Vai jums ir nepieciešama kredītu konsultanta palīdzība?
Publicēts 18. oktobrī, 2016.
Lielākajai daļai cilvēku nav absolūti nekādu iekrājumu, bet tiem, kuriem tie ir, tie ir pavisam niecīgi. Viens no galvenajiem iemesliem, kādēļ mums neizdodas izveidot iekrājumus, ir parādsaistības.

Vienalga, vai šīs parādsaistības veido studiju kredīts, kredītkarte, ātrie kredīti internetā, auto kredīts vai hipotekārais kredīts – parādi var radīt tādas finansiālās problēmas, ka mēs paši ar tām vairs nespējam tikt galā. Par laimi, mūsdienās ikvienam ir pieejami tādi profesionāļi kā kredītu konsultanti, kas var mums palīdzēt izkļūt no finansiālajām grūtībām, kad pašu spēkiem to vairs nespējam. Turpinājumā varat iepazīties ar brīdinājuma zīmēm, kas norāda uz to, ka jūs esat uzņēmušies vairāk kredītsaistību nekā jūs spējat panest un ka arī jums, iespējams, vajadzētu sarunāt konsultāciju ar kādu kredītu konsultantu, lai uzlabotu savu finanšu situāciju.

1. Jūs dzīvojat no algas līdz algai

Šī ir viena no izteiktākajām pazīmēm, kas norāda uz to, ka jūsu finansiālā situācija ir pagalam neapskaužama. Ja jūs pastāvīgi, mēnesi no mēneša, dzīvojat no algas līdz algai, tad kādi neplānoti izdevumi varētu radīt pamatīgu robu jūsu budžetā, jūsu finansiālo situāciju padarot vēl ļaunāku. Iedomājaties, ka, piemēram, ūdens boilers jūsmājās saplīst vai jūsu automašīnai pēkšņi ir nepieciešam jauna transmisija. No kurienes jūs dabūtu tos vairākus simtus eiro, lai nosegtu negaidītos izdevumus, ja jūsu ienākumi nav lielāki par jūsu izdevumiem?

2. Jūs regulāri kavējat kredītmaksājumus

Kredīta procentu maksājumu maksāšana, kā zināms, nav nekas patīkams, bet kredīta procentu maksājumu un soda procentu maksāšana ir vēl nepatīkamāka. Vēl ļaunāka šī situācija kļūst tad, kad tiek ņemti tādi īstermiņa aizdevumi kā ātrie kredīti, kuriem ir īpaši augstas procentu likmes. Ilgtermiņa kredīti ir zināmi kā aizdevumi ar zemām procentu likmēm, tomēr tas nenozīmē, ka šo aizdevumu maksājumus vajadzētu kavēt, jo soda procenti arī šiem aizdevumiem ir diezgan augsti. Lieki piebilst, ka maksājumu kavēšana vai, vēl ļaunāk, izlaišana ne vien liek jums maksāt arī soda procentus, bet arī bojā jūsu kredītvēsturi, bet, kā zināms, negatīva kredītvēsture ievērojami samazina iespējas iegūt jaunu aizdevumu kā tuvākā, tā arī tālākā nākotnē, tādēļ pret kredītmaksājumu veikšanu ir jāizturas atbildīgi.

3. Jūs baidāties no parādu piedzinējiem

Protams, lai pelnītu naudu, ir jāstrādā, tomēr jums būs ļoti grūti koncentrēties darbam, ja jūs pastāvīgi baidīsities pacelt telefona klausuli vai pārbaudīt pastkastīti, domājot, ka ar jums vēlas sazināties pāradu piedzinēji. Ir jāsāk ar to, ka ir jāsaprot, kādēļ jums ir tik ļoti bail no parādu piedzinējiem. Ja jums ir bail, tātad jums, visticamāk, ir pamats baidīties. Vai jūsu parādi ir tik ļoti samilzuši, ka jūs sāk meklēt parādu piedzinēji? Ja tā, tad meklējiet profesionāļu palīdzību un sāciet risināt savas parādsaistības, nevis baidieties un slēpieties no parādu piedzinējiem. Nav noslēpums, ka pēc parādu piedzinējiem jūs sāks meklēt tiesu izpildītāji, ko jūs pavisam noteikti nevēlaties.

4. Jums nav budžeta plāna

Pēdējā, bet ne mazāk svarīgā brīdinājuma zīme, ka jums ir nepieciešama kredītu konsultanta palīdzība finanšu plānošanā, ir sava budžeta plāna neesamība. Jūs nojaušat savu ikmēneša ienākumu apmēru, bet jums nav ne jausmas, kur tie ik mēnesi paliek, proti, jūs nezināt, kur un kādos apmēros aizplūst jūsu nauda. Sākot sekot līdzi savu finanšu plūsmai, jūs nodrošināt, ka jūsu samilzušie parādi lēnām samazināsies, līdz tie pazudīs pavisam. Ja jūs atsakāties sekot līdzi savām finansēm un plānot tās tuvākai un tālākai nākotnei, neceriet, ka jūsu finansiālās problēmas atrisināsies pašas no sevis – jums ir nepieciešama profesionāla palīdzība, lai noteiktu, kur ir problēma un kā tā ir risināma.


Komentāri (1)
111: Ar budžeta plānošanu pie LV algām nevajadzētu būt problēmas :)
08/06/2017 15:04
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: