LUAC atbalstīs talantīgu mākslinieku, aicina to darīt arī citus
Publicēts 14. oktobrī, 2011.
Latvijas Uzņēmējdarbības Attīstības centrs (LUAC) atbalstīs Latvijas Nacionālās operas mākslinieka, dažādu muzikālo projektu dalībnieka un labas gribas vēstnieka 2011 Vaira Nartiša pirmā soloalbuma „Tromboniada. Sounds of trombone” izdošanu un aicina to darīt arī citus uzņēmumus.

 

“Tromboniada. Trombona skaņas” ir projekts, kuru izveidojis viena no Latvijas metāla pūšaminstrumentu autoritātēm Vairis Nartišs. Gandrīz viss, kas tiks atskaņots šajā albumā, izņemot vokālu un eksotisko ķīniešu instrumentu ksunu (XUN), ir atskaņots un ierakstīts uz trombona. A capella skaņdarbi tiek atskaņoti divbalsīgi un trīsbalsīgi. Skaņdarbi ar dzīvās elektronikas izmantošanu tiek atskaņoti, pielietojot skaņas transformāciju ar multiefektu procesoriem, kā arī izmantojot dzīvo elektroniku - skaņdarbus atskaņošanas procesā ierakstot cilpu mašīnā.

Tādā veidā Vairis Nartišs viens pats izveido veselu daudzbalsīgu skaņdarbu, gluži kā cilvēks-orķestris.

Vairis Nartišs ir daudzpusīga persona. Mākslinieks īpaši domā par jauno paaudzi – jauniešiem un studentiem, izveidojot īpašu atbalsta programmu, kuras ietvaros mazturīgiem, bet talantīgiem jauniešiem ir iespēja tikt pie mūzikas instrumentiem. Programmas dalībniekiem turpmāk būs iespēja ne tikai pie mūzikas instrumentiem, bet tiks organizētas arī meistarklases pie Latvijas un ārvalstu profesionāļiem.

„LUAC ir radis iespēju kā atbalstīt talantīgo mākslinieku un aicna to darīt arī citus uzņēmumus, jo Vairis Nartišs ir izveidojis gan atbalsta programmas, gan preču zīmes, gan mūzikas veikalu un šobrīd, savai attīstībai un klausītājiem, plāno izdot soloalbumu, kura skaņas spēs pārņemt visu Latviju,” atzīst LUAC projektu direktors Jānis Āboliņš.

Lai soloalbums gūtu panākumus un sasniegtu klausītājus, tiek aicināti atsaukties uzņēmumi, kam sirdī tuva mūzika un tās attīstība, atbalstot Vaira Nartiša soloalbuma izdošanu.

Jaunā soloalbuma prezentācija paredzēta š.g. 30. novembrī, Spīķeros, tajā piedalīsies arī Intars Busulis un Andris Ābelīte.

Interesentus lūgums atsaukties māksliniekam Vairim Nartišam personīgi uz e-pastu: nartiss@e-pasts.lv vai zvanīt uz nr. 29148642.

Atbalstu māksliniekam jaunā albuma izdošanai varat veikt: Vairis Nartišs, Swedbank, konts LV56HABA000130A195519, SWIFT HABALV22. Par katru atbalstītāju tiks informēta sabiedrība un mediji. Lielāko atbalstītāju logo tiks izvietots uz soloalbuma.


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: