Lai sāktu nodarboties ar sportu pirmkārt nepieciešams gribasspēks un motivācija
Publicēts 18. septembrī, 2015.
Straujiem soļiem ir pietuvojies rudens, brīdis, kad siltā vasara ir aiz muguras un tai skaitā daudzu apņemšanas uzsākt sportot. Taču sākt nodarboties ar sportu nekad nav par vēlu – tam nevajag siltu saulīti vai sausu laiku, pietiek vien ar apņemšanos un motivāciju. Kad ierindojam vēlmi sportot savu veicamo pienākumu sarakstā, bieži vien mēs nezinām ar ko īsti sākt. Galvenais, protams, ir gribasspēks un apņēmība, taču svarīgi sākt nodarboties ar sportu pareizi. Lai parūpētos par to, ka sports nav kaut kas nezināms un svešs, ikdienas treniņus ieteicams sākt sporta klubos, kur iespējams konsultēties ar profesionāļiem un uzzināt, kā pareizi veicami treniņi, kā ātrāk un efektīvāk panākt vēlamos rezultātus, kā arī lai pārliecinātos, ka sports turpmāk var kļūt par neaizstājamu ikdienas sastāvdaļu.

Kā norāda sporta un fitnesa kluba “Reaktors” treneris Aivars Visockis, nereti cilvēku vēlmi sākt nodarboties ar sportu nomāc neziņa un bailes: “Nereti gadās situācijas, kad pie pirmajām grūtībām tie, kas tikko uzsākuši sportot, padodas. Bieži vien iemesls ir motivācijas un zināšanas trūkums, tieši tāpēc iesācējiem būtu ieteicams apmeklēt profesionālu sporta klubu. Tajā vienmēr atradīsies kāds, kas palīdzēs un sniegs padomu. Mēs katrs kādreiz esam bijuši sākumpunktā, svarīgi, nepadoties un mēģināt!”

Jāatzīmē, ka rudens ir īstais gadalaiks, kad sākt apmeklēt sporta zāli, jo lietainais un vēsais laiks tik un tā nesniedz plašas iespējas, lai brīvo laiku pavadītu pie dabas krūts. Pie sporta klubu apmeklēšanas priekšrocībām var uzskaitīt arī brīvi pieejamas treneru konsultācijas un izvēles programmas – iespējams sākt nodarboties gan ar vieglākiem sporta veidiem, gan intensīvākiem.

Pirmais gājiens uz sporta zāli var būt satraucošs ikvienam, kas pirmo reizi sāk nodarboties ar sportu, taču, kā norāda sporta un fitnesa kluba “Reaktors” treneris, galvenais ir pozitīvs noskaņojums. Lai justos daudz drošāk, vari doties uz sporta klubu kopā ar saviem draugiem, kas atnesīs ne tikai pozitīvas emocijas, bet arī labu garastāvokli. Iepazīt sporta klubu aprīkojumu, programmas un uzzināt savu spēju robežas, palīdzēs profesionāli treneri un sporta zāļu darbinieki.

“Mūsu sporta klubs lojāli izturas arī pret tiem cilvēkiem, kuri vēlētos uzsākt sportot, bet kaut kādu apstākļu dēļ to nav vēl izdarījuši vai ir nobijušies, ka tas nebūs viņiem pa spēkam. Mēs labprāt sniedzam konsultācijas, piedāvājam privātā trenera pakalpojumus un sniedzam iespēju pirmo reizi “Reaktorā” apmeklēt bez maksas, lai cilvēks pārliecinātos – viņam tas patīk vai nē,” atzīmē Aivars Visockis.

 


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: