Termiņuzturēšanās atļaujas – ceļš uz nedrošu Latviju
Publicēts 26. februārī, 2015.
Kamēr latviešu tauta cīnās par savu valodu, vērtībām un tradīcijām, tikmēr termiņuzturēšanās atļauju lobētāji draud izpārdot ne tikai nekustamos īpašumus, bet arī atvērt visus ceļus imigrantu pieplūdumam Latvijā.

Bijušie un esošie politiķi, nekustamo īpašumu firmas, kā arī citas interešu grupas uzstāj uz sliekšņa samazināšu termiņuzturēšanās atļauju programmai, skandinot, cik ļoti lielu iespaidu uz tautsaimniecību atstās investīciju sliekšņa samazināšana, vienlaikus nespējot paskaidrot to, cik daudz naudas reāli ieplūdīs mūsu ekonomikā un ko no tā iegūs Latvijas iedzīvotāji.

No vienas puses “turīgajam investoram” nauda nav šķērslis un tāpat viņš skatās tikai uz dārgajiem īpašumiem, bet reizē viņš nevar atļauties iegādāties uzturēšanās atļauju par 250 tūkstošiem eiro. Kā viens no ierosinājumiem Saeimā ir ne tikai noteikt zemāku investīciju slieksni, bet arī ļaut investīcijas dalīt starp vairākiem īpašumiem.

Kamēr termiņuzturēšanās atļauju lobētāji cenšas sabiedrībai “iebarot” ieguvumus, runājot par Latvijas tautsaimniecības izaugsmi, reālā situācija ir pavisam citādāka – ārzemnieki iegādājas īpašumu, atver biznesu un iegūst Latvijas pilsonību, lai gan valsts valoda un vērtības viņiem ir svešas. Ieguvēji ir tikai neliela daļa privātuzņēmumi, kuru par milzu naudu saceltās mājas var atļauties vienīgi ārzemnieki un nodokļi valsts kasē salīdzinot ar faktisko summu ir sīkums.

Termiņuzturēšanās atļauju pretinieki norāda, ka optimālais risinājums būtu pilnīga termiņuzturēšanās sistēmas aizvēršana, kas šajā laikā, kad Latvijas drošība tiek apdraudēta, iespējams būtu, pareizākais solis.

Vieni no aktīvākajiem termiņuzturēšanās atļauju pretiniekiem ir birojs “Latvijas produkts, kas sācis organizēt pasākumus, aicinot iedzīvotājus mobilizēties un iestāties pret to, ka Latvija tiek izpārdota.

“Mēs nevaram stāvēt malā un skatīties, kā Latvija tiek okupēta. Laikā, kad deputāti mūsu valsts drošību izvirza kā prioritāti, atsevišķas partijas lemj par termiņuzturēšanās atļauju sliekšņa pazemināšanu. Vērojot notiekošo, rodas jautājums, vai balsošana par sliekšņa pazemināšanu nav tīrākā noziedzība pret savu valsti? jautā biroja “Latvijas produkts pārstāve Ieva Rozenberga.

Rozenberga uzsver, ka birojam ir dažas idejas kā apslāpēt lobistu apetīti, taču tam ir nepieciešama arī finansiāla palīdzība, aicinot ikvienu sniegt savu palīdzību un kopā nosargāt Latviju.

Atbalstam:

LATVIJAS PRODUKTS, biedrība

Reģ.nr. 40008128921

Ģertrūdes iela 20, Rīga, LV-1011

Konts: LV22HABA0551027393100

Swedbank, HABALV22

Maksājuma mērķis: informatīvajai kampaņai pret TUA Latvijā

 


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: