Nākamās nedēļas sākumā Latvijai pietuvosies jauns ciklons
Publicēts 15. septembrī, 2017.
Brīvdienās laiks uzlabosies, bet nākamnedēļ Latviju šķērsos jauns ciklons, kas atnesīs stiprus nokrišņus, informē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Aizvadītā darba nedēļa daudzviet pagāja ar spēcīgām vēja brāzmām un lietu. Kurzemes jūras piekrastē ceturtdien vējš brāzmās pastiprinājās pat līdz 27 m/s (Liepājā), kā arī daudzviet pārsniedza 18 m/s atzīmi (Ventspilī, Pāvilostā, Ainažos, Rīgā). Vēl bez brāzmainā vēja, daudzviet tika novērots spēcīgs lietus un atsevišķās NS fiksētais lietus daudzums diennakts laikā bija lielāks par 20 mm (12.-13.septembrī Lubānā 44 mm, Alūksnē 30 mm, Rēzeknē 24 mm, bet 13.-14. septembrī Liepājā 42 mm, Kuldīgā 34 mm, Rucavā 26 mm, Pāvilostā 24 mm, Stendē 22 mm) - atsevišķos rajonos applūda zemākās vietas, upēs paaugstinājās ūdens līmenis.

Šodien pakāpeniski palielināsies atmosfēras spiediens un jau brīvdienās Latvija atradīsies anticiklona ietekmē, kas nesīs sausāku laiku. Šodien dienas laikā vēl daudzviet lietus, atsevišķās vietās ducinās arī pērkons, bet tuvojoties vakaram nokrišņu daudzums samazināsies. Temperatūra dienas laikā būs +12…+15°, bet naktī uz sestdienu +9…+14°.

Brīvdienās debesis vairāk skaidrosies un dienas laikā gaiss sasils līdz +15…+18 grādiem, bet naktī uz svētdienu, daudzviet termometra stabiņš var noslīdēt līdz +5…+10 grādiem, kā rezultātā vietām var veidoties salna zemes virskārtā, kā arī ir sagaidāma migla atsevišķos rajonos. Sestdien vietām Latvijā būs lietus, stiprāk līs ziemeļu daļā, bet svētdienas vakarā Latvijā pietuvosies jauns ciklons, kas nesīs jaunas, plašākas nokrišņu zonas.

Nākamās nedēļas sākumā ciklona ietekmē ir sagaidāms lietus gandrīz visā Latvijas teritorijā, vietām līs stipri, kā arī brāzmains vējš, kas vietām varētu pastiprināties līdz 15-19 m/s. Nedēļas turpinājumā saglabāsies nepastāvīgs laiks un gandrīz katru dienu Latviju šķērsos kāda nokrišņu zona, kas nesīs lietu. Laiks ir sagaidāms mēreni silts un dienas laikā gaisa temperatūra galvenokārt būs +12…+17 grādu robežās.

Foto: Holeysocksart/https://pixabay.com/en/users/Holeysocksart-1040412//https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: