Valsts apmaksāta grūtniecības aprūpe pieejama jebkurai topošajai māmiņai
Publicēts 14. oktobrī, 2015.
Topošajiem vecākiem vienmēr ir un būs uztraukums par gaidāmā mazuļa attīstību un veselību. Protams, tas ietver ne tikai bērniņa veselību, bet arī māmiņas labsajūtu gan grūtniecības laikā, gan arī pēc bērniņa piedzimšanas.

 

Kā norāda veselības un skaistuma centra “Adoria” ginekoloģe un dzemdību speciāliste Inese Gračova, svarīgi nodrošināt māmiņām ne tikai kvalitatīvu, individuālu grūtniecības novērošanu saskaņā ar Ginekologu un dzemdību speciālistu asociācijas vadlīnijām, bet arī sniegt nepieciešamo informāciju par grūtniecības norisi, pārmaiņām sievietes ķermenī un bērniņa attīstību, augšanu, lai šis periods,  sieviete ejot cauri kam pilnīgi jaunam un nezināmam, būtu pēc iespējas mierīgāks un patīkamāks. Viens no grūtniecības aprūpes mērķiem ir sagatavot māmiņu dzemdībām. Tās ir emocionāls pārdzīvojums, fiziski smags darbs, arī pārbaudījums, kam nepieciešama pacietība, izturība, kā arī īpaša aprūpe, atbalsts un sagatavošanās. Aprūpes laikā katrai māmiņai būs iespēja sagatavoties dzemdībām, rast atbildes uz visiem jautājumiem, kuri saistīti ar grūtniecības norisi, dzemdībām, to gaitu, atsāpināšanas iespējām un pēcdzemdību periodu.

Tagad arī veselības un skaistuma centrs “Adoria” piedāvā valsts apmaksātu, drošu un mūsdienīgu aprūpi ikvienai grūtniecei. Aprūpe norit saskaņā gan ar atbilstošajiem Ministru kabineta noteikumiem, gan Ginekologu un dzemdību speciālistu asociācijas vadlīnijām. Māmiņām tiek pievērsta īpaša uzmanība un vērība, nodrošinot individuālu attieksmi un augstu profesionalitāti. Grūtnieču aprūpi veic dzemdību speciālisti, kuri ikdienā vada gan fizioloģiskas, gan augsta riska dzemdības, nepieciešamības gadījumā veic ķeizargriezienus. Veselības centrs nodrošina arī mūsdienīgas diagnostikas ierīces.
Grūtniecība ir īpašs laiks ne vien sievietei, bet arī ģimenei. Tuvinieku atbalstam ir būtiska loma, tāpēc grūtniecei ir iespējams apmeklēt ārstu kopā arī ar vīru, bērniem vai jebkuru tuvu cilvēku, kura klātbūtne ir svarīga topošajai māmiņai. Bieži vien topošais tēvs ir ne tikai labs atbalsts māmiņai, bet arī lielisks palīgs ārstam,  turpina Inese Gračova.

Veselības centrā “Adoria” laipni gaidītas arī tās māmiņas, kuras gatavojas atkārtotām dzemdībām. Katra grūtniecība norit savādāk un ikviens mazulis māmiņai un tētim ir īpašs. Arī atkārtotu dzemdību gadījumā nodrošinām kvalitatīvu, individuālu grūtniecības aprūpi.

Mūsu speciālistiem ir pieredze darbā ar augsta riska grūtniecēm, sievietēm, kurām ir bijuši sarežģījumi iepriekšējās grūtniecībās, dzemdībās, kurām ir nopietnas hroniskas slimības. Sarežģītas grūtniecības norises gadījumos tiks nodrošināti kvalitatīvi, savlaicīgi papildus izmeklējumi, ārstēšana un citu speciālistu konsultācijas.

Veselības centram “Adoria” tiešām rūp jaunās un topošās māmiņas, tāpēc liela daļa no sniegtajiem pakalpojumiem ir bezmaksas, piemēram, ārstu vizītes, analīzes, sirds toņu klausīšanās, recepšu izrakstīšana valsts kompensējamajiem medikamentiem u.c. procedūras. Veselas māmiņas un bērni ir mūsu nākotne, ko jālolo un par ko jārūpējas pēc labākās sirdsapziņas un ikviena māmiņa ir pelnījusi šādu attieksmi. 

 


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: