Apģērbi internetā Latvijā
Publicēts 21. aprīlī, 2015.
Interneta vide un virtuālā pasaule kopumā ir kļuvušas par katra cilvēka ikdienas neatņemamu sastāvdaļu, lai kā arī daudzi gribētu šim apgalvojumam pretoties.

Izmantojot internetu, ne tikai slēdzam dažādus darījumus, bet arī piedalāmies sanāksmēs, atpūšamies no ikdienas steigas, sazināmies ar radiem, draugiem un paziņā, kuri ir devušies dzīvot vai atpūsties uz tuvākām vai tālākām pasaules malām un arī internetā mēs slēdzam dažādus darījumus, kas agrāk likās neiespējami un nedroši. Iepirkšanās ir viens no tiem darījumu veidiem, ko parasti veicam, izmantojot internetu, jo gluži vienkārši tā ir ērtāk, lētāk, izdevīgāk un arī ātrāk. 

  

Veikali

Nebūs viegli nosaukt precīzu vai pat aptuveni skaitli tam, lai pateiktu cik daudz apģērbu veikali ir atrodami internetā visā pasaulē. Iespējams, ka šāda statistiska analīze nemaz nav veikta, jo dažādi apģērbu, apavu un aksesuāru veikali atveras un aizveras teju katru dienu un ne tikai lokālā, bet visai globālā mērogā. Arī Latvijā ir iecienīta apģērbu iegāde internetā, jo šādā veidā par izdevīgām cenām ir iespējams savā īpašumā iegādāties apģērbu, kas ir ne tikai tāds, kādu parasto veikalu plauktos šeit neieraudzīsiet, bet arī kvalitatīvs, jo par nožēlu jāatzīst, ka liela daļa veikalu, kas atrodami Latvijā, kvalitātes ziņā nespēj konkurēt ar tām precēm, kas tiek pirktas internetā.  

Iepirkšanās paradumi

Apģērbi internetā tiek piedāvāti visdažādākajā izmēru amplitūdā un arī cenu un modeļu ziņā piedāvājums ir visai grandiozs. Gan Latvijā atrodamie, gan ārzemju lapās mītošie apģērbu interneta veikali piedāvā arī dažādas akcijas un, protams, izpārdošanas cenas. Par izdevīgām cenām sev kārotās preces vēlas atrast ik viens, tāpēc vien izpārdošanas ir veikalu karstākais darbalaiks, jo klientu plūsma mēdz būt lielāka kā iepriekš. Vēl viens no klientu pievilināšanas veidiem ir bezmaksas piegāde, ja pasūtījuma kopēja cena pārsniedz kādu noteiktu summu. Latvijā tas nebūtu tik aktuāli, jo liela daļa interneta veikalu piedāvā standarta piegādes cenu, kas nemaz nav tik liela, bet, ja iepērkaties ārzemju interneta veikalā un pērkat vairumā, tad piegādes maksa var sasniegt visai augstu skaitli un to negribēs neviens. 

Latvijas veikali

Apģērbi internetā, kas tiek piedāvāti latviešu interneta veikalos, nav ne par matu sliktāki par tiem, kas tiek pasūtīti no pasaulē lielākajiem interneta veikaliem. Latvijā bāzētie veikali bieži piedāvā dažādu vairāk vai mazāk smalku zīmolu preces, jo veikalos tādas atrast ir pagrūti, un lielākoties tos var nopirkt tikai ASV, kas, savukārt, krietni palielina izmaksas jo jārēķinās ar PVN un muitas nodevas piemērošanu sūtījumam. Daudzi bīsies, ka piedāvājumā ir lēti pakaļdarinājumi un nekvalitatīvas replikas, bet šādām šaubām nav pamata. 

Drošība

Turpinot tēmu par šaubām un preču kvalitāti, gribētos pieminēt to, ka Latvijā darbojas patērētāju aizsardzība, kas nozīmē to, ka katram ir tiesības pirkumu 2 nedēļu laikā atdod pārdevējam, un saņemt atpakaļ naudu vai preci apmainīt pret tādu pašu vai līdzvērtīgu. Jā, tas darbojas arī tad, ja prece ir iegādāta kādā Latvijas interneta veikalā. Apģērbi internetā ir izdevīgs pirkums un nevajag nekad cerēt uz to ļaunāko, kad ejat uz pastu pakaļ paciņai vai arī kad kurjers zvana pie namdurvīm ar Jūsu sūtījumu rokās. Nevienam nav ne vēlmes, ne vajadzības kādu apkrāpt, tādēļ vien ir vērts iepirkties, izmantojot interneta veikalus. 


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: