Speciālisti aicina pievērst lielāku uzmanību zobu veselībai un higiēnai
Publicēts 4. augustā, 2015.
Skaists un veselīgs smaids ir viena no laimīgas dzīves sastāvdaļām, taču nereti ikdienas steigā cilvēki aizmirst parūpēties par savu zobu veselību. Veselības centrs "Adoria" atgādina, ka mūsu zobu stāvoklis atspoguļo ne tikai mūsu vispārējo veselību, bet atklāj arī hronisku slimību cēloņus, tāpēc svarīgi ir savlaicīgi parūpēties un pārbaudīt mutes dobuma veselību, izmantojot zobu higiēnistu pakalpojumus.

"Rūpes par savu zobu veselību ir ļoti svarīgas ne tikai cilvēka pārliecinātam izskatam, ko piešķir skaistais smaids, bet arī vispārējai cilvēka veselībai. Daudzos gadījumos tieši zobu un smaganu, kā arī mutes gļotādas stāvoklis ir saistīts ar vairākām veselības problēmām, tai skaitā diabētu, vēzi un sirds saslimšanām. Zobu higiēnists strādājot komandā ar zobārstu palīdzēs atklāt ne tikai iespējamās slimības, bet arī veiks vispārējos profilakses pasākumus, tajā skaitā noņems zobakmeni, izmantojot speciālus instrumentus noņems smēķētāju pigmentāciju ar sodas strūklu un sniegs pacientiem zināšanas par pareizu mutes dobuma kopšanu," stāsta veselības centra zobārstes.

Kā atklāj "Adoria" zobārstes, viena no smaganu slimībām ir ginvīts un periodontīts. Tas rodas, kad toksīni, ko producē mīkstā aplikuma baktērijas ne tikai rada smaganu iekaisumu, bet pakāpeniski izraisa arī  kaulu destrukciju.  Agrīnās slimības stadijās tas parasti noris bez kādām speciālām pazīmēm. Zobs ap sevi pamazām sāk zaudēt kaulu, kas to balsta, tas sāk kustēties un tad izkrīt pats vai arī tas ir jāizrauj. Lai to novērstu, nepieciešams regulāri veikt zobu pārbaudi – apmeklēt zobu higiēnistu vai zobārstu.

Apmeklējot veselības centru "Adoria" un izmantojot higiēnistu pakalpojumus, pacienti dāvanā var iegūt zobu rotāšanu ar Swarovski kristāliņiem, kas terminam “žilbinošs smaids” piešķīris jaunu nozīmi. Šāda veida aksesuārs ļauj sekot līdzi laikam un arī ikdienā sajusties krāšņāk. Kristāliņa piestiprināšanas procedūra ir pavisam vienkārša un aizņem ne vairāk kā piecpadsmit minūtes. Kristāliņš tiek piestiprināts pie zoba izmantojot drošus zobārstniecības materiālus, nav nepieciešama zoba urbšana, kā arī procedūra ir pilnībā nesāpīga un zobam nekaitīga, nepieciešamības gadījumā kristāliņu var arī ļoti viegli noņemt. 

Veselības centrs “Adoria” piedāvā plašu zobārstniecības pakalpojumu klāstu. Pacientiem ir iespēja veikt profilaktiskas un zobu restaurācijas procedūras, ar kuru palīdzību tiks iegūti veseli zobi un skaists smaids. 

 


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: