Treneris: Savi sapņi jāsāk piepildīt laicīgi, nevis iestājoties Jaunajam gadam
Publicēts 8. decembrī, 2015.
Nevienam nav svešs slavenais sauklis: “jauns gads - jauna dzīve!”, taču vai tiešām to var attiecināt uz it visām dzīves jomām? Kamēr vieni domā, ka līdz ar 1. janvāra iestāšanos spēs mainīt ikdienu, citi tomēr uzskata, ka savi mērķi būtu jāsāk piepildīt laicīgāk.

Ļoti bieži cilvēki mēdz apgalvot, ka sākot ar Jauno gadu vairāk pavadīs laiku ar ģimeni, sāks veselīgāk ēst un sportot... Tomēr tā nebūt neesot pareizākā domāšana. Kā norāda sporta kluba “Reaktors” treneris Aivars Visockis, ir aplami uzskatīt, ka maģiskais datums ko mainīs – ar sportu un citām aktivitātēm ir jāsāk nodarboties tad, kad rodas vēlme to darīt, pie tam laicīgi.

“Cilvēku vēlme sākt sportot tieši ar Jaunā gada iesākšanos ir ļoti izplatīta, taču ne vienmēr pareiza. Droši vien, ka uz jauno gadu ir atlikti daudz un dažādi mērķi, ne tikai sports, tādēļ pareizi būtu atrast sev tīkamāko sporta zāli, iepazīties ar trenažieriem, treneriem un sporta kluba personālu jau decembrī – pirms varētu zust motivācija citu daudzo mērķu un apņemšanos juceklī, un pirms sporta klubi ir pārpildīti ar tiem cilvēkiem, kuri sāks sportot tieši janvārī. Šādos gadījumos nereti arī nākas dzirdēt citu zobošanos, ka līdz Jaunajam gadam, redz, varot ēst cik grib, un tad liekie kilogrami jāsāk mest nost tikai gada sākumā. Un tā nebūt nevajadzētu notikt – decembris arī var būt lielisks laiks, kad sākt nodarboties ar sportu, piepildīt sevi ar pozitīvām emocijām un jau līdz Jaunajam gadam būt piepildīts ar enerģiju. Neko nekad nevajag atlikt uz vēlāku laiku, ko var izdarīt šodien!” norāda Aivars Visockis.

Kā teic treneris, cilvēkiem ir jāsaprot, ka rezultāti nav ātri un pamanāmi uzreiz – protams, tas gan nenozīmē, ka sportot nevar sākt arī ar Jauno gadu, taču, sākot apmeklēt sporta zāli decembrī, to var izdarīt ar mieru un nesteidzīgu garu.

“Cilvēki reizēm mēdz uztraukties, kad janvārī, sākot sportot, kilogrami tik ātri viens pēc otra nepazūd, jo mērķis ir uzstādīts, bet rezultāti nav tik labi kā iecerēts. Ar to ir jārēķinās un tā tas būs vienmēr. Vienam derēs janvāris, tomēr tiem cilvēkiem, kas pavasari vēlas sagaidīt jau uzlabotā tēlā, derētu sākt ar fiziskām aktivitātēm nodarboties decembrī. Ir tikai mēneša sākums un panākumus pilnīgi noteikti ir iespējams iegūt, turklāt, sākot laicīgi sportot, jau janvārī būs daudz vieglāk sevi noturēt formā un iekšēji būs gandarījums par labi padarīto darbiņu,” piebilst Aivars Visockis.

Tāpat nav noslēpums, ka gada sākumā visur ir redzama liela rosība – kā veikalos, tā sporta klubos. Sporta klubs ir īpaša vieta, kura jāiepazīst personīgi – pirms tajā ir saskrējuši neskaitāmi cilvēki, kuri reizēm tā arī līdz galam neļauj iepazīt tā inventāru un neļauj treneriem pievērst katram klientam individuālu uzmanību. Šī iemesla dēļ ir labi jau pirms “trakajām dienām” izraudzīties vietu, kur vislabāk patīk nodarboties ar sportu un kur tiek piedāvātas visatraktīvākās nodarbības. Un, kā nekā, tieši pēc dažiem treniņiem nebūs kauns arī tā vairāk izbaudīt daudzos svētku ēdienus!

 


Komentāri (1)
pvc: Otrs apņēmības uzrāviens parasti ir pavasaris un tad vasarā atkal visi tikai ēd :D
02/06/2020 05:44
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: