Tālmācības vidusskola - Mācies sev izdevīgā laikā un vietā
Publicēts 3. jūlijā, 2015.
Tradicionālās mācības vidusskolā no skolēniem pieprasa zināmu dienas kārtību un disciplīnu. Sēdēšana skolas solā un mācību vielas apguve skolotāju pavadībā ir obligāta prasība, kas nereti liedz īstenot citas skolēnu dzīves lomas. Algots darbs, dzīve ārzemēs, ģimenes veidošana un bērni - šie ir iemesli, kas pusaudžiem var mazināt izglītības nozīmīgumu un prioritāti, tādēļ mācības vidusskolā var netikt uzsāktas vai būt iesāktas un nepabeigtas.

 

Taču šodien, visiem tiem, kuri kā šķērsli savas izglītības ieguves procesā varētu minēt laika trūkumu vai atrašanos ārpus valsts, ir savs risinājums - tālmācības vidusskola! Tālmācība ir veids kā iegūt vspārējo vidējo izglītību, mācoties neklātienē - internetā. Mācības tālmācībā skolēniem ļauj mācīties sev izdevīgā laikā un vietā, īstenojot izglītības programmu tieši sev piemērotā tempā.

Tālmācībā mācību viela tiek apgūta patstāvīgi, taču ne pašmācības ceļā. Tas nozīmē, ka tālmācības procesā skolēniem tiek nodrošināti visi nepieciešamie mācību materiāli, kas ir speciāli veidoti un piemēroti mācībām neklātienē. Dokumenti, konspekti, prezentācijas, video un audio faili - materiāli, kas ļauj apgūt mācību vielu patstāvīgi, kā arī veikt paškontroli - pildot uzdevumus, vingrinājumus un testus.

Lai gan tālmācība būtiski atšķiras no tradicionālajām mācībām dienas vai vakara vidusskolās, prasības un gala pārbaudījumi to skolēniem ir vieni un tie paši. Arī tālmācības skolēniem 12.klases izskaņā ir nepieciešams kārtot noteiktus valsts eksāmenus, turklāt, šīs eksāmenu dienas ir vienīgās, kad skolēniem ir obligāta nepieciešamība ierasties izglītības iestādē.

Tālmācībā vispārējā vidējā izglītība tiek nodrošināta neklātienē - bez tieša un nepārtraukta kontakta ar izglītības iestādi - taču ikvienam skolēnam brīvi pieejama ir arī komunikācija ar skolotājiem, iespēja apmeklēt klātienes vai neklātienes konsultācijas. Saziņa ar sev interesējošu pasniedzēju ir vēlama gadījumos, kad skolēniem nepieciešams papildus atbalsts, kā arī ir radušies jautājumi, kas var būt saistīti gan ar mācību vielas apguvi, gan ar pašu tālmācības procesu.

Kas ir nepieciešams, lai uzsāktu mācības tālmācības vidusskolā? Būtiskākais ir tas, lai potenciālais vidusskolas skolēns būtu ieguvis pamatskolas izglītību, kā arī viņam piemistu prasme mācīties patstāvīgi un plānot savu laiku. Tālmācības skolēniem ikdienā nepieciešama piekļuve mācību e-videi - tāpēc neviens skolēns neiztiks bez primārajiem mācību līdzekļiem - datora, planšetdatora vai viedtālruņa. Tālmācības vidusskola ir pieejama cilvēkiem jebkurā vecumā, ja vien to zināšanas un prasmes izmantot datoru un internetu ir atbilstošas šai virtuālajai mācību formai.

Privātā Tālmācības vidusskola “Mana vidusskola” piedāvā mācības internetā pēc vispārējās vidējās izglītības programmas, apgūstot mācību vielu sev vēlamajā laikā un vietā - savā individuālajā tempā. Izglītības iegūšana internetā ne tikai atvieglo skolēnu ikdienu, ļaujot mācības apvienot arī ar citām nodarbošanām, darot to jebkurā pasaules vietā, bet arī ietaupot laika un finansiālo līdzekļu resursus.

“Mana vidusskola” skolēniem sniedz iespēju uzsākt mācības jebkurā laikā - uz tālmācības formu ir iespējams pāriet no tradicionālās vidusskolas, negaidot brīdi, kad tiek noslēgts mācību semestris un izsniegtas liecības. Tas nozīmē, ka tālmācība būs piemērota tiem skolēniem, kuri saskārušies ar pēkšņām grūtībām apmeklēt izglītības iestādi un apgūt tās mācību programmu. Turklāt iestāties “Mana vidusskola” ir iespējams attālināti - internetā. Dokumenti, kas jāiesniedz iestājoties, apskatāmi šeit.

Mūsdienīgi, ērti, pieejami un kvalitatīvi - tālmācības vidusskolas priekšrocības, kuras novērtē skolēni ar ierobežotām iespējām apmeklēt tradicionālo izglītības iestādi. Izvēloties tālmācības formu, ikviens var spert soli tuvāk savam vidusskolas atestātam, neatsakoties no tā, kas piepilda viņa ikdienu.



Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: