Labākās ātro kredītu alternatīvas
Publicēts 12. oktobrī, 2017.
Brīdī, kad nepieciešami papildus finanšu līdzekļi, vairums cilvēku izmanto ātros kredītus. Ļoti bieži tas patiešām ir labs risinājums, jo ar ātro kredītu palīdzību naudu iespējams saņemt ātri, ērti un bez liekām formalitātēm, tomēr jāpatur prātā, ka tie tomēr ir aizdevumi, kas uzliek nopietnu atbildību.

Heti24.fi no Somijas (Heti24.fi Finland) jums sniegs plašāku ieskatu tajā, kādas sekas var būt bezatbildīgai kredītu ņemšanai, tomēr ir skaidrs, ka, ja jūsu finansiālā situācija nav pārāk laba vai arī nav prognozējama, ātros kredītus ņemt tomēr nebūtu vēlams. Tad nu rodas jautājums - ko darīt, ja nauda tiešām vajadzīga? Par laimi, ātrajiem kredītiem var atrast daudz alternatīvu, kas ir mazāk riskantas.

Aizdevums no privātpersonas

Viena no labākajām ātro kredītu alternatīvām noteikti ir aizdevums no privātpersonas. Visvieglāk un drošāk noteikti būs aizņemties naudu no saviem tuviniekiem, draugiem vai paziņām. Protams, nevarētu teikt, ka šāds aizdevuma veids vispār neuzliek nekādu atbildību un risku. Aizņemoties naudu no sev pazīstama cilvēka, jūs riskējat ar savu reputāciju un attiecībām ar konkrēto personu. Nav tā, ka pret šāda veida aizņēmumiem varētu izturēties paviršāk un vieglprātīgāk, taču, ar privātpersonām noteikti būs vieglāk sarunāt atmaksas termiņa pagarinājumu, kā arī, visticamāk, nebūs jāmaksā nekādi procenti. Tas vien ir liels pluss.

Kredītlīnija vai kredītkarte

No oficiāliem kredītiestāžu aizdevumiem, labākā ātro kredītu alternatīva ir kredītlīnija vai kredītkarte. Pēc būtības abi šie aizdevumu veidi ir visai līdzīgi. Tā ir iespēja aizņemties naudu noteiktā kredītlimita ietvaros, procentus maksājot tikai par iztērēto summu, nevis visu kredītlimitu un atmaksu veicot pakāpeniski. Tieši pakāpeniskā aizdevuma atmaksa ir būtiskākā priekšrocība, salīdzinot ar ātrajiem kredītiem, jo katru mēnesi atrast mazliet naudas kredīta atmaksai ir daudz vieglāk, nekā atdot visu summu uzreiz. Arī procentu likmes šādiem aizdevumiem parasti ir zemākas, tomēr, jāņem vērā, ka pirms kredītkartes vai kredītlīnijas piešķiršanas daudz rūpīgāk tiek izvērtēta potenciālā klienta maksātspēja.

Avanss

Vēl viena ātro kredītu alternatīva, kas daudziem ir pieejama, bet par kuru nereti piemirstam, ir avanss darbā. Vajadzības gadījumā, darbavietai savam darbiniekam ir jāpiešķir avanss jeb priekšlaicīga samaksa par padarīto darbu. Nereti darba devēji ir pat ļoti pretimnākoši un ilggadējiem darbiniekiem avansā piešķir pat visu mēneša algu, ja tas nepieciešams. Arī tas, protams, zināmā mērā ir risks, jo šī nauda tiks atvilkts no nākamā mēneša algas un būs jāprot izdzīvot ar ļoti zemiem ienākumiem, tomēr par avansu nav jāmaksā procenti un tā ir iespēja naudu saņemt ātri un vienkārši.

Savu mantu pārdošana vai ieķīlāšana

Domājot vēl plašāk, par ātro kredītu alternatīvām varam uzskatīt ne tikai citus veidus kā aizņemties, bet arī veidus, kā ātri nopelnīt naudu. Visvienkāršākais veids, kā to izdarīt, ir pārdodot dažādas sev piederošas mantas. Ja nauda tiešām nepieciešama, tad noteikti varēsiet kādu laiku iztikt, piemēram, bez viedtālruņa, televizora avi citām precēm, kas daudziem mājās ir. Protams, tas sagādās zināmas neērtības, taču, vismaz nebūs jāuzņemas nekāds risks, jo nebūsiet nevienam neko parādā. Ja tomēr no savām mantām pavisam šķirties negribat, varat tās ieķīlāt lombardā un pēc tam atpirkt.

Peļņa no papildus darba

Protams, arī ar darbu var iegūt papildus finanšu līdzekļus. No praktiskā viedokļa tas varētu būt sarežģīti, jo, pirmkārt, steidzamai atrast papildus darbu nebūs viegli un, otrkārt, arī samaksa par padarīto darbu prasti nav tūlītēja. Ja naudu jums vajag uzreiz, tad tas noteikti sagādā neērtības taču, ir iespējams atrast arī mazas “haltūriņas”. Kaut vai piedāvājiet sev pazīstamiem cilvēkiem savu palīdzību dažādos darbos, par nelielu samaksu. Vēl varat mēģināt nopelnīt, strādājot virsstundas savā esošajā darba vietā. Iespējams arī ar šādiem papildus darbiņiem pietiks, lai jūs varētu atrisināt savas finanšu problēmas.

Kā redzams, ir ļoti daudz veidu kā ātri iegūt naudu jeb saada rahaa, kad tas patiešām nepieciešams. Ātrie kredīti nebūt nav vienīgais risinājums, tāpēc, nākamajā reizē, kad jums būs nepieciešami papildus finanšu līdzekļi, apdomājiet, kur tos iegūt būtu jums izdevīgāk un ērtāk.

Komentāri (1)
oneloveonecow: Viņi tik daudz ka grūti saprast kura ir labākā alternatīva.
13/10/2017 13:16
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: