Publicēts 28. aprīlī, 2015. Autors: Informācija.
Ikdienas steidzīgas ritms būtiski ietekmē mūsu veselību. Viens no aspektiem ir nesabalansētas pārtikas lietošana uzturā. Bieži vien neatliek laika pilnvērtīgām, uzturvielām bagātām brokastīm un pusdienām, pirms gulētiešanas beidzot ir laiks paēst un rezultātā uzturā regulāri nevienmērīgi tiek lietota pārtika, kas izraisa smaguma sajūtu organismā , nospiež mūsu gremošanas sistēmu un rada diskomforta sajūtu vēdera zonā. Viens no gremošanas traucējumus raksturojošiem terminiem ir dispepsija. Dispepsija ir pastāvīgas vai periodiskas centrālas sāpes vai diskomforts vēdera augšdaļā. Akūtu sāpju gadījumā diagnostika un terapija bieži jāveic nekavējoties, kas var izpausties arī kā neatliekama ķirurģiska ārstēšana.
Lasīt visu rakstu...
Publicēts 28. aprīlī, 2015. Autors: Informācija.
Pavasaris ir pārmaiņu laiks, kad līdz ar dabas mošanos, arī cilvēki sāk vairāk domāt par savu izskatu, veselību un uzturu. Kā norāda ārsti un dietologi, veselības profilaksei un imunitātes stiprināšanai šajos mainīgajos laika apstākļos, kas tik ļoti raksturīgi pavasarim, uzturā ieteicams lietot pilngraudu izstrādājumus, kas satur vērtīgās olbaltumvielas, taukvielas, fosfolipīdus, šķiedrvielas, folijskābi, minerālvielas un vitamīnus, palīdzot uzlabot ne tikai veselību, bet arī izskatu. Kā norāda “Vidzemes maiznīcas” valdes priekšsēdētāja Ligita Liepiņa – Eglīte, šobrīd arvien lielāks pieprasījums ir pēc dažāda veida veselīgajiem našķiem, kas palīdz sevi uzturēt formā un ir vienlīdz gardi.
Lasīt visu rakstu...
Publicēts 27. aprīlī, 2015. Autors: Informācija.
Pavasaris ir laiks, kad dažādām fiziskajām aktivitātēm nododamies vairāk, jo pēc garās ziemas ikvienam rodas vēlme pēc kā atraktīvāka. Vienam tā var būt fitnesa kluba apmeklēšana, kādam citam aktivitātes brīvā dabā. Tomēr pamatīgs nogurums var uzkrāties jebkurā gadījumā. Jau no sen seniem laikiem ir izveidojušies daudz un dažādi brīnišķīgi masāžas paņēmieni, kas ļauj atbrīvoties gan no noguruma, gan uzkrātās spriedzes. Masāžu veikt ir ļoti veselīgi, lai atjaunotu zaudētos spēkus, kā arī uzlabotu visus vielmaiņas procesus, uzlabotu muskuļu tonusu, noņemtu saspringumu, nostiprinātu ādas elastīgumu.
Lasīt visu rakstu...
Publicēts 21. aprīlī, 2015. Autors: Informācija.
Interneta vide un virtuālā pasaule kopumā ir kļuvušas par katra cilvēka ikdienas neatņemamu sastāvdaļu, lai kā arī daudzi gribētu šim apgalvojumam pretoties.
Lasīt visu rakstu...
Publicēts 21. aprīlī, 2015. Autors: Informācija.
Mūsdienu steidzīgajā ritmā un ikdienas aizņemtībā, cilvēks nereti savu pašsajūtu novirza otrajā plānā, priekšroku dodot darbam, mācībām u.c. Tomēr ilgstošs diskomforts un fizisks nogurums ne vienmēr ir saistīts ar saspringtu darba dienu, stresu vai aizņemtību - ļoti bieži cēlonis meklējams centrālās nervu sistēmas traucējumos. Kā norāda veselības un skaistumkopšanas centra “Adoria” neiroloģe Dagnija Mežavilka, cilvēki dažkārt pat mēnešiem ilgi pacieš nepatīkamas galvassāpes, nebeidzamu stresu, vai sliktu pašsajūtu, domādami, ka tā ir normāla ikdienas parādība, taču tā nebūt nav – ar diskomfortu nevajag samierināties, jo bieži sliktās pašsajūtas cēlonis ir daudz nopietnāks un šādā gadījumā ir jāmeklē palīdzība pie speciālista.
Lasīt visu rakstu...
Publicēts 17. aprīlī, 2015. Autors: Informācija.
Katrs no mums kādreiz ir nonācis neapskaužamā situācijā, kad steidzami nepieciešama nauda kāda nopietna iemesla dēļ, piemēram, negaidītam auto remontam vai medicīnas rēķiniem. Jāatzīst, ka lielākoties cilvēki ņem pirmo ātro kredītu, ko ierauga, neizvērtējot gana plašās izvēles iespējas.
Lasīt visu rakstu...
Publicēts 14. aprīlī, 2015. Autors: Informācija.
Lai gan šķiet, ka pavasaris ir laiks, kad visi cilvēki atbrīvoti uzelpo pēc ziemas drūmuma un pelēkuma, pierādīts, ka tieši pavasarī, par spīti tam, ka gaišais dienas laiks pagarinās, spīd saule, atgriežas gājputni un paliek siltāks, daudzi cilvēki cieš no pavasara stresa.
Lasīt visu rakstu...
Publicēts 13. aprīlī, 2015. Autors: Informācija.
Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) desmit gadu laikā ir sevi sakompromitējis tik tālu, ka tās reputācija vairs nav atjaunojama un pareizākais būtu to likvidēt, uzskata bijušais Latvijas premjers Aigars Kalvītis.
Lasīt visu rakstu...
Publicēts 13. aprīlī, 2015. Autors: Informācija.
Lielu sabiedrības uzmanību piesaistījusi biroja "Dabīgs produkts" unikālā labdarības kampaņa "Dosim bērniem iespēju augt veseliem!". Ar kampaņu, kas aicina atbalstīt bērna tiesības uz veselīgu dzīvi, apmaiņā piedāvājot plašas publicitātes iespējas, birojs sabiedrībā izraisījis neviltotu interesi un akcijai gatavi ziedot kā uzņēmumi, tā privātpersonas.
Lasīt visu rakstu...
Publicēts 10. aprīlī, 2015. Autors: Informācija.
Katra uzņēmuma izaugsmi un stabilitāti veicina tā darbinieku spēja būt kompetentam un informētam par jaunākajām aktualitātēm savas darbības sfērā. Nozīmīgu amata vietu uzņēmumā ieņem grāmatvedis, jo tas nodarbojas ar tā finanšu darbības uzskaiti un pārraudzību. Lai veicinātu grāmatvežu izaugsmi, “Nodokļu likumdošanas izglītības centrs” piedāvā iegādāties 3-12 mēnešu abonementa sertifikātu, kas nodrošina iespēju uzņēmuma grāmatvedim apmeklēt nodokļu optimizācijas un nodokļu likumdošanas jaunumu seminārus visā tā darbības periodā par brīvu.
Lasīt visu rakstu...
Publicēts 10. aprīlī, 2015. Autors: Informācija.
Bijušais Latvijas valsts prezidents Valdis Zatlers, kas aktīvi iestājās par tiesiskuma stiprināšanu un 2011.gadā atlaida Saeimu, to izdarīja bez jebkāda iemesla, intervijā raidījumā "Krustpunktā" norādīja ekspremjers un bijušais Tautas partijas priekšsēdētājs Aigars Kalvītis.
Lasīt visu rakstu...
Publicēts 9. aprīlī, 2015. Autors: Informācija.
Latvijā atrastos daudz premjeru, kas par pieciem miljardiem pārvarētu krīzi tikpat veiksmīgi kā Valdis Dombrovskis, intervijā raidījumā "Krustpunktā" sacīja ekspremjers un bijušais Tautas partijas priekšsēdētājs Aigars Kalvītis.
Lasīt visu rakstu...
Publicēts 2. aprīlī, 2015. Autors: Informācija.
Bieži vien sākotnējais uzstādījums izvēlēties sākt sportot un apmeklēt trenažieru zāli ir saistīts ar izskata uzlabošanu, kas līdzinātos žurnālu vāku modeļiem. Tiekšanās pēc perfekta rezultāta liecina par lielu motivāciju, tomēr mums katram ir jāpieņem tā ķermeņa forma, kurā paši jūtamies visērtāk. Ko dod zaudētie kilogrami, ja jūtaties slimīgi un noguruši, un tāpat nelīdzamies žurnālu vāku modeļiem? Kā norāda fitnesa klubu tīkla “Atlētika” galvenā trenere Veronika Kim, trenažieru zāle var palīdzēt stiprināt muskuļus, lai apaļumu radītā slodze uz kājām, muguras un citām ķermeņa daļām nebūtu jūtama. Tas pietuvinās katru cilvēku viņa atsevišķajai ideālajai formai un fiziskajai sagatavotībai, ko salīdzināt ar citiem nav vērts, jo katra individuāli nostādītie mērķi saistīti ar personīgajām spējām un vēlmes līdz tiem tiekties.
Lasīt visu rakstu...
Publicēts 1. aprīlī, 2015. Autors: Informācija.
Kā ziņo vairāki savstarpēji neatkarīgi, bet uzticami informācijas avoti, Valsts prezidents šodien varētu nākt klajā ar paziņojumu par savām kāzām.
Lasīt visu rakstu...