Publicēts 30. decembrī, 2014. Autors: Informācija.
Latvijas Eksportpadomes apbalvojums „Latvijas Eksportprece 2014” šogad pasniegts desmit Latvijas uzņēmumiem, kas pierādījuši sevi kā veiksmīgus eksportētājus, paplašinājuši eksporta tirgus, kā arī sniedz ieguldījumu Latvijas ekonomikas izaugsmē un valsts tēla veidošanā ārvalstīs.
Lasīt visu rakstu...
Publicēts 22. decembrī, 2014. Autors: Informācija.
Tuvojoties sirsnīgajiem Ziemas saulgriežiem, radīt svētku sajūtu sev un sev tuvajiem cilvēkiem vēlas ikviens iedzīvotājs. Ziemassvētku laiks, nenoliedzami, nav iedomājams bez izgreznotās Ziemassvētku eglītes, brīnumainajiem rotājumiem visapkārt, piparkūkām, karstajiem dzērieniem un ģimenes tuvības sajūtas. Kā noskaidrojies pētījumu centra “Pontus Dati” veiktajā aptaujā, vairums iedzīvotāju par savu iecienītāko Ziemassvētku tradīciju atzīst tieši piparkūku cepšanu ģimenes lokā, jo tad mājās valda kņada, prieks un vienreizējas smaržas.
Lasīt visu rakstu...
Publicēts 19. decembrī, 2014. Autors: Informācija.
Ziemassvētku laiks lielai daļai iedzīvotāju saistās ne tikai ar izgreznotām eglītēm, Ziemassvētku koncertiem, bet arī, protams, ar iepirkšanās drudzi, kad ikviens steidz iegādāt sev tuvajiem tās piemērotākās dāvanas. Pareizā pārsteiguma izvēle ne vienmēr ir vieglākais darbs, jo mūsdienu plašais piedāvājums ļauj apjukt pat viskonservatīvākajam pircējam. Tomēr, kā noskaidrojies pētījumu centra “Pontus Dati” veiktajā aptaujā, vairums iedzīvotāju šogad saviem mīļajiem dāvās kādu no skaistumkopšanas vai veselības kūrēm, neaizmirstot palutināt arī ar kādu pašceptu piparkūku vai citu saldumu.
Lasīt visu rakstu...
Publicēts 18. decembrī, 2014. Autors: Informācija.
Janvāris ir ne tikai jauna gada un jaunu apņemšanos sākums, bet, diemžēl, arī gripai raksturīgā sezona, tāpēc pēdējā laikā būtiski pieaudzis to cilvēku skaits, kas izvērtē visus vakcinācijas plusus un mīnusus. Tomēr, kā norāda veselības un skaistuma centra “Adoria” vakcinācijas nodaļas vadītāja Santa Dombrovska, gripa ir vīrusa saslimšana, kas ir bīstama ar savām komplikācijām, tāpēc vienīgais drošais veids kā pasargāt sevi un savus tuvākos no šīs bīstamās saslimšanas ir tieši vakcinācija. Arī veselības iestādēs šobrīd notiekot aktīva gatavošanās gripas sezonai.
Lasīt visu rakstu...
Publicēts 15. decembrī, 2014. Autors: Informācija.
Salīdzinājumā ar pagājušo gadu, šogad pieaudzis to Latvijas iedzīvotāju skaits, kuri plāno iegādāties svētku dāvanas. Kopumā šogad iedzīvotāji arī dāvanu iegādei ir gatavi tērēt lielākas naudas summas – divas trešdaļas aptaujāto šogad svētku dāvanu iegādei plāno tērēt līdz pat 100 eiro, liecina 4finance un pētījumu centra SKDS veiktā pētījuma rezultāti.
Lasīt visu rakstu...
Publicēts 12. decembrī, 2014. Autors: Informācija.
Saslimšana ar kārpām ir ļoti izplatīta problēma, kas arī mūsdienās var skart jebkura vecuma cilvēku. Lai gan kārpas cilvēka organismam neko ļaunu nenodara, galvenais iemesls, kāpēc no tām cilvēki vēlas atbrīvoties ir tas, ka kārpas neizskatās pārāk glīti, ir lipīgas un var viegli tikt ‘uzdāvinātas’ citiem ģimenes locekļiem vai darba kolēģiem. Kā norāda veselības un skaistuma centra “Adoria” dermatoloģe Guna Grūbe, aizvien vairāk cilvēku apzinās, ka mūsdienu medicīna ļauj atbrīvoties no kārpām vienkārši un nesāpīgi.
Lasīt visu rakstu...
Publicēts 9. decembrī, 2014. Autors: Informācija.
Biroja vadītāja loma uzņēmumā ir nenovērtējama, proti, viņa pārziņā ir ne tikai informācijas un dokumentu sagatavošana un to aprites organizēšana, problēmu identificēšana un formulēšana, bet arī uzņēmuma (iestādes, organizācijas u.c.) pārstāvēšana klientiem un sadarbības partneriem, kā arī citu darbinieku motivēšana. Lai veiksmīgi un ar pārliecību vadītu visus šos procesus, biznesa apmācību centrs "Biznesa Akadēmija" organizē īpašu biznesa apmācību kursu esošajiem un topošajiem biroja vadītājiem - "BIROJU VADĪTĀJU AKADĒMIJA: lietvedība, psiholoģija, mārketings, attiecības ar klientiem un kolēģiem jeb kā biroja vadītājam kļūt par uzņēmuma dvēseli".
Lasīt visu rakstu...
Publicēts 9. decembrī, 2014. Autors: Informācija.
Kurš gan nav vecākus dzirdējis sakām: mans bērns visu ziemu slimo, vienu nedēļu aiziet uz bērnudārzu, pēc tam atkal divas nedēļas guļ mājās slims. Visbiežāk šo dzirdām tieši no pirmsskolas vecuma bērnu vecākiem, tāpēc Mazo ekspertu skola sadarbībā ar pediatri Annu Birku iesaka 7 rotaļīgus padomus, kā ziemā stiprināt imunitāti un palīdzēt bērniem būt veseliem.
Lasīt visu rakstu...
Publicēts 5. decembrī, 2014. Autors: Informācija.
Kā radīt saskaņotu koptēlu, pošoties uz balli? Svarīgs ir itin viss – izvēlētais tērps, grims, frizūra, kā arī aksesuāri. Aktuālie toņi grimā un apģērbā, rotu atbilstība sejas formai un izraudzītajam tērpam. It kā sīkumi, kas tomēr piešķir lielu nozīmi sava tēla izveidē, apkopoti padomos no modes un izklaides centra „Rīga Plaza” ikmēneša „Stila 3dienu” semināra „Pošamies ballei”.
Lasīt visu rakstu...
Publicēts 4. decembrī, 2014. Autors: Informācija.
Grāmatvedības uzskaiti uzņēmumos ierasti veic par finanšu plūsmu atbildīgais grāmatvedis, taču pēdējā laikā arvien lielāku popularitāti iegūst grāmatvedības ārpakalpojumi, kas paredz to, ka “ierastais” grāmatvedis tiek aizstāts ar mūsdienīgām tiešsaistes tehnoloģijām, tādējādi ievērojami palīdzot mazajiem uzņēmumiem ne tikai konkurences cīņā, bet arī darba kvalitātes uzlabošanā. Kā norāda grāmatvedības ārpakalpojumu sniedzēja “Finanšu Grāmatvedības Sistēmas” (FGS) pārstāve Dzintra Renigere, grāmatvedības ārpakalpojumi uzņēmējiem ļauj labāk saprast sava uzņēmuma darbības rezultātus un kontrolēt sava uzņēmuma naudas plūsmu.
Lasīt visu rakstu...
Publicēts 4. decembrī, 2014. Autors: Informācija.
Ziemassvētki un gadu mija, kā ierasts, ir laiks, kad cilvēki visvairāk pārdomā savas dzīves vērtības un izsaka visvairāk apņemšanos. Vecajam gadam aizejot, cilvēki vēlas tajā atstāt negatīvās un nevēlamās lietas, sākt jauno gadu ar labām domām un darbiem. Kāds sev nosolās doties sen gaidītā ceļojumā, kāds vairāk lasīt, apciemot sen neredzētus radus, vai nodoties sportiskām aktivitātēm, tādējādi uzlabojot savas dzīves kvalitāti.
Lasīt visu rakstu...
Publicēts 4. decembrī, 2014. Autors: Informācija.
Iestājoties aukstākajam gadalaikam, ne vien pašiem jārūpējas par savu veselību, bet arī jāatceras par elektroierīču aizsardzību salā. Kā lietot viedtālruņus ziemā un pasargāt tos no krasām temperatūras svārstībām, skaidro Samsung Electronics Baltics.
Lasīt visu rakstu...
Publicēts 4. decembrī, 2014. Autors: Informācija.
Četrās adventa svētdienās, kas veltītas mieram un pārdomām, Rīgas baznīcās notiks septiņi gaiši dziesminieku koncerti jeb „Adventa mūzikas svētki Rīgā”. Gaismas uzvaru pār tumsu savās dziesmās vēstīs Ieva Akuratere un Leons Sējāns, Kārlis Kazāks, Silvija Silava un Sniedze Prauliņa, Vilnis Punka, Haralds Sīmanis, Arnis, Laima, Jānis Miltiņi un Ieva Sutugova.
Lasīt visu rakstu...
Publicēts 3. decembrī, 2014. Autors: Informācija.
12. decembrī plkst. 19:00 Lielajā Ģildē ar Azerbaidžānas uzņēmuma „Synergy Group” atbalstu notiks krāšņs starptautisks mūzikas projekts „No Bēthovena līdz Geršvinam”, kurā pirmo reizi Latvijā uzstāsies jaunais un talantīgais amerikāņu pianists Endrjū Taisons. Viņa izpildījumā dzirdēsim Ludviga van Bēthovena ceturto klavierkoncertu, kurā viņam pievienosies Klaipēdas kamerorķestris.
Lasīt visu rakstu...
Publicēts 1. decembrī, 2014. Autors: Informācija.
Tuvojoties ziemai un aktivizējoties vīrusiem, sāk parādīties arī ikgadējā problēma- gripa. Daudziem neizjusts, citiem izslimots, gripas vīruss ir ārkārtīgi bīstams ikvienam Latvijas iedzīvotājam. Kā jārīkojas, lai ar to nesaslimtu? Visefektīvākais izsargāšanās veids ir vakcinācija.
Lasīt visu rakstu...