LUAC aicina uzņēmumus vairāk domāt par darbinieku izglītības līmeņa celšanu
Publicēts 28. decembrī, 2011.
Latvijas Uzņēmējdarbības Attīstības Centrs (LUAC) izvērtējot šī brīža darba tirgus pieprasījumu un attīstības iespējas, rekomendē uzņēmumiem vairāk iesaistīties savu darbinieku apmācībā un izglītošanā, piedāvājot paaugstināt kvalifikāciju un nodrošinot izaugsmes iespējas uzņēmumā.

Viens no svarīgākajiem faktoriem, kas ietekmē kvalificēto un spējīgo darbinieku izvēli par labu vienai vai otrai darba vietai, šobrīd ir tieši karjeras izaugsmes iespējas. Pēckrīzes periodā to novērtē arvien vairāk dažādu līmeņu darbinieki – ja viņi šādas iespējas neredz, nereti maina darba vietu.

Ja uzņēmumi vēlas saglabāt komandu, uzlabot tās sniegumu un veicināt pozitīva darba devēja tēlu, vajadzētu lielāku vērību pievērst darbinieku izglītošanai, daļēji vai pilnība apmaksājot studijas, informējot par apmācību iespējām.

Ar Jauno gadu uzņemšana sāksies vairākās augstākās izglītības iestādēs.

Kā norāda Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmijas (RPIVA) Uzņemšanas komisijas vadītāja I.Gulbe, “lai arī ziemas uzņemšana akadēmijā sāksies tikai 3. janvārī, jau tagad diezgan daudz cilvēki interesējas par studiju iespējām, programmām, apmaksas kārtību un citiem jautājumiem. Pie mums vērsušies arī vairāku uzņēmumu pārstāvji, kas vēlas uzzināt vairāk par savu darbinieku izglītošanas iespējām. Viņus vairāk interesē tādas studiju programmas kā personāla vadība, darba aizsardzība arī organizācijas vadība un psiholoģija. Uzņēmumi vēlas, lai esošie darbinieki varētu brīvi orientēties vairākās nozarēs.”

Izglītoti darbinieki – tā viennozīmīgi ir arī ekonomija, jo viens un tas pats cilvēks var pildīt plašāka spektra pienākumus, kā arī aizvietot kolēģus.

Lai veicinātu uzņēmumu atbildību attiecība pret darbinieku izglītību, LUAC izstrādājis piedāvājumu, kas nodrošina karjeras konsultācijas iespējas uzņēmumiem ar mērķi atrast studiju programmas, kursus, kas būtu piemērotākie uzņēmuma darbības optimizācijai.


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: