Noderīgi padomi, kas ļaus ietaupīt naudu uz apģērbu
Publicēts 24. oktobrī, 2017.
Apģērbs mūsdienās pilda daudz funkciju. Tas ne tikai mūs sasilda un piesedz, bet arī veido mūsu personīgo stilu, ļauj izcelties un parādīt savu statusu sabiedrībā. Lai iegādātos apģērbu, kas atbilst visām minētajām funkcijām, var nākties izdot daudz naudas.

Nereti cilvēki pat ņem kredītus apģērba iegādei, kas ir ļoti nepārdomāts solis (vairāk par kredītiem un atbildību, ko tie uzliek, lasiet portālā compeuro.lv). Par laimi, ir veidi, kā ietaupīt naudu uz apģērba iegādi, nepazeminot savas prasības un būtiski neierobežojot savas vēlmes.

Veidojiet savu garderobi racionāli

Ļoti bieži mēs pārtērējamies par apģērbu tieši tāpēc, ka daudz ko pērkam lieki. Nereti tam par iemeslu ir pārāk liels apģērba daudzums un organizētības trūkums. Piemēram, skapis varbūt ir pilns ar džinsu biksēm, bet, pērkot sev jaunu blūzi, jūs nopērkat arī vēl vienu džinsu bikšu pāri, jo nezināt ar ko citu šo blūzi varētu saskaņot. Lai tā nenotiktu, ir jāievieš kārtība savā skapī un pēc tam, jāveic pirkumi, balstoties uz savu izveidoto garderobi. Sakārtojiet visu pa sekcijām, piemēram, bikses, svārki, kleitas, krekli utt. Tad jums būs daudz lielāka skaidrība par to, kas jums jau ir un turpmākie pirkumi būs pārdomātāki.

Pērciet pamata apģērbu sezonas izpārdošanā

Ja vēlaties sekot modei, tad iepirkšanās sezonas izpārdošanā jums varētu nešķist pārāk labs padoms, taču jāsaprot, ka ne jau viss, kas ir atrodams sezonas izpārdošanā uzreiz, ir novecojis. Varbūt arī pašas aktuālākās preces tiešām nav vērts pirkt tad, kad to izmantošana laks jau beidzies, taču klasiskus pamata apģērbus gan noteikti vajadzētu pirkt tad, kad tiem piemērotas lielas atlaides. Ir daudz tādu apģērba gabalu, kas no modes neiziet nekad, vai vismaz turas modes virsotnē ilgu laiku. Tieši šos apģērbus ir vērts pirkt izpārdošanās.

Necentieties taupīt uz kvalitāti

Lielākā kļūda, ko daudzi cilvēki pieļauj, cenšoties ietaupīt naudu uz apģērbu, ir taupīšana uz tā kvalitātes rēķina. Šādā vaidā jūs tiešām ietaupīsiet īstermiņā, taču ilgtermiņā krietni vien pārmaksāsiet, jo nekvalitatīvais apģērbs drīz vien būs jānomaina pret jaunu. Šeit gan atkal atsevišķi jārunā par aktuālajām sezonas precēm un tiem apģērbiem, ko plānojat nēsāt ilgāku laiku. Ja apģērba gabals paredzēts vismaz divām sezonām, kārtīgi izpētiet, cik kvalitatīvs un biezs ir audums, cik kvalitatīvi ir apstrādātas vīles utt. Tikai tiešām kvalitatīvs apģērbs jums kalpos vairāk kā vienu vai divas sezonas.

Pareizi kopiet savu apģērbu

Kā jau noskaidrojām, svarīgi ir domāt ne tikai par to, cik maksā apģērbs, bet arī par to, cik bieži tas jāpērk jauns. Patiesībā pat ļoti liela daļa cilvēku ievērojami pārtērējas, pērkot apģērbu, tāpēc, ka to visu laiku sabojā, nepareizi kopjot. Ir skaidrs, ka jauns apģērbs būs vajadzīgs daudz biežāk tad, ja nepiedomāsiet par to, lai tas ilgi izskatītos jauns un skaists, tāpēc, pēc apģērba iegādes noteikti vajadzētu iepazīties ar lietošanas pamācību un tai sekot.

Izvairieties no impulsīviem pirkumiem

Vēl viens iemesls, kāpēc lieki tērējam naudu par apģērbu, ir impulsīva, neapdomīga apģērba iegāde. Patiesībā tieši apģērbs ir tas, ko cilvēki visbiežāk pērk mirkļa iespaidā. Tad arī tiek ņemti ātrie kredīti vai izmantotas kredītkartes, kas visu padara vēl ļaunāku. Ir jāiemācās izskaust šādus pirkumus, jo, lielākajā daļā gadījumu, tie ir pilnīgi lieki. Jau nonākot mājās, cilvēki nereti saprot, ka nopirkto apģērba gabalu tāpat neizmantos. Vienmēr dodiet sev apdomāšanās laiku pirms apģērba pirkšanas un kredītu ņemšanas. Vienmēr ir nepieciešams izvērtēt nepieciešamību pēc pirkuma un salīdzināt dažādus piedāvājumus.

Lēta apģērba pirkšana nav laba ideja, jo tas ātri vien saplīsīs un neizskatīsies labi, bet, kā redzamas, ir iespējams izskatīties labi un veidot savu tēlu arī, taupot naudu. Ņemiet vērā visus uzskaitītos padomus un varēsiet izskatīties stilīgi un eleganti, lieki netērējoties.



Komentāri (1)
ātrie kredīti: Lielisks raksts!
20/05/2021 09:22
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: