Compensa KASKO – visu risku apdrošināšana
Publicēts 16. jūnijā, 2015.
KASKO ir auto apdrošināšana, kas ir katra transportlīdzekļa īpašnieka brīva izvēle – iegādāties to vai nē. Apdomīgākie autovadītāji izvēlas KASKO apdrošināšanu, jo paredzēt negadījumus nav iespējams.

Lai iegādātos KASKO apdrošināšanas polisi savam auto, nav jābūt speciālistam vai jāpārzina katrs apdrošināšanas sīkums. Apdrošināšanas procesam un notiekumiem jābūt viegli saprotamiem, pārskatāmiem un vienkāršiem. Izejot no apdrošināšanas kompānijas, ar polisi kabatā, klientam jābūt skaidriem nosacījumiem un riskiem, nevis jautājumu pilnam.

Ko tad īsti sevī ietver Compensa KASKO apdrošināšana? Pirmkārt, tā patiešām ir visu risku apdrošināšana. Segta tiek gan transportlīdzekļa sasišana, apzagšana vai nozagšana, gan uguns un ūdens radītie bojājumi. Segti tiek arī zaudējumi, kas radušies transportlīdzekļa reģistrācijas numura zīmes, bērnu sēdeklīša, datora vai sporta inventāra zādzības rezultātā. KASKO segs zaudējumus arī, ja mājdzīvnieki būs nodarījuši bojājumus auto virsbūvei vai pat motoram, kā arī zaudējumus, kas radušies sadursmē ar meža zvēriem. KASKO apdrošināšanas polise nodrošina, ka transportlīdzeklis būs pasargāts no visiem minētajiem riskiem.

Tāpat, KASKO ir arī serviss klientam. Piemēram, ja ar auto atgadās kāda problēma, kas neļauj turpināt plānoto ceļu, vai nepieciešama steidzīga tehniskā palīdzība, nespējot nokļūt līdz servisam, KASKO nodrošina diennakts tehnisko palīdzību uz ceļa – riteņa nomaiņa pret rezerves riteni, kas atrodas transportlīdzeklī; degvielas piegāde, ja tā neparedzēti beigusies; bloķētu durvju atvēršana, sīki remonta darbi vai pat transportlīdzekļa evakuācija un pasažieru transportēšana, ja nepieciešams. Plašāk par diennakts tehniskās palīdzības iespējām var jautāt savam apdrošinātājam.

KASKO nodrošina arī iespēju pieteikt atlīdzību bez policijas izsaukšanas tādos gadījumos, ja negadījumā nav cietušo vai nav radīti bojājumi trešās personas īpašumam. Arī tad, kad nepieciešams transportlīdzekli remontēt, piemēram, Compensa piedāvā iespēju pašam izvēlēties sev tīkamāko remonta veicēju, vai arī izmantot Compensa piedāvāto autoservisu. Šādus nosacījumus var pārrunāt jau pie KASKO polises iegādes. Tieši tāpat kā papildus polisei var iegādāties iespēju, ka nepieciešamības gadījumā būs pieejams nomas auto no pirmās dienas, neatkarīgi no zaudējumu apmēra. Dažādas papildus detaļas un nodrošinājumi pie dažādiem apdrošinātājiem var atšķirties, tāpēc der iepazīties ar piedāvāto informāciju rūpīgi.

KASKO polišu cenas katram autovadītājam tiek aprēķinātas individuāli, vadoties pēc vairākiem kritērijiem – riska faktoriem un paša autovadītāja izvēlētiem nosacījumiem. Piemēram – viens no faktoriem, kas veido KASKO cenu, ir izvēlētais pašrisks, kas nosaka kādu summu no zaudējumiem, segs pats auto īpašnieks. Respektīvi, izvēloties augstāku pašrisku, KASKO polises cena būs zemāka, savukārt izvēloties zemāku pašrisku KASKO cena palielināsies, tomēr nebūs nesamērīgi augsta, jo izvēlētais pašrisks nav vienīgais cenu ietekmējošais faktors. Būtiska ir arī auto vērtība, izlaiduma gads, modelis, kā arī autovadītāja stāžs un vecums. Tāpat vērā tiek ņemta izvēlētā KASKO polises darbības teritorija un apdrošināšanas polises darbības termiņš.

Pastāv arī noteikti nosacījumi, kas jāievēro un jāizpilda, lai varētu savam transportlīdzeklim iegādāties KASKO polisi. Tas nozīmē, ka transportlīdzeklim jābūt aprīkotam ar skaņas signalizāciju un jābūt ierīkotam imobilaizerim. Lai iegādātos sev izdevīgāko un atbilstošāko KASKO apdrošināšanu, der izpētīt dažādu apdrošinātāju piedāvājumus, izvēloties sev un savam auto visatbilstošāko un patīkamāko risinājumu drošai braukšanai.

Vairāk informācijas - http://www.compensa.lv/content_lv/casco.html

 


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: