Vai patiešām vēlies būt bagāts?
Publicēts 28. septembrī, 2016.
Nelielam ievadam: kāda ir tā vīzija - būt bagātam.

Tev nebūtu jāstrādā, lai nopelnītu iztiku dzīvošanai, apkopēja tīrītu tavu māju, dārznieks koptu tavu zālāju, un tev nevajadzētu domāt, vai  jāaizņemas ātrie kredīti, lai apmaksātu aizkavējušos rēķinus, jo nākošā alga vēl ir aiz kalniem. Atvaļinājumu varētu pavadīt kādā no villām dažādās pasaules malās vai laiski šūpojoties viļņos Vidusjūrā uz savas jaunās jahtas klāja. Vairs nekad nevajadzētu pieņemt sarežģītus lēmums - maksāt ar kredītkarti vai tērēt savus skaidrās naudas iekrājumus, lai iegādātos jaunāko mobilo telefonu. Šāda vīzija ir vilinoša, taču reālā dzīvē tā visbiežāk nenotiek.

Labās lietas, ko var saskatīt, esot bagātam:

Tu esi finansiāli neatkarīgs

Vairs nekādu trīs slodžu darbu, lai nopelnītu lielāku algu. Tu vari darīt, ko vēlies un kad vēlies (ja vien tu zini, ko gribi). Bagātība palielina komfortu un samazina stresu, kad dzīvē kaut kas “noiet greizi”.

Tu vari īstenot daudz ieceres un intereses

Atzīsim, jebkurš hobijs, vaļasprieks vai aktivitāte bieži vien maksā daudz naudu. Esot bagātam, tev ir iespēja pilnveidot savus ilgi lolotos sapņus un kļūt par ietekmīgu personu savā apkaimē.

Tu vari palīdzēt citiem

Tu vari mainīt savu un citu pasauli, piemēram, atbalstot traģēdijās cietušās ģimenes, ziedojot bērnu izglītībai vai labdarībai.

Tu vari nopelnīt vēl vairāk

Ieguldot lielos mērķos, laika gaitā peļņa nāk atpakaļ ar vēl lielāku uzviju. Tu vari ieguldīt lielas sporta halles celtniecībā vai kļūt par līdzīpašnieku kādā strauji augošā uzņēmumā.

Tu vari būt tur, kur tev jābūt

Tev nav mēnesi iepriekš jāpēta izdevīgākie lidojumu reisi, lai nokļūtu uz kādu sanāksmi. Esot bagātam, tu vari atļauties personīgo lidmašīnu un nokļūt otrā pasaules malā, neko iepriekš neplānojot.

Tu vari nodrošināt sev medicīnisku palīdzību

Sarežģītas procedūras, jaunākā medicīna, ārzemju speciālisti - tas viss maksā bargu naudu. Tu vari atļauties ne tikai personīgu medicīnas iestādi ar īpašu aprūpi, bet arī apsardzi pie savas palātas durvīm.

 

Taču visām baltajām strīpām seko melnās. Nav svarīgi, cik bagāts tu esi, tu nekad nedabūsi pilnīgi visas lietas, ko vēlies, un nepaspēsi uz visiem iecerētajiem pasākumiem vienlaicīgi. Bagātiem cilvēkiem tāpat ir jāizdara lielas un svarīgas izvēles.

 

Dažas potenciāli negatīvas lietas, ko var saskatīt, esot bagātam:

 

Tu vari būt viegls mērķis citiem

Ir zināmi daudzi bagāti cilvēki, kas slēpj savu finansiālo stāvokli tikai ar vienu mērķi – izvairīties no situācijām, kad draugi, radi un paziņas nemitīgi lūdz naudas aizdevumus. Nedrīkst pieļaut, ka tevi sāk izmantot ļaunprātīgi, zinot tavu labo sirdi. Ne tikai no radiniekiem ir jāuzmanās - popularizējot savu bagātību, var rasties dzīvības, apzagšanas, īpašumu postīšanas draudi.

Tavs privātums būs apdraudēts

Tu zaudēsi savu privātumu, ne tikai esot patstāvīgā mājkalpotāju ielenkumā - arī preses žurnālisti tev sekos ik uz soļa. Jaunākajās ziņās vienmēr varēsi meklēt, kas būs apspriests šoreiz - jaunais mētelis, ko būsi iegādājies, vai pārāk dārgā automašīna. Sabiedrību vienmēr interesē bagāto cilvēku dzīve, kā viņi izklaidējas, kā ģērbjas un kādas kļūdas pieļauj.

Tev var pazust naudas vērtība

Strādājot un paša spēkiem pelnot naudu, tu apzinies naudas vērtību, bet, ja viss tiek pasniegts uz zelta paplātes, tad tikpat viegli to var arī izšķiest nevajadzīgās lietās.

Tavi bērni var izaugt, neapzinoties naudas vērtību

Bērnus nedrīkst izlutināt, ir jāiemāca arī viņiem, ka nauda ir jāpelna un jātērē apdomīgi. Padomā, kā tu iemācīsi bērniem strādāt kādu darbu, ja pats maksā cilvēkiem par savu ikdienas pienākumu pildīšanu? Atstājot mantojumā lielas naudas summas, tu neradīsi bērnos nekādu vēlmi pašiem apgūt kādu profesiju. Naudu var ātri iztērēt un iekļūt lielos parādos, kur vienīgais glābiņš ir aizdevums. Ātrie kredīti ar sliktu kredītvēsturi ir liela mūsdienu jauniešu problēma, kuri nav iemācīti apdomīgi rīkoties ar savu budžetu.

Cilvēki pret tevi izturēsies savādāk

Pastāv divas iespējas – tev parādīsies vairāk draugu, kuri, visticamāk, vēlēsies gūt kādu pašlabumu, vai arī tavi esošie draugi sāks tevi ignorēt un izturēsies savādāk. Bagātību nevar noslēpt, un draugi var sākt uzskatīt, ka tu lielies viņu priekšā.

 

Nauda ir tikai darbarīks - tā nespēj pārvērst tevi par labāku cilvēku un tavu dzīvi par paradīzi, tāpēc apdomā labi, vai būt bagātam ir tas, ko patiešām vēlies.



Komentāri (3)
vivus: Labi rūkts lauva !
12/10/2016 09:48
Jānis: Nu taisnība jau ir. Kā tev ir nauda tā visu pārējo izturēšanās pret tevi ļoti izmainās. Visiem gribēsies lai tu palīdzi aizdodot vai kā savādāk, jo redz tev tak ir nauda :D
22/01/2017 09:35
Maija: Nemaz nerunājot pa to ka visi gribēs tevi izmantot
22/01/2017 09:36
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: