Populārais ielu sporta, atpūtas un kultūras festivāls “GGFEST” jau šonedēļ
Publicēts 25. jūlijā, 2017.
Jau šonedēļ, 28. jūlijā Ventspili pārņems aktīvās atpūtas piekritēji no visas Latvijas lielākajā jauniešu ielu sporta un kultūras festivālā Eiropā ”Ghetto Games”, kas pazīstams arī kā ”GGFEST”.

Festivālā būs redzamas sacensības tādos sporta veidos kā BMX, skeitbords, ”inline, ”strītbaik frīstailu” un ”SUP”, kur savu dalību ņems sportisti no dažādiem kontinentiem. Tāpat pirmo reizi šogad tiks iekļautas arī dronu jeb bezpilota tālvadības gaisa kuģu sacensības
Grandiozais festivāls iesāksies ar amatieru sacensībām ”scoot”, ”inline” un BMX ”freestyle” disciplīnās, notiks arī Baltijas čempionāts veikbordā, starptautiskās BMX ”dirt” sacensības, tiks vērtēti arī labāko triku meistari veikbordā, notiks arī starptautiskās BMX ”flatland” sacensības. Dienas noslēgumā skatītājus priecēs dažādas filmas kā arī dronu paraugdemonstrējumi.
Viesi tiek aicināti palikt uz visām festivāla dienām, jo otrā diena būs vēl iespaidīgāka - tiks demonstrēti neticami triki lielajā ”vert” rampā un krāšņus priekšnesumus sola arī Ziemeļeiropas ”streetbike freestyle” čempionāta ”Kurland Stunt 2017” dalībnieki no tādām valstīm kā Čehija, Somija, Zviedrija, Igaunija, Polija un Lietuva.
29. jūlija festivāls priecēs arī ar starptautiskajām ”inline” skrituļslidošanas, BMX ”park”, BMX ”street” sacensībām, kur būs ne tikai dalībnieki no Eiropas valstīm, bet savus skeitborda paraugdemonstrējumus rādīs pat dalībnieki no tālās Brazīlijas. Tāpat savu spēku un izturību sestdien demonstrēs sportisti Baltijas čempionāta ielu vingrošanā ietvaros, un Ventspils ūdeņos sevi pierādīs Baltijas čempionāta dalībnieki.
Noslēguma dienā visas dienas garumā sacentīsies komandu sporta veidu pārstāvji – plaši pazīstamais ”Ghetto Basket”, ”Ghetto Floorball”, ”Ghetto Football”, sacensības ”Ghetto Dance” ielu dejās, kā arī turpināsies Baltijas čempionāts SUP.
”Ventspils un ”Ghetto Games” iet laikam pa priekšu un to, ko piedāvā ”Ghetto Games”, būtu jādara visām pasaules organizācijām. Jau šobrīd trīs sporta veidi ir iekļuvuši Olimpiskajās spēlēs, kas viennozīmī apliecina to, ka ”Ghetto Games festivālam Ventspilī” tuvākajā nākotnē jākļūst par Baltijas mēroga olimpiādi ielu un ekstrēmo sporta veidu jomā”, uzver Ventspils domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs.

Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: