Uzņēmumi izvēlas iepakojumu Latvijas valsts formā
Publicēts 20. februārī, 2012.
Kartona iepakojuma kastes, kas veidotas Latvijas valsts kontūras formā, izpelnījušās lielu ražotāju interesi. Šādu uzmanību piesaistošu un neparastu iepakojumu visbiežāk izvēlas uzņēmumi, kas savu produkciju vēlas eksportēt, norādot uz Latvijas piederību.

Šobrīd, kad sabiedrībā arvien aktuālāki kļūst tautiskuma un valstiskās piederības jautajumi, arī uzņēmumi meklē iespējas savu produkciju vietējā un ārvalstu tirgū piedāvājot komplektā ar Latvijas simboliku, izvēloties atbilstošu marķējumu vai iepakojumu. Tas vienlaikus ir veids, ka pievērst produktam papildus uzmanību, dot tam zināmu kvalitātes garantu, kā arī nest Latvijas tēlu pasaulē.

SIA Aimax ražotās Latvijas valsts kontūras kastes, kas izgatavotas no dabiska kartona, tirgū parādījās salīdzinoši nesen, taču ražotāji jau izrāda lielu interesi, jautā par kastu pielāgošanas iespējām, lielumu, materiāla izturību. “Šāds iepakojums viennozīmīgi pievērš pircēju uzmanību. Tas ir kaut kas neredzēts un vienlaikus asociatīvs gan vietējiem iedzīvotājiem, gan ārvalstniekiem, kas labprāt izvēlas kaut ko neparastu un varbūt viņiem eksotisku. Iepakojums ir pirmais, ko potenciālais pircējs pamana, uzņēmumi to zina, tādēļ ir ieinteresēti inovatīvu risinājumu ieviešanā,” norāda “Aimax” projektu vadītāja Ilona Rimševica.

Kartona kasti iepakojumiem Latvijas kontūras formās, kuras dizains ir arī reģistrēts Latvijas Republikas Patentu valdē, “Aimax” radījis šogad. Šāds neparasts un izteiksmīgs iepakojums noteikti piesaistīs to cilvēku uzmanību, kas veikala plauktu raibajā piedāvājumā meklē vietējo, Latvijā ražotu preci, kurai uzticas vairāk. Turklāt Latvijas robežas kontūras piesaistīs tūristus, kas vēlēsies iegādāties oriģinālus suvenīrus, kas atšķiras no citur pasaulē ražotiem produktiem. Tas paver lieliskas iespējas ražotājiem piedāvāt ciemiņiem simbolisku Latviju, kas spēj pārsteigt ar savu būtību un saturu, jo kartona kārbā var iepakot gan saldumus, gan kosmētiku, gan pat mākslas darbus, kas nesīs Latvijas un pašmāju ražotāja vārdu ārpus valsts robežām.


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: