Publicēts 19. jūnijā, 2015. Autors: Informācija.
Masu mediji vienmēr ieņēmuši nozīmīgu lomu sabiedrības dzīvē, saukti par ceturto varu, tie veido un ietekmē sabiedrības viedokli un domas par gandrīz jebkuru tēmu. Nereti tiek uzskatīts, ka žurnālistu lielākā sūtība ir kalpošana sabiedrībai un viņiem jābūt cienīgiem runāt tās vārdā. Tomēr, kā, it īpaši, novērojams pēdējā laikā, mediju loma sabiedrības acīs kļuvusi neskaidra un žurnālistiem nākas saskarties ar dažādiem pārmetumiem – proti, mediji strādā iedzīvotāju vai tomēr savu personīgo interešu labā?
Lasīt visu rakstu...
Publicēts 18. jūnijā, 2015. Autors: Informācija.
Iestājoties vasarai un siltajai sezonai, ikviena sieviete vēlas uzlabot pašsajūtu un parūpēties par sevi, taču reizēm ikdienas rūpes savu labklājību nostāda otrajā plānā. Ikdienas stress, problēmas un steiga cilvēkos rada nemieru, kas negatīvi ietekmē veselību, sasprindzinot muskuļus un nervus, radot traucējumus pilnvērtīgi funkcionēt gan ikdienas darbos, gan aizmiegot naktī. Šādos gadījumos svarīga ir spēja atrast sev piemērotāko veidu kā relaksēties un atslābināties. Masāžas ir viens no veidiem, ar kuru palīdzību var atbrīvoties no ikdienas saspringuma, kā arī uzlabot savu pašsajūtu, ķermeņa formu un garastāvokli.
Lasīt visu rakstu...
Publicēts 18. jūnijā, 2015. Autors: Informācija.
Šogad jau piekto gadu pēc kārtas Ēdoles pils krāšņajos pagalmos, Kuldīgas novadā, 21. jūnijā norisināsies izslavētais Emīla tirdziņš, kurā izklaides tiks piedāvātas visai ģimenei. Ar plašo aktivitāšu programmu un iespaidīgo tirgotāju skaitu, šis Emīla tirdziņš solās būt visvērienīgākais no visiem iepriekšējos gados piedzīvotajiem, šo svētdienu pārvēršot par īstu piedzīvojumu ikvienam tirgus apmeklētājam.
Lasīt visu rakstu...
Publicēts 16. jūnijā, 2015. Autors: Informācija.
KASKO ir auto apdrošināšana, kas ir katra transportlīdzekļa īpašnieka brīva izvēle – iegādāties to vai nē. Apdomīgākie autovadītāji izvēlas KASKO apdrošināšanu, jo paredzēt negadījumus nav iespējams.
Lasīt visu rakstu...
Publicēts 16. jūnijā, 2015. Autors: Informācija.
Mūsdienās arvien nozīmīgāku lomu sabiedrības dzīvē ieņem masu mediji — tie informē par ikdienas svarīgākajiem notikumiem un bieži vien pilda arī izglītojošas vai izklaidējošas funkcijas. Diemžēl, pēdējā laikā masu komunikācijas līdzekļos novērojamas iezīmes, kas liek apšaubīt mediju godaprātu un bezkaislīga sabiedrības informētāja lomu. Proti, arvien biežāk medijos novērojama neviennozīmīgi vērtējama informācija, kurā attiecīgais medijs, visticamāk, lobē vienas puses - politiķa vai uzņēmēja intereses, un atspoguļo vienpusēju viedokli. Paužot savu personīgo nostāju, iespējams, kāda uzdevumā vai tīri savu interešu vadīts, medijs var pilnībā zaudēt sabiedrības uzticību.
Lasīt visu rakstu...
Publicēts 11. jūnijā, 2015. Autors: Informācija.
Arvien biežāk masu mediju telpā novērojamas žurnālistikas tēlu negatīvi ietekmējošos pazīmes — lētas sensācijas, "piespēlēti" viedokļi, pētnieciskās un analītiskās žurnālistikas trūkums, izteikts populisms, neprofesionalitāte, kā arī nekvalitatīvs un "pērkams" saturs. Mediju reputācija ir apdraudēta, par ko liecina arī nesen publiskotā Sabiedriskās domas un tirgus izpētes centra (SDTIC) aptauja, kurā noskaidrots, ka teju 60% aptaujāto Latvijas iedzīvotāju neuzticas masu medijiem. Interesanti, ka rezultāti, kuriem būtībā būtu jākalpo kā trauksmes signālam, netiek ņemti vērā, vēl vairāk — sabiedriskie mediji apšauba veiktā pētījuma metodoloģiju un datu patiesumu.
Lasīt visu rakstu...
Publicēts 8. jūnijā, 2015. Autors: Informācija.
Mūsdienās masu mediji uzskatāmi par sabiedriskās dzīves un kultūraprites skatuvi – bez tiem nebūtu iedomājama ne valsts politika, ne ekonomika, nedz arvien pieaugošais zvaigžņu un slavenību kults. Neraugoties uz to, ka masu mediju loma ieņēmusi svarīgu vietu cilvēku dzīvē, liela daļa sabiedrības tomēr neuzticas tiem. Kā liecina Sabiedriskās domas un tirgus izpētes centra (SDTIC) veiktā aptauja, teju 60% aptaujāto Latvijas iedzīvotāju neuzticas masu medijiem.
Lasīt visu rakstu...
Publicēts 4. jūnijā, 2015. Autors: Informācija.
Kā zināms, masu mediji jau kopš neatminamiem laikiem ieņēmuši nozīmīgu lomu sabiedrības dzīvē. Kā savā grāmatā "Masmediji: prese, radio un televīzija" raksta žurnāliste Sandra Veinberga, mediji kļuvuši par cilvēka "balsi" – tie veido un atspoguļo sabiedrības domu, izveidojot veiksmīgu savstarpēju komunikāciju starp žurnālistiem un auditoriju. Šis mijiedarbības modelis, kas līdz pat mūsdienām nemainīgi saglabājies, nu varētu tikt satricināts – žurnālisti, kuriem vajadzētu kalpot par paraugu sabiedrībai, pēdējā laikā aizvien biežāk rada izdomātas sensācijas, vērpj sazvērestības teorijas – ar savu autoritāti spēlējas gluži kā bērni smilšu kastē, vienlaicīgi iedragājot sabiedrības uzticību medijiem.
Lasīt visu rakstu...
Publicēts 4. jūnijā, 2015. Autors: Informācija.
Ilgtermiņa un īstermiņa ātrie kredīti Latvijā ir populārs risinājums nelielu un īslaicīgu finanšu problēmu risināšanai un jau daudzi šādā veidā ir guvuši iespēju atrisināt problēmas, kas sākotnēji šķita nebeidzamas. Par spīti tam, ka sabiedrībā ir sastopami daudz skeptiķi, kuri uzskata, ka šāda veida finansiāla palīdzība tikai noved vēl lielākā purvā, pierādījumu pretējam ir daudz vairāk.
Lasīt visu rakstu...
Publicēts 3. jūnijā, 2015. Autors: Informācija.
Pēdējā laikā, kad aizvien vairāk nākas dzirdēt dalītus viedokļus par mediju darbību un rīcību Latvijā, ir izveidota īpaša aptauja, kurā cilvēkiem ir iespējams atbildēt uz jautājumiem un izteikt savu viedokli par pašreiz izveidojušos mediju situāciju mūsu valstī.
Lasīt visu rakstu...
Publicēts 2. jūnijā, 2015. Autors: Informācija.
Nereti tieši pārdevēja ieguldījums nosaka uzņēmuma ienākumu līmeni un parūpējas par tā panākumiem, tādēļ ļoti svarīgi atrast izcilus pārdevējus vai par tādiem kļūt!
Lasīt visu rakstu...
Publicēts 1. jūnijā, 2015. Autors: Informācija.
Tuvojoties Rīgas mēra Nila Ušakova 39. dzimšanas dienai, interneta lietotāju vidū notiek plaša diskusija par to, ko rīdzinieki varētu mēram pasniegt dāvanā.
Lasīt visu rakstu...