Publicēts 30. septembrī, 2014. Autors: Informācija.
Šobrīd, kad līdz 12. Saeimas vēlēšanām atlicis mazāk par nedēļu, Latvijas sabiedrība un mediji aktīvi diskutē par politiskajām partijām, to izvirzītajiem kandidātiem un viņu atbilstību vadošajiem amatiem. Tomēr, kā noskaidrojies “Sabiedriskās domas un tirgus izpētes centra” (SDTIC) aptaujā, 17,6 % latviski runājošo iedzīvotāju joprojām nav izlēmuši, kurai no partijām šo sestdien, 4. oktobrī, atdot savu balsi. Salīdzinot ar iepriekšējiem vēlēšanu gadiem, šāds neizlēmušo skaits ir ļoti augsts, kas skaidrojams ar to, ka sabiedrībā šīm vēlēšanām izvirzīts īpašs nozīmīgums, kā rezultātā ikviens rūpīgi apsver visus “par” un “pret”.
Lasīt visu rakstu...
Publicēts 29. septembrī, 2014. Autors: Informācija.
Jau pavisam drīz sāksies desmit nedēļu ilgais Kanāla 2 realitātes šovs TV Zvaigzne! Jaunajā šovā startēs 12 dalībnieki, kuri ir gatavi izkāpt no komforta zonas, mācīties un pierādīt, ka ir radīti, lai būtu nākamās TV Zvaigznes.
Lasīt visu rakstu...
Publicēts 26. septembrī, 2014. Autors: Informācija.
Latvijas lauksaimnieki šobrīd atrodas neapskaužamā situācijā saistībā ar Krievijas noteikto embargo. Mūsu lauksaimnieki cieš zaudējumus, samazinājies piena produktu noietu tirgus, strauji kritušās cenas, dārzeņu audzētājiem jākonkurē ar Polijas tirgu, kā arī ilgstoši nākas strādāt ar zaudējumiem. Lauksaimnieki būtībā atrodas uz izdzīvošanas robežas un ja nekas netiks darīts lietas labā, tad, visticamāk, lauksaimniekiem būs jāpieņem izšķirošs lēmums.
Lasīt visu rakstu...
Publicēts 26. septembrī, 2014. Autors: Informācija.
Sakārtojot Latvijas nodokļu sistēmu, iespējams panākt ievērojamas izmaiņas ekonomiskās un saimnieciskās, kā arī sociālās vides sakārtošanā Latvijā. Nepieciešams tikai izvērtēt katra nodokļa vēlamo apjomu un izanalizēt tā celšanas vai samazināšanas ietekmi uz nozaru attīstību, lai vienlaikus gūtu nepieciešamos ienākumus valsts budžetā un mudinātu uzņēmējus un privātpersonas būt godīgiem nodokļu maksātājiem. Nodokļu sistēmai Latvijā ir jābūt pietiekami labi prognozējamai, taču nevaram ignorēt ārējos apstākļus un tendences pasaulē – nodokļu likmes ir jāpārskata, ja tas var sniegt labumu, pasargāt vietējos ražotājus un sabiedrību.
Lasīt visu rakstu...
Publicēts 26. septembrī, 2014. Autors: Informācija.
Trešdien, 1. oktobrī, plkst. 19.00 Mākslas muzeja „Rīgas Birža” ātrijā ar koncertu uzstāsies „Trio DaNoIs”. Tas ir trīs mākslinieku no Dānijas, Norvēģijas un Islandes muzikāls projekts, kuram vienojošais kodols ir mūziķu savstarpēji saistīta izcelšanās un kopēja Skandināvijas muzikālā kultūra.
Lasīt visu rakstu...
Publicēts 26. septembrī, 2014. Autors: Informācija.
Rīgā tradicionāli ražas svētkus atzīmē ar Miķeļdienas gadatirgu Doma laukumā, kas šogad notiks sestdien, 27. septembrī, no plkst. 10.00 līdz 17.00, kad tirgus apmeklētājiem būs iespēja iegādāties rudens veltes, amatnieku meistardarbus, kā arī baudīt plašu kultūras programmu.
Lasīt visu rakstu...
Publicēts 25. septembrī, 2014. Autors: Informācija.
Tuvojoties arvien aukstākiem laikapstākļiem, kad gājputni dodas uz dienvidiem, lai tur pārlaistu Latvijas auksto ziemu, arī liepājnieku iemīļotā gulbju ģimene Dienvidrietumu mikrorajonā pamazām gatavojas doties ceļā, tādēļ gan Liepājas pašvaldība, gan ornitologi un dabas pētnieki atgādina – lai pirms gājputnu gaitām gulbjus un viņu mazuļus pieradinātu pie patstāvības, putnus nevajag papildus barot.
Lasīt visu rakstu...
Publicēts 25. septembrī, 2014. Autors: Informācija.
Teju katrs trešais jeb 33% Latvijas iedzīvotāju ir pamanījuši Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras un tirgotāju rīkoto kampaņu Latvijas labums un tās ietekmē daudz biežāk iegādājušies Latvijā ražotus produktus, secināts Rimi Latvia pircēju aptaujā. Līdz ar Latvijā ražotās produkcijas izcelšanu veikalu plauktos, Rimi par 20% palielinājies pieprasījums pēc piena produktiem, jo īpaši pēc piena un biezpiena. Savukārt septembrī, salīdzinot ar šo pašu periodu pērn, audzis pieprasījums arī pēc vietējiem dārzeņiem – piemēram, sīpoli pirkti par 65%, āboli par 50%, bietes par 40%, bet kartupeļi par 35% vairāk.
Lasīt visu rakstu...
Publicēts 24. septembrī, 2014. Autors: Informācija.
1. oktobrī, Kaņepes Kultūras Centrā, uzstāsies plašu rezonansi guvušais lietuviešu elektroniskās mūzikas duets “Beissoul &Einius” .
Lasīt visu rakstu...
Publicēts 24. septembrī, 2014. Autors: Informācija.
„Nepilnības nekustamo īpašumu nozarē ļauj izdarīt dažādus likumpārkāpumus, piemēram, veikt darījumus ar nekustamo īpašumu un norādīt cenu, kas neatbilst kopējām tirgus tendencēm. Lai sakārtotu nozari un mazinātu krāpniecības riskus, nepieciešama obligāta nekustamo īpašumu aģentu sertifikācija, kas regulētu nozares darbību, un ikvienu darījumu padarītu caurspīdīgu,” skaidro Viesturs Burkāns, Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanas dienesta priekšnieks.
Lasīt visu rakstu...
Publicēts 24. septembrī, 2014. Autors: Informācija.
Maksājumu karte, kredītkarte ne tikai aizstāj skaidras naudas glabāšanu un pārnēsāšanu, bet kļuvušas arī par būtisku mūsu personīgā budžeta plānošanas un pat palielināšanas instrumentu. Banka Citadele atklāj 8 veidus, kā ar maksājumu un kredītkaršu palīdzību efektīvāk pārvaldīt savus līdzekļus.
Lasīt visu rakstu...
Publicēts 23. septembrī, 2014. Autors: Informācija.
Jautājums par Latvijas izglītības sistēmu pēdējā laikā ir kļuvis īpaši aktuāls, ņemot vērā mazo lauku skolu slēgšanu, pedagogu nepietiekamo atalgojumu un neskaidro izglītības sistēmas vīziju. Šobrīd izglītība darbojas abstrakti no dzīves, nepilda tās funkcijas, kas būtu nepieciešamas tālākas valsts attīstībā. Tas, ka izglītības sistēma ir jāmaina, nav apspriežams, drīzāk rodas jautājums, kā to panākt? Kā veicināt skolēnu motivāciju, augstskolu konkurētspēju, skolotāju izaugsmi un izglītības kā nozares attīstību?
Lasīt visu rakstu...
Publicēts 23. septembrī, 2014. Autors: Informācija.
Nagu sēnīšu slimības ir visbiežāk sastopamais naga izmaiņu cēlonis. Sēnīte var skart roku, kāju, gan roku un kāju nagus vienlaicīgi. Turklāt šī slimība sagādā estētisku diskomfortu un ir lipīga. Kā norāda veselības un skaistuma centra “Adoria” dermatoloģe Guna Grūbe, cilvēki, diemžēl, ne vienmēr pievērš pietiekoši lielu uzmanību savu nagu un ādas izmaiņām. Dažkārt vērojama situācija, ka cilvēks nagu sēnīti neatpazīst vai ignorē līdz brīdim, kad tā sagādā diskomfortu. Ir cilvēki, kas saviem spēkiem ar šo slimību cīnās jau gadiem, tomēr ir jāapzinās, ka pareiza un intensīva tās ārstēšana sniedz patiesi labu rezultātu.
Lasīt visu rakstu...
Publicēts 23. septembrī, 2014. Autors: Informācija.
Viena no nopietnākajām problēmām, kas neļauj Latvijai izmantot visu attīstības potenciālu, liekot cilvēkiem kritiski izturēties arī pret valsts pārvaldības sistēmu, ir lielā plaisa, kas veidojas dažādu sabiedrības grupu starpā. Lai Latvija varētu attīstīties vienmērīgi un pārliecinoši, vispirms jāmazina plaisa, kas veidojas starp lauku teritoriju un pilsētu iedzīvotājiem. To iespējams panākt, īpašu uzmanību pievēršot reģionu izaugsmei, veicinot iedzīvotāju vienmērīgu izkliedi visā Latvijas teritorijā.
Lasīt visu rakstu...
Publicēts 23. septembrī, 2014. Autors: Informācija.
Festivāls "Mūžības pieskāriens", kas tiek rīkots par godu izcilā persiešu dzejnieka un mistiķa Džalāluddīna Rūmī dzimšanas dienai, sāks priecēt klausītājus jau šīs nedēļas beigās.
Lasīt visu rakstu...
Publicēts 22. septembrī, 2014. Autors: Informācija.
Gaidot Liepājas topošo koncertzāli, tās apsaimniekotāji SIA “Lielais Dzintars” izveidojuši jaunu video stāstu ar mērķi jau tagad ļaut klausītājiem sajust īpašo Liepājas dzintara skaņas atmosfēru, kas valdīs jaunajā koncertzālē.
Lasīt visu rakstu...
Publicēts 19. septembrī, 2014. Autors: Informācija.
Tuvojoties vēlēšanām, šajā tik ļoti Latvijai sarežģītajā attīstības posmā, kad problēmu dažādās nozarēs ir vairāk kā labo darbu, reizēm cilvēki aizmirst, vai ir pārāk nobijušies runāt par to, kas patiešām ir svarīgi viņiem pašiem.
Lasīt visu rakstu...
Publicēts 19. septembrī, 2014. Autors: Informācija.
Ceturtdien, 18. septembrī, Jūrmalā restaurētajā Aspazijas mājā norisinājās Raiņa un Aspazijas 150. jubilejas gada ieskaņai veltīts pasākums. Raiņa un Aspazijas jubilejas gada festivāla “Pastāvēs, kas pārvērtīsies!” programmā šobrīd iecerētas jau ap 60 dzejnieku jubilejai veltītas kultūras norises Latvijā. Raiņa un Aspazijas pilsēta Jūrmala programmas ietvaros un arī ārpus tās iecerējusi ap 20 jubilejas gada notikumu.
Lasīt visu rakstu...
Publicēts 17. septembrī, 2014. Autors: Informācija.
Piena lopkopība vienmēr bijusi viena no nozīmīgākajām Latvijas lauku saimniecības nozarēm, kas attīstījusies un, neskatoties uz tirgus satricinājumiem, spējusi pastāvēt kā lielu, tā mazāku saimniecību izpildījumā. Taču šobrīd pienācis laiks, kad šī nozare Latvijā jau atrodas uz izdzīvošanas galējās robežas. Lai to saglabātu, valdībai nekavējoties jāsper izšķiroši soļi un tāpat kā liela daļa lauksaimnieku, esmu vīlies Vienotības vadītā Ministru kabineta pieņemtajā lēmumā atstāt Zemkopības ministrijas ierosinātos atbalsta pasākumus nākamās valdības ziņā.
Lasīt visu rakstu...
Publicēts 17. septembrī, 2014. Autors: Informācija.
Rūpējoties par gados jaunāko iedzīvotāju mutes dobuma veselību, veselības un skaistuma centrs „Adoria” bērniem līdz 18 gadu vecumam nodrošina zobu aprūpi pilnībā bez maksas. Kā norāda “Adoria” zobārsti, vecāku interese par bērnu mutes dobuma pārbaudi ir augsta, kas liecina par to, ka vecākiem patiesi rūp, lai viņu bērniem veidotos skaists, kopts un, galvenais, veselīgs smaids. Profesionālie zobārsti veic ne tikai nepieciešamo zobu labošanu un mutes dobuma higiēnu, bet arī draudzīgi un atraktīvi pastāsta mazajiem nebēdņiem par pareizu zobu kopšanu, kas turpmāk ļaus arī patstāvīgi rūpēties par savu smaidu.
Lasīt visu rakstu...
Publicēts 17. septembrī, 2014. Autors: Informācija.
Jau kopš seniem laikiem būvniecības materiālu “topa” augšgalā atrodas koks. To izmantoja jau mūsu senču senči, un būvniecības prakse pierādījusi, ka tas ir teju vai mūžīgs, un kalpo vairākām paaudzēm. Arī mūsdienu sabiedrība arvien vairāk sāk pievērst uzmanību ekoloģiskumam un dabīgām izejvielām, kas nekaitē dabai un cilvēku veselībai. Kā norāda būvniecības uzņēmuma “Sakarnieks” valdes loceklis Anatolijs Plešavniks, ņemot vērā Latvijas klimatiskos apstākļus, priekšroka mājokļu celtniecībā tiek dota energoefektīvām koka konstrukcijām, kas ļauj ne tikai ietaupīt apkures sezonā, bet arī atbalstīt “zaļo domāšanu” par apkārtējo vidi.
Lasīt visu rakstu...
Publicēts 17. septembrī, 2014. Autors: Informācija.
Jau pēc 10 dienām- 27. septembrī ar koncertu Siguldā Astro’n’out atklās savu Latvijas koncerttūri “Astro’ Electro’ Acoustic”. Tās ietvaros 4. oktobrī grupa koncertēs Ventspilī, mūzikas namā “Jūras vārti”, 5.oktobrī Liepājā, Rožu zālē, 11.oktobrī Jēkabpilī- “Krustpils kultūras namā”, 1.novembrī Gulbenes Kultūras namā, 2. novembrī Cēsīs, “Vidzemes koncertzālē” un tūre noslēgsies 7.novembrī Latvijas Nacionālās bibliotēkas “I.Ziedoņa zālē”, Rīgā.
Lasīt visu rakstu...
Publicēts 16. septembrī, 2014. Autors: Informācija.
Lai gan mūsdienās sievietes arvien vairāk par sevi rūpējas un daudz biežāk arī ikdienā atļaujas uzvilkt smalkus tērpus, papēžu kurpes un uzkrāsoties košāk, ikdiena un balle tomēr ir divas dažādas lietas. Tieši ballē nereti sastopamies ar nopietniem sievišķīgiem izaicinājumiem, par ko ikdienā aizdomājamies reti, – uzsver modele Māra Kampernova.
Lasīt visu rakstu...
Publicēts 15. septembrī, 2014. Autors: Informācija.
16. februārī Arēnā Rīga uzstāsies patlaban aktuālākais britu jaunās paaudzes solists un komponists Eds Šīrans (Ed Sheeran). Sava jaunākā albuma “X” tūres ietvaros Šīrans sniegs vismaz pusotru stundu garu koncertu, informē «L Tips Agency».
Lasīt visu rakstu...
Publicēts 12. septembrī, 2014. Autors: Informācija.
Jo īpaši pēdējos gados sabiedrībā izveidojies priekšstats par bankām kā par institūcijām, kas atņem cilvēkiem mājas, automašīnas, iedzīvi, iedzen parādos, pašas uzdzīvojot un iedzīvotāju rēķina. Diemžēl, jāatzīst, ka šāds viedoklis nav veidojies nepamatoti, jo komunikācija un sadarbība iedzīvotāju un kreditētāju starpā nav veidojusies veiksmīga. Tajā pašā laikā skaidri apzināmies, ka bankām ir milzīga ietekme uz valsts attīstību, un šādas uz sadarbību neorientētas attiecības sabiedrības un banku starpā var tikai kavēt Latvijas valsts attīstību. Kredītam ir jābūt kā iespējai atļauties vairāk, sasniegt mērķus, rēķinoties ar iespēju aizņēmumu atmaksāt ilgtermiņā, taču neveltot tam visu savu dzīvi.
Lasīt visu rakstu...
1 2