Veselības centrā “Adoria” psoriāzes slimniekiem iespējams saņemt bezmaksas konsultācijas
Publicēts 20. novembrī, 2013.
Psoriāze ir ādas slimība, kas paātrina ādas šūnu veidošanos un atdalīšanos no ādas. Ar šo slimību visā pasaulē slimo aptuveni 100 miljoni cilvēku. Arī Latvijā psoriāze ir salīdzinoši izplatīta, tāpēc veselības un skaistuma centrs “Adoria”, jūtot līdzi psoriāzes slimniekiem, aicina saņemt bezmaksas konsultācijas slimības ārstēšanai un uzveikšanai.

“Cilvēki, diemžēl, ne vienmēr pievērš pietiekoši lielu uzmanību tādām lietām kā ādas saslimšana - pinnēm, ādas apsārtumam, dzimumzīmēm vai citām ādas pigmentācijas izmaiņām, līdz ar to aizvien vairāk pieaug saslimstība gan ar psoriāzi, gan ar ar ļaundabīgiem ādas audzējiem. Lai precīzi noteiktu, kas īsti izraisa ādas saslimšanu, kā arī novērstu jau radušās ādas problēmas, cilvēkam jāvēršas pēc palīdzības pie ādas speciālista,” norāda veselības un skaistuma centra “Adoria” dermatoloģe Guna Grūbe.

Bezmaksas konsultācijas un atbalstu iespējams saņemt veselības un skaistuma centrā “Adoria”, iepriekš pierakstoties pa tālruni 67315000. Konsultāciju sniegs pieredzējusī dermatoloģe Guna Grūbe.

Psoriāze ir hroniska ādas iekaisuma slimība un ar to var saslimt jebkurš, gan vīrieši, gan sievietes. Ādas virskārtu sauc par epidermu un šūnas šajā slānī nepārtraukti tiek nomainītas un atdalās. Parasti šis process aizņem aptuveni vienu mēnesi, taču psoriāzes gadījumā tas notiek ātrāk (mazāk nekā vienā nedēļā). Šī paātrinātā procesa dēļ veidojas sabiezējuši plankumi ar sudrabaini baltām plēksnēm. Psoriāze var sākties agrīnā vecumā, taču vairumam tā rodas no 20 līdz 30 gadu vecumam.

Precīzs psoriāzes cēlonis joprojām nav zināms. Psoriāze nav lipīga, ar to nevar saslimt, pieskaroties ar psoriāzi slimam cilvēkam vai peldoties vienā baseinā. Psoriāzi izraisa vairāki cēloņi, kas var būt ģenētiski, imunoloģiski, apkārtējās vides izraisīti vai psiholoģiski. Šie faktori maina ādas normālās funkcijas, paātrinot ādas šūnu veidošanos un atdalīšanos.

Psoriāzi reizēm ir grūti atklāt, jo tā līdzinās citām ādas slimībām. Psoriāzes gadījumā 60% - 70% pacientu ir ādas nieze. Ja uzskatāt, ka jums ir psoriāze, ir svarīgi konsultēties ar ādas ārstu, lai noskaidrotu konkrētu diagnozi.

Ja Jums ir aizdomas par kādu citu no ādas saslimšanām, veselības un skaistumkopšanas centrs “Adoria” piedāvā ādas veidojumu, dzimumzīmju, ādas pigmentācijas izmeklēšanu ar dermatoskopu, dermatologa konsultācijas par ādas veidojumu likvidēšanas iespējām un ādas kopšanu. Novembrī un decembrī dermatologa apmeklējums “Adoria” pieejams ar - 30 % atlaidi.

Informācija tika sagatavota sadarbībā ar veselības un skaistumkopšanas centru “Adoria”. Tālr. 20561015, info@adoria.lv /www.adoria.lv

 


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: