Mārtiņš Kleins: Laicīgi veicot iekārtu darbības pārbaudi, uzņēmums var būtiski ietaupīt
Publicēts 14. februārī, 2013.
Lai uzņēmums veiksmīgi darbotos, viens no svarīgākajiem nosacījumiem, nenoliedzami, ir iekārtu un tehnisko vienību darbība. Ja viss rit nevainojami, uzņēmums strādā pēc plāna un nerodas ārkārtas situācijas, taču ja tā nav, veidojas virkne problēmu un zaudējumi, līdz ar to, vietējie uzņēmumi aizvien vairāk izvēlas laicīgi veikt iekārtu uzraudzību, tādejādi ievērojami ietaupot arī naudas līdzekļus.

Lai veiktu primāro iekārtu uzraudzību tiek izmantota vibrodiagnostikas metode, kas sniedz iespēju noteikt iekārtas tehnisko stāvokli, defektus, nepilnības un darbības, kas jāveic potenciālo problēmu novēršanai. Kad viss notiek kā plānots, mērķis ir sasniegts. Detaļu un mašīnu kalpošanas laiku ietekmē iekārtas darba apstākļi, smērvielas atbilstība un kvalitāte, iekārtu noslodze, apkopes darbu kvalitāte un citi dažādi faktori.

“Veicot iekārtu uzraudzību, tiek optimāli izmantoti esošie iekārtu resursi un pagarināts kalpošanas laiks. Nepareizas vai nevērīgas ekspluatācijas rezultātā, detaļu un mašīnu kalpošanas laiks var samazināties pat vairākas reizes, līdz ar to, uzņēmumi aizvien vairāk novērtē iespēju laicīgi novērst šīs problēmas un tādējādi ietaupīt finanses. Ar vibrodiagnostikas palīdzību ir iespējams noteikt iekārtu defektus, tehnisko stāvokli, kā arī paredzēt remonta darbus. Diagnostika parasti tiek veikta gultņiem, reduktoriem, dažādiem sūkņiem, kompresoriem, spēkratu pārnesumu kārbām, elektromotoriem, ventilatoriem un citām rotācijas iekārtām,” atzīst uzņēmuma “TestGeneral” diagnostikas speciālists Mārtiņš Kleins.

Katra uzņēmuma veiksmīgai attīstībai, nenoliedzami, svarīgs ir ne tikai ekonomiskais faktors, bet arī spēja pielāgoties dažādiem jaunumiem un tehnoloģiju attīstības gaitai. Līdzekļu ekonomija un resursu taupīšana ir viena no šodienas aktualitātēm katrā nozarē, tādēļ laicīgi veikt iekārtu pārbaudi ir veids kā taupīt naudu un izvairīties no ārkārtas situācijām.

 


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: