Kāzu video, ko gribēsi skatīties vēl un vēl!
Publicēts 12. aprīlī, 2018.
Kas ir pats svarīgākais kāzās? Eleganta kleita, brīnumgarda torte, bet varbūt izsmalcināts kāzu valsis? Katram cilvēkam ir sava atbilde, taču ikviens grib atcerēties to, kas viņam ir nozīmīgs. Gadiem ejot, atmiņas par lielo dienu kļūst mazāk izteiksmīgas. Vai iespējams no jauna pārdzīvot kāzu emocijas pat pēc 20 gadiem? Jā, jo tieši tam kalpo kāzu video filmēšana. Tu vēl neesi pārliecināts, vai vērts tērēt naudu ne tikai kāzu fotogrāfam, bet arī operatoram? Izlasi šo rakstu un uzzini, ko var iegūt, pasūtot kāzu video!

Kas ir pats svarīgākais kāzās? Eleganta kleita, brīnumgarda torte, bet varbūt izsmalcināts kāzu valsis? Katram cilvēkam ir sava atbilde, taču ikviens grib atcerēties to, kas viņam ir nozīmīgs. Gadiem ejot, atmiņas par lielo dienu kļūst mazāk izteiksmīgas. Vai iespējams no jauna pārdzīvot kāzu emocijas pat pēc 20 gadiem? Jā, jo tieši tam kalpo kāzu video filmēšana. Tu vēl neesi pārliecināts, vai vērts tērēt naudu ne tikai kāzu fotogrāfam, bet arī operatoram? Izlasi šo rakstu un uzzini, ko var iegūt, pasūtot kāzu video!

Vai vērts pasūtīt video profesionālam operatoram?

Ikvienās kāzās būs viesi, kuri labprāt uzfilmēs, viņuprāt, svarīgākos svētku momentus viedtālrunī un ar prieku dalīsies savos ierakstos ar jaunlaulātajiem. Šādi video var būt ļoti mīļi un dažreiz arī tehnoloģiski veiksmīgi, taču paļauties uz amatieru filmēšanu tomēr nav vērts. Tāpat kā profesionāls kāzu fotografs, arī operators kāzās strādā, nevis atpūšas, tāpēc video kvalitāte būs daudz labāka. Pasūtot profesionālu kāzu video filmēšanu, Tu iegūsi:

●     labākus rakursus;

●     pārdomātu video stāstu;

●     kvalitatīvu video montāžu.

Labs operators zina, kādiem momentiem pievērst uzmanību – viņš uzfilmēs ne tikai kopainas un ierastas kāzu tradīcijas – jaunlaulāto pirmo deju, kāzu tortes griešanu un līgavas pušķa mešanu, bet arī to, kas svētku burzmā paliek nepamanīts, taču, gadiem ejot, iegūst īpašu nozīmi. Smaidi, laimes asaras, bērnu smiekli, saulriets – video ierakstā ikviens moments un ikviens skats ir dzīvīgāks nekā uz fotogrāfijas. Lai panāktu īstā kino efektu, nepieciešamas gan operatora prasmes, gan atbilstoša tehnika. Teksta turpinājumā uzzināsi, kā mūsdienās notiek kāzu video filmēšana!

Jaunākās tehnoloģijas & vēl labāka kvalitāte

Vēl mūsu vecāki nevarēja pat sapņot par savu kāzu video, taču tagad video filmēšana kļūst arvien pieprasītāka. Popularitātes iemesli ir ne tikai cilvēku vēlme iemūžināt savu lielo dienu, bet arī jaunāko tehnoloģiju ieviešana nozarē. Kāzu operators filmē ar profesionālu videokameru un zina, kā pareizi strādāt ar dienas un mākslīgo gaisu. Operatora arsenālā ir visdažādākie objektīvi, filtri un citi kameru aksesuāri, kas palīdz radīt meistardarbu.

Tavas kāzas no putna lidojuma

Vēl viens populārs pakalpojums ir kāzu filmēšana no gaisa. Tas tiek darīts ar lidojošās ierīces, - drona, - palīdzību. Filmēšana ar dronu ir piemērota kāzām, kas tiek svinētas svaigā gaisā: pie jūras, lauku viesu namā, pļavā un citās vietās, kur daba ir īpaši izteiksmīga. Šāda video filmēšana izmaksā vairāk, taču ieguvumi ir acīmredzami:

●     nestandarta rakursi un iespēja parādīt ne tikai viesus, bet arī dabu;

●     oriģinālākas kopainas;

●     papildu dinamika.

Lai filmētu kāzas no gaisa, nepieciešams labs laiks, tāpēc šis pakalpojums vairāk ir piemērots pavasara un vasaras kāzām. Tāpat pirms drona pasūtīšanas jāpārliecinās, ka izvēlētajā vietā drīkst izmantot lidojošās ierīces. Lai kāzu dienā nesaskartos ar ikdienišķām problēmām, savlaicīgi noskaidro vietējā pašvaldībā, vai droni ir atļauti.

Ja Tu, kopā ar savu mīļoto, esi izlēmis par labu kāzu video filmēšanai, pienācis laiks atrast uzticamu un radošu operatoru. Kur to meklēt un kā atpazīt patiešām labu profesionāli? Uzzini teksta turpinājumā!

Labs operators = labs kāzu video

Mūsdienās visu meklē tiešsaistē, un arī kāzu operatori nav izņēmums. Tu vari atrast desmitiem dažādu filmēšanas piedāvājumu Latvijā un vēl vairāk ārzemēs. Šeit viss ir vienkārši – ja Tu precies dzimtenē, izvēlies Latvijas operatoru, ja citā valstī – ārzemju speciālistu. Aicināt ārzemju operatoru uz Latviju ir ļoti dārgi, ja vien Tavu kāzu budžets nav mērāms simtos tūkstošos eiro. Taču kā nenošaut greizi un neiztērēt naudu amatiera līmeņa ierakstam? Lūk, dažas pazīmes, kas var liecināt par nekvalitatīvu darbu:

●     operatoram nav portfolio. Radošo darbu portfolio ir nepieciešams arī iesācējiem, tāpēc operatori, kuri vēl sper pirmos soļus kāzu filmēšanā, pievieno portfolio vismaz filmēšanas paraugus;

●     operators piekrīt ikvienai Tavai iecerei un nepiedāvā neko savu. Tas signalizē vai nu par pieredzes trūkumu, vai par vienaldzīgu attieksmi pret darbu;

●     operators piedāvā pārāk daudz atlaižu. Labi kāzu operatori ir ļoti pieprasīti, tāpēc viņiem nav motivācijas saņemt maksimāli daudz pasūtījumu un piesaistīt jaunus klientus ar             satriecošām atlaidēm.

Jo vairāk piedāvājumu Tu salīdzināsi, jo labāk orientēsies nozarē un varēsi veikt gudru izvēli. Protams, būs brīdis, kad Tu aizdomāsies – vai vērts ieguldīt kāzu filmēšanā daudz naudas, varbūt var ietaupīt un tik un tā saņemt kvalitatīvu ierakstu? Raksta turpinājumā uzzināsi, kādas ir kāzu filmēšanas izmaksas un kā norēķināties ar operatoru, ja naudas pietrūkst!

Kāzu video filmēšana: svētku budžeta obligāta sastāvdaļa

Kāzu budžets jāsāk plānot labu laiku pirms lielās dienas. Jo pārdomātāks budžets, jo mazākas izmaksas, tāpēc investēt laiku budžeta plānošanā noteikti ir vērts. Taču cik lielu summu atvēlēt kāzu filmēšanai? Tas ir atkarīgs no Tavām un Tava partnera vēlmēm, un no jūsu finanšu iespējām.

Labs kāzu operators, tāpat kā kāzu fotogrāfs, prasa atalgojumu atkarībā no darba apjoma. Īss kāzu video par laulību reģistrāciju izmaksās daudz mazāk nekā pilnvērtīga filma, kas piefiksēs visus mīļus un svarīgus momentus Tavā lielajā dienā. Kopumā runājot, kāzu filmēšanas cenas ir no dažiem simtiem līdz dažiem tūkstošiem eiro, atkarībā no video sarežģītības pakāpes un operatora profesionalitātes. Šī summa ir par lielu Tavam kāzu budžetam? Turpini lasīt un uzzini, kur atrast papildu naudu svarīgiem tēriņiem!

Daži padomi, ka finansēt kāzas

Ja ietilpināt profesionālu operatoru Tavā kāzu budžetā ir pagrūti, bez sagādāt sev lielisku kāzu dāvanu tomēr gribas, vari apsvērt aizņemšanās iespēju. Kredīts var būt parocīgs ne tikai ārkārtas situācijās – tikpat labi aizdevumu var izmantot, lai apmaksātu ieplānotus un pārdomātus tēriņus. Galvenais nosacījums – atbilstoša maksātspēja un kredīta summas samērošana ar savām finanšu iespējām. Ja tuvā nākotnē ir gaidāmas kāzas, ieteicams izvēlēties aizdevumu ar pietiekami lielu kredītlimitu un elastīgām atmaksas iespējām – kredītlīniju.

Kredītlīnija ir aizņēmējiem parocīgāks un izdevīgāks patēriņa kredīta paveids. Salīdzinājumā ar citiem aizdevumu veidiem, kredītlīnijai ir vairākas priekšrocības:

●     aizņēmējs var izņemt lielas un mazas summas no sava kredītkonta pēc nepieciešamības;

●     procentu likme tiek piemērota tikai iztērētajām summām, nevis pilnam kredītlimitam;

●     daudzi kreditori piedāvā jaunajiem klientiem izmantot kredītlīniju bez maksas pirmās 30 dienas.

Lai kredītlīnijas izmaksas būtu pēc iespējas mazākas, izmanto gudru aizdevuma meklēšanas stratēģiju. Tā vietā, lai patstāvīgi salīdzinātu dažādu kreditoru nosacījumus, ienāc kredītu salīdzināšanas platformā Netcredit.lv! Tur atradīsi visas Latvijā pieejamās nebanku kredītlīnijas, kā arī lietotāju atsauksmes un aizdevēju profilus. Netcredit.lv palīdzēs atrast tādu kredītlīniju, kas būs piemērota gan Taviem kāzu plāniem, gan finanšu iespējām!

Profesionāla kāzu video filmēšana var būt pieejama ikvienam pārim – ienāc Netcredit.lv un noskaidro, kur var atvērt kredītlīniju ar izdevīgiem nosacījumiem!


Komentāri (3)
Ieva: Skaisti un sirsnīgi!
01/05/2018 06:25
Odrija: Kāzās noteikti ir divas lietas, kurām nevajadzētu taupīt- laba mūzika un labs fotogrāfs! Lielisks video!
18/05/2018 09:48
Varonis: Pilnībā piekrītu, ja nav šīs trīs lietas ievērotas, tad kāzas diez vai būs izdevušās.
29/09/2018 18:42
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: