Speciāliste: Stress un galvassāpes bieži vien nav saistītas tikai ar ikdienas rūpēm
Publicēts 21. aprīlī, 2015.
Mūsdienu steidzīgajā ritmā un ikdienas aizņemtībā, cilvēks nereti savu pašsajūtu novirza otrajā plānā, priekšroku dodot darbam, mācībām u.c. Tomēr ilgstošs diskomforts un fizisks nogurums ne vienmēr ir saistīts ar saspringtu darba dienu, stresu vai aizņemtību - ļoti bieži cēlonis meklējams centrālās nervu sistēmas traucējumos. Kā norāda veselības un skaistumkopšanas centra “Adoria” neiroloģe Dagnija Mežavilka, cilvēki dažkārt pat mēnešiem ilgi pacieš nepatīkamas galvassāpes, nebeidzamu stresu, vai sliktu pašsajūtu, domādami, ka tā ir normāla ikdienas parādība, taču tā nebūt nav – ar diskomfortu nevajag samierināties, jo bieži sliktās pašsajūtas cēlonis ir daudz nopietnāks un šādā gadījumā ir jāmeklē palīdzība pie speciālista.



Nervu sistēmai ir būtiska nozīme cilvēku funkciju nodrošināšanā un uzturēšanā - tā ir atbildīga par cilvēku kustību, spēju just, runāt, domāt. Ja šajos procesos rodas traucējumi, cilvēks vairs nespēj pilnvērtīgi uztvert apkārt notiekošos procesus. Tāpat neiroloģiskie traucējumi var skart centrālo nervu sistēmu – galvas un muguras smadzenes un perifēro nervu sistēmu, tāpēc, ja rodas aizdomas par saslimšanu, ir būtiski savlaicīgi doties uz speciālista konsultāciju un apskati.

“Nervu sistēma un tās pareiza darbība lielā mērā atbild par cilvēka spēju sajust, redzēt, dzirdēt, sagaršot, kustēties jeb dzīvot, tādēļ būtiski laikus diagnosticēt iespējamās problēmas. Kompetents un profesionāls neirologs palīdzēs ārstēt tādus slimību simptomus kā galvassāpes, reiboņus, tirpšanu vai trīci locekļos, miega un atmiņas traucējumus, muguras un locītavu sāpes, kas ir tikai dažas no norādēm uz iespējamām nervus sistēmas problēmām. Vajadzības gadījumā pacientiem tiek veikti padziļināti nervu sistēmas izmeklējumi - magnētiskā rezonanse, datortomogrāfija, ultrasonogrāfiju galvas un kakla asinsvadiem, kas spēj precīzi noteikt saslimšanu un tās cēloņus. Tādējādi mūsdienās ir iespēja efektīvi cīnīties ar nepatīkamo diskomfortu un dzīvot pilnvērtīgi,” turpina neiroloģe Dagnija Mežavilka.

Neiroloģisko slimību ārstēšanā izmanto dažādas metodes – medikamentus, vingrojumus, fizioprocedūras, masāžas, akupunktūru, osteopātiju, ķirurģiskas manipulācijas u.c.

Nervu sistēma regulē svarīgākos cilvēka dzīvības procesus, tāpēc ikviens, kam radušās aizdomas par saslimšanu, aicināts laicīgi vērsties pēc palīdzības.

 


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: