Publicēts 31. oktobrī, 2014. Autors: Informācija.
12.novembrī hallē “Arēna Rīga” “Native” turnejas laikā uzstāsies viena no šobrīd pasaulē aktuālākajām ASV poproka grupām OneRepublic. Par saviem iesildītājiem Eiropā grupa izvēlējusies alternatīvā roka apvienību Kongos, informē koncertaģentūra «Makroconcert».
Lasīt visu rakstu...
Publicēts 31. oktobrī, 2014. Autors: Informācija.
Lai saņemtu kvalitatīvu un regulāru medicīnisko aprūpi, svarīgi, lai iedzīvotājiem būtu ne tikai savs pastāvīgais ģimenes ārsts, bet arī pašiem savs uzticamais zobārsts, kas pārzina sava pacienta mutes dobuma veselību un rūpējas, lai regulāri tiktu nodrošināta nepieciešamā aprūpe.
Lasīt visu rakstu...
Publicēts 31. oktobrī, 2014. Autors: Informācija.
30.oktobrī izcilā latviešu pianista Andreja Osokina solokoncertā Latvijas Vēstniecībā Londonā tika pirmatskaņots Artura Maskata jaundarbs „Kazbegi: Tsminda- Sameba”.
Lasīt visu rakstu...
Publicēts 30. oktobrī, 2014. Autors: Informācija.
Nākamā gada 6. aprīlī “Arēnā Rīga” ar iespaidīgu šovu uzstāsies superzvaigzne, viens no šovbiznesa lieliskākajiem izklaidētājiem, britu mūziķis Robijs Viljamss, informē koncertaģentūra FBI.
Lasīt visu rakstu...
Publicēts 30. oktobrī, 2014. Autors: Informācija.
Popzvaigznes Kailijas Minogas “Kiss Me Once” koncerttūres šovu, kas norisināsies “Arēnā Rīga” jau šo svētdien, 2. novembrī, iesildīs atzītais britu dīdžejs un producents Louis La Roche, informē koncerta organizatori.
Lasīt visu rakstu...
Publicēts 24. oktobrī, 2014. Autors: Informācija.
Gaisa piesārņojums, pelējums, mājas putekļu ērcītes, tabakas dūmi un dažādi alergēni ir tikai redzamā aisberga daļa, ja tiek runāts par bronhiālās astmas cēloņiem. Astma tiek uzskatīta par nākotnes civilizācijas lielāko epidēmisko draudu, jo pieaugošā gaisa piesārņojuma rezultātā saslimšanas risks jebkuram cilvēkam, kas dzīvo pilsētā, ir ļoti augsts. Bronhiālā astma ir hroniska elpošanas sistēmas saslimšana, kas raksturojas ar ilgstošu iekaisumu un bronhu gļotādas tūsku un spazmām, kas izraisa lēkmjveida elpas trūkumu un spēcīgu klepu, kas var pāriet un simptomi var šķietami izzust, tomēr slimība ir progresējoša un bojājumi ir neatgriezeniski. Šī slimība ir ļoti izplatīta un ar to slimo gan bērni, gan pieaugušie.
Lasīt visu rakstu...
Publicēts 24. oktobrī, 2014. Autors: Informācija.
Šodien, 24. oktobrī, Parīzē starptautiskā šķīrējtiesa (Arbitration Tribunal) pasludināja spriedumu, uz kura pamata Kirgizstānas valdībai jāmaksā V.Belokoņam 16,5 miljoni ASV dolāru.
Lasīt visu rakstu...
Publicēts 23. oktobrī, 2014. Autors: Informācija.
Ikviens cilvēks, nenoliedzami, vēlas, lai viņa smaids būtu skaists un apburošs, taču teicamas mutes dobuma veselības pamatā ir rūpes un apņēmība. Diemžēl, zobārsta apmeklējums lielai daļai sabiedrības joprojām saistās ar bailēm, sāpēm un diskomfortu, tāpēc ļoti liela nozīme ir izvēlētajam zobārstniecības speciālistam. Kā norāda veselības un skaistuma centra “Adoria” zobārsti, pirms uzsākt jebkuru zobu labošanas procedūru, zobārstam noteikti ir draudzīgi jāaprunājas ar savu pacientu, uzklausot tā problēmu, vēlmi vai vajadzību, atbildot uz pacientam interesējošiem jautājumiem un izskaidrojot zobu labošanas gaitu.
Lasīt visu rakstu...
Publicēts 23. oktobrī, 2014. Autors: Informācija.
„Latvijas Koncertu” organizētā Rudens kamermūzikas festivāla noslēguma koncertā 25. oktobrī Lielajā ģildē varēsim klausīties Pētera Vaska Otrā čellkoncerta „Klātbūtne” pirmatskaņojumu Latvijā. Čella solo spēlēs mūsdienu čella zvaigzne – Sola Gabeta, kurai komponists ir veltījis šo skaņdarbu. Koncertā spēlēs arī Sinfonietta Rīga diriģenta Normunda Šnē vadībā.
Lasīt visu rakstu...
Publicēts 22. oktobrī, 2014. Autors: Informācija.
8. novembrī plkst. 19.00 Lielajā ģildē kamerorķestris Sinfonietta Rīga aicina uz koncertu “Prokofjeva vijolkoncerts un Leimanes Kamersimfonija”. Koncertā gaidāmi divi īpaši notikumi – jaunās komponistes Lindas Leimanes Kamersimfonijas pirmatskaņojums, kā arī talantīgās, Londonā dzīvojošās vijolnieces Kristīnes Balanas saspēle ar Sinfonietta Rīga un diriģentu Normundu Šnē.
Lasīt visu rakstu...
Publicēts 21. oktobrī, 2014. Autors: Informācija.
29. oktobrī plkst. 19:00 Lielajā Ģildē uzstāsies viens no pazīstamākajiem mūsdienu franču baritoniem Lorāna Nauri. Viņš izpildīs skaistākos franču komponistu Žorža Bizē, Gabriēla Forē, Kloda Debisī un Anrī Diparka vokālos skaņdarbus. Kopā ar Lorānu Nauri koncertā uzstāsies atzītā krievu dziedātāja, vairāku starptautisku vokālo konkursu laureāte Natālija Arhipova (soprāns) un izcilā krievu izcelsmes franču pianiste Jeļena Filonova.
Lasīt visu rakstu...
Publicēts 21. oktobrī, 2014. Autors: Informācija.
Veselīgs un skaists smaids rada labsajūtu un piešķir šarmu ne tikai pašam cilvēkam, bet arī priecē apkārtējos. Tomēr, veselīga un dzīvespriecīga smaida pamatā ir regulāras rūpes par mutes dobuma veselību. Kā noskaidrojies socioloģisko un tirgus pētījumu kompānijas “Pontus Dati” veiktajā aptaujā, lielākā daļa Latvijas iedzīvotāju jeb 65% savai un savu bērnu mutes dobuma veselībai pievērš īpašu vērību, uzsverot, ka rūpes par zobiem ir ļoti būtiskas jebkurā vecumā, turklāt zobārstniecības nozare esot ievērojami attīstījusies un kļuvusi daudz pieejamāka.
Lasīt visu rakstu...
Publicēts 20. oktobrī, 2014. Autors: Informācija.
Honkongā, vienā no lielākajām un bagātākajām Ķīnas pilsētām, kuras iedzīvotāju skaits pārsniedz septiņus miljonus, ar pārsteidzošām ovācijām savu pirmizrādi 9. oktobrī piedzīvojusi režisora Andreja Žagara un latviešu radošās komandas iestudētā Riharda Štrausa opera „Salome”. Pēc pirmizrādes A. Žagars ir saņēmis piedāvājumus veidot iestudējumu Sanpaulu Brazīlijā nākošgad un 2016. gadā – atkal Honkongā.
Lasīt visu rakstu...
Publicēts 15. oktobrī, 2014. Autors: Informācija.
Novembra beigās, no 27. līdz 29. novembrim, ar koncertiem Liepājā, Cēsīs un Daugavpilī pirmo reizi Latvijā viesosies džeza trio “Plaistow” no Ženēvas Šveicē.
Lasīt visu rakstu...
Publicēts 14. oktobrī, 2014. Autors: Informācija.
Uz ikgadējo starptautisko tirgu MIPCOM Kannās šoreiz ieradušies īpaši liels skaits - vairāk nekā 10000 profesionāļi no TV kanāliem, interneta platformām un producējošām kompānijām, kurā pircējiem ir iespēja no pārdevējiem iegādāties spēlfilmas, dokumentālās un animācijas filmas, seriālus, TV šovus, TV formātus, kā arī citu TV saturu.
Lasīt visu rakstu...
Publicēts 14. oktobrī, 2014. Autors: Informācija.
Aptuveni 80 pasākumi vairāk nekā 40 vietās visā Latvijā tiks veltīti nacionālajam kultūras mantojumam un Baltijas ceļam UNESCO nedēļā no 13. līdz 19. oktobrim. To jau ceturto gadu rīko UNESCO Latvijas Nacionālā komisija (LNK), aicinot izcelt vērtības, ar kurām lepoties gan Latvijā, gan pasaulē.
Lasīt visu rakstu...
Publicēts 9. oktobrī, 2014. Autors: Informācija.
29. oktobrī plkst. 19:00 Lielajā Ģildē notiks atzītās krievu dziedātājas, vairāku starptautisku vokālo konkursu laureātes Natālija Arhipova (soprāns) un viena no pieprasītākajiem mūsdienu franču baritoniem Lorāna Nauri vokālais vakars. Kopā ar viņiem koncertā uzstāsies izcilā krievu izcelsmes franču pianiste Jeļena Filonova.
Lasīt visu rakstu...
Publicēts 9. oktobrī, 2014. Autors: Informācija.
Latvijas Radio koris un diriģents Sigvards Kļava aicina uz Eiropas vadošo koru nedēļas lielkoncertu “Simfonijas un pasakas”, kas notiks Eiropas kultūras galvaspilsētas programmas ietvaros 18. oktobrī Rīgas Sv. Pētera baznīcā. Lielkoncertā piedalīsies RIAS kamerkoris no Berlīnes, Dānijas Nacionālais vokālais ansamblis, Latvijas Radio koris, Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris. Diriģenti Sigvards Kļava, Hanss Kristofs Rādemanis un Markuss Krīds. Skanēs Ērika Ešenvalda un Līgas Celmas-Kursietes pasaules pirmatskaņojumi.
Lasīt visu rakstu...
Publicēts 8. oktobrī, 2014. Autors: Informācija.
Rudens kamermūzikas festivālā pianists Vestards Šimkus iepazīstinās klausītājus ar savu jauno albumu, kurā ir ieskaņota Sergeja Rahmaņinova mūzika. Koncerti notiks 15. oktobrī Lielajā ģildē, 17. oktobrī Vidzemes koncertzālē „Cēsis” un 19. oktobrī Latgales vēstniecībā „Gors”.
Lasīt visu rakstu...
Publicēts 7. oktobrī, 2014. Autors: Informācija.
Sirds slimības ir viens no biežākajiem nāves cēloņiem Latvijā, tāpēc mediķi vērš uzmanību uz biežākiem šīs slimības iemesliem – mazkustīgu dzīvesveidu, kaitīgiem ieradumiem un nepareizu uzturu. Nesabalansētas maltītes un pārlieku treknu produktu lietošanas uzturā var izraisīt paaugstinātu holesterīna līmeni asinīs, asinsspiediena svārstības, aterosklerozi, kā arī liekā svara problēmas, kas ir sirds slimību priekšvēstneši. Rimi veselīgas ēšanas kustības Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis un uztura speciāliste Katrīna Spuleniece-Aišpure aicina rūpēties par sirds veselību un sniedz padomus, kā ar uzturu uzlabot savu veselību un pašsajūtu.
Lasīt visu rakstu...
Publicēts 7. oktobrī, 2014. Autors: Informācija.
Eiropas vadošo koru nedēļu Latvijā, kas notiks Eiropas kultūras galvaspilsētas programmas ietvaros no 17. līdz 22. oktobrim, atklās TENSO jauniešu kamerkoris ar audiovizuālu uzvedumu „Dzidrums. Seriāls” 17. oktobrī koncertzālē „Palladium” pl. 19.00.
Lasīt visu rakstu...
Publicēts 6. oktobrī, 2014. Autors: Informācija.
Programma Claybirds lullaby (Māla putnu šūpuļdziesma) pirmo reizi tiks atskaņota 10. oktobrī plkst. 18.00 Anglikāņu baznīcā Rīgā. Zviedru mākslinieks Knute Vesters (Knutte Wester) un komponiste Santa Ratniece sadarbojušies ar Ziemeļu bērnunama bērniem un saauduši deviņu bērnu dzīvesgājumus darbā, kuru izpildīs dziedātāju ansamblis okarīnu, tā dēvēto māla putnu, pavadībā. Lekciju lasīs mākslas zinātniece Sarmīte Sīle, sarunās piedalīsies Cīravas kultūras dzīves veidotājs Pēteris Brīniņš.
Lasīt visu rakstu...
Publicēts 6. oktobrī, 2014. Autors: Informācija.
Latvijas Radio koris aicina uz Eiropas vadošo koru nedēļu Latvijā, kas notiks no 17. līdz 22. oktobrim. Pasaules vadošie kori no Francijas, Dānijas un Vācijas, kā arī Latvijas Radio koris un Tenso Eiropas jauniešu koris, uzstāsies koncertos Rīgā, Cēsīs, Siguldā un Ventspilī izcilu diriģentu vadībā – pie diriģenta pults redzēsim Hansu Kristofu Rādemani, Markusu Krīdu, Rolandu Erabedjanu, Kasparu Putniņu un Sigvardu Kļavu. Muzikālo skanējumu papildinās Sinfonietta Rīga un Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris.
Lasīt visu rakstu...
Publicēts 3. oktobrī, 2014. Autors: Informācija.
Pēdējā laikā notiekošais partijas "Vienotība" iekšienē būtu raksturojams pavisam īsi - kā zirnekļi burkā. Kā zināms, vairākiem zirnekļiem esot kopāvienā bezizejas telpā, tie bez žēlastības aprij viens otru. Tieši šāds sairšanas process šobrīd ir sācies partijā Vienotība, kad tās reitings jau samazinājies zem 11%.
Lasīt visu rakstu...
Publicēts 3. oktobrī, 2014. Autors: Informācija.
“Latvijas Koncerti” aicina baudīt čella skanējumu Rudens kamermūzikas festivāla koncertā “Čells un latvieši”, kas notiks 8. oktobrī Spīķeru koncertzālē, bet 23. oktobrī Ventspils Kultūras centrā. Pētera Vaska, Ērika Ešenvalda, Pētera Plakida, Tālivalža Ķeniņa un citu latviešu komponistu skaņdarbus spēlēs izcilais čellists - Ēriks Kiršfelds. Pie klavierēm Lielās Mūzikas balvas 2013 laureāte par izcilu darbu ansamblī – Herta Hansena. Koncertā skanēs arī Imanta Zemzara “Mēnesgaismas” pasaules pirmatskaņojums. Koncerta režisore ir Zane Kreicberga.
Lasīt visu rakstu...
1 2