Mazā sadzīves tehnika - Tavs palīgs ikdienā
Publicēts 4. decembrī, 2015.
Sāksim ar to – vai mēs zinām, kas ir mazā sadzīves tehnika? Ledusskapis tas, gluži loģiski, nebūs, arī veļasmašīna nē. Izrādās, arī putekļusūcējs un gludeklis gluži neietilps pie mazās sadzīves tehnikas kategorijas. Bet kas tad? Var teikt, mazā sadzīves tehnika būs viss, ko varam novietot uz galda (tādos izmēros), kas palīdzēs mums tikt galā ar dažādām saimnieciskām darbībām – visbiežāk tieši virtuvē.

Ieviešot savā virtuvē mazo sadzīves tehniku, daudzas ikdienišķas darbības varam veikt daudz vienkāršāk, līdz pierodam pie šīs ērtības, un tā kļūst par visierastāko darbību. Paskatāmies apkārt virtuvē – tur noteikti jau savu vietu ieņēmusi elektriskā tējkanna – viena no mazās sadzīves tehnikas ierīcēm. Tiem, kas kafijas mīļi, un kuriem kvalitatīvas, garšīgas un aromātiskas kafijas pagatavošana ir ļoti būtiska ikdienas sastāvdaļa – virtuvē noteikti savu vietu ir ieņēmis kāds moderns un īpašs kafijas automāts vai nedaudz smalkākais espresso kafijas automāts. Ja nu vēl šāda ierīce virtuvē iekārtojusies nav – visticamāk, pa laikam nolūkojamies uz šādām ierīcēm, aizdomājoties, kur to virtuvē varētu novietot, un plānojot, ka kādā brīdī noteikti iegādāsim tieši šo, otru vai trešo kafijas automātu. Ar šādi pagatavotu kafiju – tas ir lieliski uzsākts rīts.

Dodoties tālāk mazās sadzīves tehnikas palīgu sarakstā – redzeslokā nonāk tosteri un sviestmaižu grili – kāds šo ierīci, iespējams, izmanto katru rītu, lai sagatavotu sev siltas un kraukšķīgas brokastu maizītes, kāds cits, iespējams, tikai sestdienu rītos palutina sevi ar šādām brokastīm – grauzdēta maizīte ar ievārījumu. Viss atkarīgs no mūsu rīta rituāliem – kādu mazo sadzīves tehniku izmantojam, lai savu rītu padarītu nedaudz labāku, ērtāku un garšīgāku.  

Kad ar pamata ierīcēm esam tikuši skaidrībā – lielos vilcienos – varam pievērsties īpašākām mazās sadzīves tehnikas iekārtām, ko savā virtuvē izvēlas tie, kam patīk gardi ēdieni, dažādi saldumi, un vispār, kam gatavošana sagādā īpašu prieku un patīkamu noskaņu. Tad nu pie mazās sadzīves tehnikas varam pieskaitīt dažādas mazās ierīces kārumu pagatavošanai – vafeļu pannas, īpašas pankūku pannas, virtuļu gatavošanas ierīces un kūku dekorēšanas iekārtas. Tās ļaus virtuvi padarīt par kārumu gatavošanas punktu, iepriecinot savus mīļos un tuvos ar saldiem pārsteigumiem laiku pa laikam. Nopietnākām saimniecēm, kam gatavošana virtuvē ir ikdiena – un kurām patiešām patīk to darīt – virtuves kombaini. Ar šādu ierīci var izdarīt ļoti daudz – multifunkionālie virtuves kombaini ļaus izpausties jebkurai saimniecei, gatavojot gan krājumus ziemai, gan sulas, saldumus, salātus un vēl daudz ko citu – nav brīnums, kāpēc kombains – izdara virtuvē šāda ierīce ļoti daudz.  

Katrā gadījumā, mazā sadzīves tehnika virtuvē var būt lielisks palīgs, kas ļaus nedaudz paplašināt savu ēdienkarti, nepieliekot lielas pūles. Ar sulu spiedi tiksim pie veselīgas brokastu sulas, ar tosteri – pie brokastu maizītes. Ar kādu saldumu pagatavošanas ierīci iepriecināsim savus ciemiņus, ar kafijas automātu tiksim pie gardas un aromātiskas kafijas krūzītes jebkurā diennakts laikā. Protams, tās nav visas mazās sadzīves tehnika ierīces – tāpēc dodamies un meklējam sev piemērotākās ierīces, kas palīdzēs ikdienu padarīt daudz vienkāršāku.    

 


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: