Veselības iestādēs arvien vairāk pievērš uzmanību telpu interjeram un apdares materiālu kvalitātei
Publicēts 5. septembrī, 2013.
Konkurence ārstniecības pakalpojumu tirgū palielinās un veselības centri šo situāciju risina ne tik daudz samazinot cenas saviem pakalpojumiem, bet gan izveidojot savās ārstniecības telpās patīkamāku vidi, kur prieks strādāt gan ārstiem, gan ierasties apmeklētājiem. Vairākās veselības iestādēs šobrīd aktīvi notiek interjera maiņa, tiek investēts telpu vizuālā izskatā uzlabošanā un apdares materiālu nomaiņā.

Veselības iestādes ir vieta, kur pacientam jābūt drošībā, jājūtas aprūpētam un mīlētam. Svarīga ir ne tikai ārstu attiekme pret pacientu, bet arī maksimāli droša darba vide personālam, ērta pārvietošanās un patīkama uzturēšanās veselības aprūpes telpās. Izvēloties apdares materiālus medicīnas iestādēm, jāņem vērā gan materiāla piemērtotība pacientu vajadzībām, gan higiēniskās prasības.

Kā norāda uzņēmuma “Grīdu serviss” pārstāvis Jānis Ivsiņš, grīdas segumu kvalitātei ārstniecības telpās tiek pievērsta arvien lielāka uzmanība, arī šobrīd vairākās Latvijas medicīnas iestādēs tiek veikta veco apdares materiālu nomaiņa pret jauniem, kvalitatīvākiem materiāliem, kas turpmāk nodrošinās lielāku nodilumnoturību un ērtāku pārvietošanos. “Grīdu serviss” meistari ir veiksmīgi strādājuši arī Turcijā, Ukrainā, Krievijā un Zviedrijā, kur vairākās slimnīcās un medicīnas iestādēs tika ieklāts specializēts grīdas segums, un vērtējot situāciju Latvijā, Jānis Ivsiņš atzīst, ka arī mūsu valstī vērojamas būtiskas pārmaiņas.

Netīrs vai bojāts grīdas segums bieži vien var izraisīt nepatīkamus starpgadījumus – paslīdēšana vai paklupšana var būt nopietns apdraudējums veselībai. Piesārņojuma uzkrāšanās uz grīdas virsmas samazina tās raupjumu, netīrumi aizpilda grīdas seguma poras, izmainot šīs virsmas berzes parametrus. Tāpēc ir ļoti svarīgi, lai grīda būtu viegli kopjama un tās materiāls būtu atbilstošs pacientu vajadzībām.

Kā viens no uzņēmumiem, kas šobrīd labiekārto savas telpas ir veselības un skaistumkopšanas centrs “Adoria”. Kā atzīst uzņēmuma vadītāja Ārija Bušmane, kvalitatīvs grīdas segums medicīnas iestādēs ir viens no būtiskākajiem faktoriem, līdz ar to, arī “Adoria” šobrīd veic būtiskas pārmaiņas, lai apmeklētājiem būtu nodrošināta maksimāli ērta pārvietošanās un patīkama uzturēšanās. Nekvalitatīvs grīdas segums var radīt ne tikai bīstamas traumas, bet arī uzkrāt baktērijas, kas veicina dažādas saslimšanas, augstas higiēnas prasības medicīnas iestādēs ir ļoti svarīgs nosacījums. Pareizi izvēlēts un uzstādīts grīdas segums samazina gan paslīdēšanas, gan traumu iespējamību, kā arī novērš kāju un muguras diskomfortu.

Veselības centru un medicīnas iestāžu grīdas segumiem pārsvarā tiek izmantots dabīgais linolejs vai PVC grīdas segumi, kā arī priekštelpās un reģistrācijas telpās – mīkstie grīdas segumi. Svarīgi, lai kāpņu materiāls būtu neslīdošs un nodrošinātu īpaši drošu un ērtu pārvietošanos.

Izvēloties grīdas seguma materiālu, pasūtītājam ieteicams konsultēties ar nozares speciālistiem, jo bieži  cilvēkiem ir dažādi, ne vienmēr pamatoti, priekšstati par kādu no seguma veidiem. Arī “Grīdu servisa” speciālisti ir gatavi atbildēt uz jebkuru jautājumu, kas saistīti ar  grīdām, grīdu segumiem, to materiālu variantiem un kopšanu.

Informāciju par  grīdu segumiem sniedza "Grīdu serviss" pārstāvis Jānis Ivsiņš, t. 67564400, info@griduserviss.lv / www.griduserviss.lv

 


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: