Kā izvēlēties labas riepas savam auto
Publicēts 10. septembrī, 2015.
Tā kā tuvāka nāk ziemas sezona, tad pēdējais laiks sākt jau meklēt un domāt – kur un kādas ziemas riepas iegādāties savam auto, lai braukšana būtu drošāka, patīkamāka un izdotos izvairīties no dažādiem nepatīkamiem negadījumiem, kuru cēlonis – nepiemērotas vai nolietojušās transportlīdzekļa riepas. Paklausoties dažādu speciālistu padomos, palasot informāciju internetā vai pajautājot kādam paziņam, kurš šajā lietā zinošāks, varam nonākt pie dažiem secinājumiem – ko ievērot vai vismaz paturēt prātā meklējot riepas sezonai.

Piemēram, ziemas riepas izvēlamies gan drošībai, gan stabilitātei, gan labākai vadāmībai. Ar labām riepām, kas piemērotas konkrētiem apstākļiem un nav pārāk nolietojušās – arī daži centimetri var būt ļoti noderīgi, lai izvairītos no sadursmes ar kādu objektu, vai, citu transportlīdzekli. Tieši tāpēc, jāizvēlas pareizi un rūpīgi. Ar ziemas riepām vasarā braukt nav prātīgi vien aiz tā iemesla, ka vasaras laikā tās dilst daudz vairāk, ņemot vērā, ka tās piemērotas ziemas sezonas braukšanai. Braucot ar ziemas riepām vasarā – nākamajai ziemai tās vairs īsti nederēs – nebūs ne tās stabilitātes, no drošības. Ziemas riepas var izvēlēties pēc dažādiem kritērijiem, tomēr lielu uzsvaru liekam arī uz cenu. Ja līdzekļi atļauj – varam iegādāties kādu atpazīstama ražotāja piedāvāto – Goodyear, Dunlop un tamlīdzīgus piedāvājumus. Tomēr, ja tik daudz tērēt nevaram atļauties, meklējam lētākus un vienkāršākus piedāvājumus, gan atceroties, ka, lai gan cenšamies ietaupīt finansiāli, nevajadzētu ekonomēt uz drošību un kvalitāti. Arī izvēloties cenā nedaudz lētākas riepas, cenšamies pievērst uzmanību, piemēram, braukšanas apstākļiem. Interneta veikala 220.lv piedāvājumā varam atrast arī auto riepas. Jau pašā lapas sākumā varam izvēlēties sezonu, kādai riepas meklējam, vēlamo platumu, profilu un disku diametru – ja zinām visus vēlamos un nepieciešamos parametrus, riepu iegāde būs daudz vienkāršāka un ērtāka. Arī ražotāju piedāvājums ir plašs – gan zināmais Dunlop, Bridgestone vai Hankook, gan mazāk dzirdētais Falken, Nexen vai Sava, tomēr kvalitātes ziņā arī mazāk zināmo ražotāju riepas ir atbilstošas augstiem standartiem, turklāt iespējams nedaudz ietaupīt.

Savukārt vasarā riepas mainām, un izvēlamies konkrētai sezonai piemērotas – vasaras tipa riepas. Tā kā šādu riepu protektoru raksti un sastāvs ir pielāgots tā, lai radītu maksimālus saķeres apstākļus ar ceļa virsmu siltā un karstā laikā, ziemai tās galīgi nav piemērotas.

Zinātāji teic, ka ar vienu riepu komplektu var nobraukt arī divas sezonas – tātad ar vienām ziemas riepām varam braukt aptuveni divas ziemas, tāpat kā ar vasaras riepām – divas vasaras. Tomēr arī tas nav absolūti noteiktais riepu kalpošanas laiks. Te viss atkarīgs no tā, cik un kur ikdienā braucam, pa kādiem ceļiem un kāds ir arī autovadītāja braukšanas stils. Tāpat, lai riepas nokalpotu vairāk nekā divas sezonas, tās pareizi jāuzglabā un pareizi jālieto.

Riepas ir ļoti svarīga auto sastāvdaļa – tostarp arī drošas braukšanas sastāvdaļa, tāpēc – izvēlamies rūpīgi.

Pērc auto riepas izdevīgāk interneta veikalā 220.lv jau šodien - http://220.lv/lv/auto_preces/riepas/

 


Komentāri (1)
Antares: Galvenais ir nedomāt par to, ka vasaras riepām ir pietiekošs protektors, lai brauktu ziemā :)
09/09/2017 10:31
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: