Ledusskapji – pagātnē un tagad!
Publicēts 20. augustā, 2015.
Tie, kuriem patīk jokot, noteikti apgalvo, ka ledusskapis ir viņu mīļākā lieta visā mājā. Tā noteikti ir daudziem un tāpēc, iekārtojot virtuvi, ledusskapja izvēlei tiek pievērsta īpaša uzmanība. Tas nedrīkst būt ne par lielu un ne par mazu, un jāņem vērā arī virtuves gabarīti. Loģiski, ka cilvēkam, kurš dzīvo viens, nebūs vajadzības pēc milzīga ledusskapja ar divām durvīm un dažādām funkcijām, un ģimene ar trīs bērniem neizlīdzēsies ar neliela izmēra ledusskapīti. Mūsdienās pastāv izvēles iespējas ļoti daudzās jomās un sadzīves tehnikas iegāde ir viena no tām.

Vai zinājāt, ka ledusskapju vēsture ir meklējama jau 19. gadsimta beigās? Iesākumā gan tie bija radīti vairāk rūpnieciskai lietošanai nevis izmantošanai mājas apstākļos. Tie darbojās izmantojot toksisko amonjaka gāzes sistēmu, kas līdz ar to, padarīja tos bīstamus lietošanai mājas apstākļos. Pirmie ledusskapju modeļi, kas bija plaši pielietojami mājsaimniecībā, parādījās 1915. gadā un guva ļoti plašu popularitāti ASV. Tie bija lētāki un nebija toksiski, kā arī tie darbojās daudz vienkāršāk par rūpnieciskajiem ledusskapjiem un saldētavām.

Šķitīs mazliet dīvaini, bet tikai 1930. gadā ledusskapji bija jau teju katrā mājsaimniecībā Amerikā, kopumā sastādot 60%. Eiropā, precīzāk Apvienotajā Karalistē, tāds pats ledusskapju izmantotāju īpatsvars tika sasniegts aptuveni 40 gadus vēlāk un tālāk turpinājās attīstības ceļš pārējā Eiropas daļā.

Mūsdienās ir pieejams ārkārtīgi plašs ledusskapju veidu klāsts – sākot ar masīviem ledusskapjiem lielā izmērā, kas aprīkoti ar dažādām funkcijām un beidzot ar nelieliem un pat pārnēsājamiem ledusskapjiem un ledus kastēm, kurās ievietots iepriekš sasaldēts aukstuma elements. Ir iespējams pat atrast automašīnas, kurās ir iebūvēts ledusskapis un tagad atliek vien pajautāt – kā lai neapgalvo to, ka ledusskapis ir viena no svarīgākajām lietām ikdienas sadzīvē?

Kā izvēlēties sev, ģimenei un mājoklim piemērotu ledusskapi?

Daudzi apgalvos, ka nevajag būt izvēlīgiem, jo tas taču tikai ledusskapis un vienkārši vajag pirkt pirmo, kas iekrīt acīs. Taču, tik pat daudzi teiks, ka tās ir muļķības, jo nepieciešams ledusskapi pielāgot sekojošām vajadzībām:

  • Izmērs – loģiski, ka mazs ledusskapis nav piemērots daudz bērnu ģimenēm, tādēļ tā izmēram ir jābūt pielāgotam cilvēku skaitam, kas uzturas vienā mājsaimniecībā. Izmērs ir svarīgs gan augstumā, gan platumā;

  • Ražotājs — daudziem šis ir viens no noteicošākajiem faktoriem jaunas sadzīves tehnikas iegādē, jo uzticas konkrētajam ražotājam un ir apmierināti ar piedāvāto ierīču kvalitāti;

  • Krāsa – varētu šķist ļoti sievišķīgs kritērijs, bet tā nemaz nav. Mēs taču visi vēlamies atrasties sakoptā un skaistā vidē un virtuve nav izņēmums. Daudzi izvēlas arī iebūvējamos ledusskapjus, jo tie tiek veidoti kopā ar pārējo virtuves iekārtojumu un neizceļas uz virtuves mēbeļu fona;

  • Cena – kur tad bez šī izvēles faktora. Ledusskapju cenas svārstās no 130 eiro un var pat sasniegt vairāk kā 600 eiro lielu atzīmi. Tā pat kā visas citas preces, arī ledusskapji, par spīti savai vienkāršajai funkcijai, var izmaksāt pat ļoti dārgi, tādēļ pirms ledusskapja izvēles, apsveriet savu maksātspēju un izvēlaties ledusskapi, kas ir piemērots Jūsu maciņam.

Veidu, kā izvēlēties savu ledusskapi, ir bezgala daudz un lielākajai daļai cilvēku tie ir ļoti subjektīvi, bet šie būtu vispopulārākie veidi kā viegli izvēlēties ledusskapi un arī jebkuru citu sadzīves tehnikas priekšmetu. Labs ledusskapis kalpo ilgi un produktus uztur svaigus un gatavus lietošanai, tādēļ neriskēsim ar savu veselību, lietojot lētu un nekvalitatīvu sadzīves tehniku.

 


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: