku izslīdējumu un trūcītes, kam seko muguras sāpes, tirpšana un tūskas.

“Lai parūpētos par to, ka augstpapēžu kurpes rūpējas par sievietes skaistumu un grāciju, ne problēmām, sievietēm ir ļoti svarīgi ik pa laikam pārbaudīt savu veselības stāvokli un apmeklēt fizioterapeitu, kas palīdzēs ar ieteikumiem un ārstējošām masāžām ķermenim atbrīvoties no saspringuma un sāpēm,” norāda “Adoria” fizioterapeites.

Klīnikā “Adoria” tiek piedāvāta plaša fizioterapijas un ārstnieciskās vingrošanas programma, nodrošinot klientiem ērtas telpas, relaksējošu vidi, profesionālu speciālistu konsultācijas, patīkamas un ārstējošas masāžas un ieteikumus, kā, regulāri vingrojot un strādājot ar sevi, saglabāt vai atjaunot savas dzīves kvalitāti.

Fizioterapeita konsultācija ir vēlama katram. Mazkustīgs dzīvesveids, slimības un citi ietekmējošie faktori var izraisīt dažādas kustību problēmas- muguras, kaulu un locītavu sāpes u.c. Speciālists nosaka kādi vingrinājumi nepieciešami, lai uzlabotu ķermeņa stāvokli, kā arī palīdz izveseļoties pēc locītavu lūzumiem, mežģījumiem un ķermeņa deformācijas.

Ja būs nepieciešama vairāk kā viena konsultācija vai vingrojumu seanss, tad paciente saņems īpašu klienta karti, kur katru par katru 10. apmeklējumu jāmaksā nebūs, to saņemot dāvanā!   

 


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: