Uzņēmumi aizvien vairāk izrāda iniciatīvu saviem darbiniekiem nodrošināt sporta klubu abonementus
Publicēts 4. novembrī, 2015.
Kamēr mūsdienās viens no izplatītākajiem problēmu lokiem cilvēkiem saistās ar veselību - sāpoša vai stīva mugura, kā arī nevēlama pieņemšanās svarā, nemitīgā sēdošā darba dēļ, ir neskaitāmi cilvēki, kurus tas uztrauc. Nav noslēpums, ka darbs ofisā, kurā lielākā dienas daļa ir jāpavada sēdus pozā, izraisa dažādas veselības problēmas, tādēļ ir ļoti būtiski jau laikus novērst iespējamās saslimšanas.



Tieši šī iemesla dēļ, lai rūpētos par cilvēku veselību, aizvien vairāk Latvijas uzņēmumu saviem darbiniekiem nodrošina sporta kluba abonementus, domājot par to, kādas sekas var radīt biroja darbinieku muguras sāpes vai pat tās deformācija. Kā norāda IT uzņēmuma personāla speciāliste Rasma Eglīte, ir ļoti būtiski, ka arī uzņēmums ir ieinteresēts savu darbinieku labklājībā un pašsajūtā, tādējādi domājot gan par pašu darbinieku, gan arī par biznesu.

“Ir skaidrs, ka neapmierināts, nervozs un veselības problēmu mākts darbinieks nestrādās ar pilnu atdevi un jaudu, pietiekami nespējot pievērsties darbam un esot īgns. Tieši tādēļ uzņēmumi, pat, varētu teikt, savās interesēs, nodrošina darbiniekiem sporta klubu abonementus. Kā zināms, sports lieliski palīdz uzsākt vai noslēgt dienu, uzlabo pašsajūtu, kā arī atbrīvo no spriedzes un negatīvajām emocijām. Uzņēmuma vadībai tas ir lielisks ieguldījums gan darbinieku veselībā, gan veidojot savu sociāli atbildīga darba devēja tēlu!” norāda personāla speciāliste.

Personāla speciālistes teiktajam piekrīt arī sporta un fitnesa kluba “Reaktors” vadītāja Annija Reskāja, piebilstot, ka mazkustīgs dzīvesveids ir lielākais mūsdienu problēmu izraisītājs: “Uz mūsu sporta klubu ikdienā ierodas neskaitāmi cilvēki, kuriem sēdoša darba dēļ ir sākušās stājas problēmas, parādījušās galvassāpes vai palikuši stīvi pleci un ķermenis. Tas ir ļoti bīstami, jo vecumdienās problēmas var saasināties. Tieši tāpēc ir jāsaprot, ka problēmas ir jānovērš pirms tās parādījušās – ir pilnīgi dabiski un normāli, ja pēc krēslā pavadītas garas darbadienas cilvēks dodas mazliet izkustēties vai pavingrot, un par to ir jādomā tieši darba devējiem. Tādēļ es aicinu ikvienu uzņēmumu apdomāt ideju par sporta abonementu nodrošināšanu savai komandai”.

Jāpiemin, ka kopīga sportošana ne vien uzlabo veselību, bet arī saliedē kolektīvu – kolēģi viens otru motivē neizlaist treniņus, dod savus ieteikumus attiecībā uz dažādiem ar sportu saistītiem jautājumiem, kā arī rod kopīgus sarunu tematus arī ārpus darba. Lielāku atdevi no darbinieku puses saņem arī uzņēmuma vadība – kolēģi kļūst pateicīgi, aprūpēti un piepildīti ar pozitīvu enerģiju, kas rada labākus darba rezultātus. 

 


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: