Kas jāņem vērā izvēloties kafijas automātu mājām vai ofisam?
Publicēts 16. septembrī, 2015.
Vai zinājāt, ka kafiju cilvēki pazina jau 1000 gadu pirms mūsu ēras? 3 tūkstošu gadu laikā šī dzēriena baudīšana ir izvērtusies par veselu rituālu un miljardiem cilvēku visā pasaulē bez tā nevar produktīvi uzsākt savas ikdienas gaitas. Viens no kafijas, kā dzēriena, lielākajiem plusiem ir ne tikai kofeīna deva, kas ļauj cilvēkiem pamosties un dod enerģiju, bet arī tas, ka tai ir ārkārtīgi daudz pagatavošanas veidu. Lai pagatavotu labu kafiju, ir nepieciešama laba tehnika, turklāt, ne sliktāka par tām, ko esam raduši redzēt kafejnīcās un restorānos, jo izbaudīt visas šī dzēriena īpašības un sajust garšas nianses vēlamies arī mājās vai ofisā.

Arī kafijas pagatavošana daudzu gadu gaitā ir izveidojusies par sava veida mākslas veidu un rituālu. Lai pagatavotu kafiju, ir nepieciešamas samaltas kafijas pupiņas. Veikalos varam nopirkt gan nemaltas un grauzdētas, gan arī jau samaltas. Tie, kuri dod priekšroku pašu maltām kafijas pupiņām, noteikti jau ir iegādājušies kafijas dzirnaviņas, vai kafijas automātus, kuri ne tikai pagatavo kafiju, bet arī samaļ pupiņas. Tie būs nedaudz dārgāki par tiem kafijas automātiem, kuri izmanto jau samaltu kafiju, bet cenu, pavisam noteikti, atsvērs kafijas bagātīgā garša un reibinošais aromāts. Kādēļ lielisku kafiju doties baudīt uz kafejnīcām, ja to var darīt arī mājās vai darbā, ne tā? Lai taupītu laiku, liels vairums kafijas dzērāju ieber krūzītē samaltās kafijas pupiņas un uzlej verdošu ūdeni, bet, iesakām apsvērt iespēju par lieliska kafijas automāta iegādi, lai šo rīta rituālu nepadarītu tik neinteresantu un būtu iespēja baudīt kvalitatīvi izgatavotu dzērienu jau no paša rīta.

Veikalos ir pieejami ļoti dažādi kafijas automāti un kafijas cienītājam, kurš vēlas to iegādāties, ir nepieciešams izlemt, kādu izvēlēties. Iesākumā jāsaprot, vai kafijas automāts tiek pirkts darbam vai mājām, vai kādai sabiedriskai iestādei, kur kafijas automāts tiek darbināts, teju 24 stundas diennaktī. Protams, ka liela nozīme būs arī cenai, bet nevajag domāt, ka tā nosaka automāta kvalitāti. Visbiežāk, lētākie modeļi ir piemēroti mājas apstākļiem, bet nedaudz dārgākie – ofisiem un kafejnīcām. Izvēloties kafijas automātu, nepieciešams pievērst uzmanību sekojošiem kritērijiem:

  • Aparāta noslogotība – svarīgi saprast vai kafijas automāts tiks lietots mājās vai darbā. Kafijas automātiem, kuri tiks darbināti mājas apstākļos, ir paredzēta mazāka noslogotība, lai tie kalpotu vienlīdz ilgi un kvalitatīvi, bet tie kafijas automāti kas domāti lietošanai darba vietā, parasti ir vēl izturīgāki, jo kafija tiks vārīta teju ik pēc pāris minūtēm (protams, viss atkarīgs no darbinieku skaita);

  • Izmēri – kafijas automātu izmēri ir dažādi un bieži vien to ietekmē gan kafijas automāta veids (kādu kafiju tas gatavo) un paredzētā atrašanās vieta (mājās virtuvē, kur to izmanto ģimenes vajadzībām, vai ofisa atpūtas telpā, kur to izmanto pat vairāki desmiti cilvēku stundā);

  • Automāta veids – mūsdienās ir pieejami kafijas automāti, kas ir domāti teju katram kafijas pagatavošanas veidam – espresso, Latte un tamlīdzīgi. Protams, ka lielākā daļa kafijas automātu veidu ietver sevī vairāku veidu kafijas pagatavošanas veidus, bet funkcija, kurā karstu ūdeni kopā ar kafiju izfiltrē caur papīra filtru, jau labu laiku nav vienīgā opcija kafijas pagatavošanai automātā;

  • Kādu kafiju ir vēlme gatavot – Espresso, Latte, Capuchino – tā šos nosaukumus varētu minēt vēl ilgi. Citi to sauks par māžošanos un teiks, ka pienu kafijai var uzliet arī krūzītē, bet patiesie šī dzēriena baudītāji, noteikti novērtēs iespēju iegādāties kafijas automātu, kas piedāvā iespēju to pagatavot šādā veidā.

Kafijas automāti ir nopērkami arī internetā, piemēram, interneta veikalā 220.lv, kas saviem klientiem piedāvā izvēles iespējas ne tikai automātu veidu un funkciju ziņā, bet arī cenas un ražotāju. Piedāvājot kafijas automātus par izdevīgām cenām, vērā tiek ņemtas klientu vēlmes iegādāties tieši to, ko viņi vēlas, tādēļ savām vajadzībām piemērotu kafijas automātu veikala piedāvājumā atradīs ikviens, neatkarīgi no tā vai kafijas automāts ir paredzēts lietošanai mājas vai darbā.  

 


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: