Prasa skaidrot ienākumu deklarācijas sastādīšanas pamatprincipus; tiks rīkots īpašs seminārs
Publicēts 22. martā, 2012.
Šobrīd, kad lielā daļā sabiedrības valda neizpratne par deklarāciju aizpildīšanas kārtību, fizisko personu mantiskā stāvokļa deklarēšanu un citiem jautājumiem, 28.martā Nodokļu Likumdošanas Izglītības centrs (NLIC) rīkos īpaši šīm tēmām veltītu semināru „Konsultatīvais seminārs par deklarāciju aizpildīšanas kārtību - Fizisko personu mantiskā stāvokļa deklarēšana, Uzkrājumu deklarācija, Gada ienākumu deklarācija, Kapitāla pieauguma deklarācija”.

Sākumdeklarēšana attiecas uz ievērojamu daļu Latvijas iedzīvotāju. Likums paredz pienākumu fiziskām personām deklarēt savu mantisko stāvokli, ja persona Latvijā iegādājusies nekustamo īpašumu, kura iegādes vērtība pārsniedz 10 tūkstošus latu un uz kuru nav nostiprinātas īpašumtiesības, kā arī īpašumu ārvalstīs. Tāpat jādeklarē arī skaidras naudas uzkrājumi, iegādātās kapitāla daļas Latvijā un ārzemēs, parāda vērtspapīri, aizdevumi, parādsaistības un citi īpašumi, kuru vērtība pārsniedz 10 tūkstošus latu.

„Esam saņēmuši vairākus zvanus ar lūgumiem par semināra rīkošanu, tāpat lektore Jadviga Neilande informē, ka šobrīd ļoti aktuālas ir attālinātās konsultācijas, kuras saņem katrs semināra apmeklētājs. Mēs nākam pretim, rīkojot šo īpašo praktisko semināru un dodot iespēju sazināties ar lektori arī pēc semināra,” informē "Nodokļu likumdošanas izglītības centra" kursu vadītāja Baiba Rozentāle.

Šajā seminārā tiks apskatīti tādi jautājumi kā deklarēšanas mērķis, kam jāiesniedz mantiskā stāvokļa deklarācija, kādi objekti jānorāda deklarācijā. Tiks veikta deklarācijas praktiskā aizpildīšana un skatīti piemēri. Lektore skaidros kā izvairīties no kļūdām un kam jāpievērš uzmanība, par skaidrās naudas iemaksas kārtību, SIA valdes locekļu un dalībnieku darījumiem ar skaidro naudu, par aizņēmumiem un aizdevumiem, informāciju, kas tiks nodota NILLNP prokuratūrai. Tāpat tiks skaidrota deklarācijas iesniegšanas kārtība, iepriekš nedeklarēto ienākumu deklarēšana un nodokļa nomaksa, fiziskās personas pienākumi un tiesības, atbildība, uzkrājumu deklarācija, audits un uzrēķini, amatpersonas deklarācija, kā arī gada ienākumu deklarācija, deklarācijas sastādīšana saimnieciskai darbībai, jūrniekiem, par ienākumiem ārvalstīs u.c, attaisnotie izdevumi un IIN atmaksa, kapitāla pieauguma deklarācija un nekustamā īpašuma deklarēšana.

Semināru vada sertificēta nodokļu konsultante, ilggadēja VID speciāliste ar lielu pieredzi Jadviga Neilande. Tas dod iespēju ne vien uzzināt aktuālos jaunumus nodokļu likumdošanas jomā, bet arī saņemt atbildes uz personīgi interesējošiem jautājumiem tēmas ietvaros. Katram apmeklētājam tiek nodrošināti arī plaši semināra materiāli, kur sniegta informācija par jaunumiem nodokļu politikā, likumdošanas izmaiņas, kā arī padomi nodokļu optimizācijā un piemērošanā dažādās situācijās. Papildus tam NLIC piedāvā arī vispārējas nodokļu konsultācijas, kuru laikā speciālists ierodas uzņēmumā un pārrunās ar klientu cenšas rast risinājumus uzņēmumam nozīmīgos jautājumos, specializējoties uz konkrēto gadījumu.
vadības maģistrs.

Šī semināra apmeklētājiem tiek dota iespēja saņemt bezmaksas attālinātās konsultācijas nodokļu likumdošanas jautājumos kā arī katram semināra apmeklētājam - "Nodokļi un Komercija" abonements (Ls 84,- vērtībā) uz 12 mēnešiem – par brīvu, kā arī ļoti plašs izdales materiālu klāsts - vairāk kā 300 lpp viens komplekts.

Tuvākais NLIC seminārs paredzēts 28. martā. Lai pieteiktos semināram un iegūtu plašāku informāciju, zvaniet 29948182 vai rakstiet nodokli@hotline.lv.


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: