Kā veiksmīgi iekārtot lielu viesistabu?
Publicēts 11. oktobrī, 2019.
Ne tikai lielām privātmājām, bet arī plašiem, moderniem dzīvokļiem viena no telpām var būt centrālā atpūtas zona ciemiņu uzņemšanai un pašu atpūtai. Veiksmīgas viesistabas iekārtošana dos gandarījumu ilgam laikam.

Ja stāvat šobrīd lielā, tukšā istabā un uzdodat pirmos jautājumus, ar ko vispareizāk sākt, aicinām Jūsu izvēles izvērtēt pēc 3 pamatkritērijiem – Jūsu dzīvesstils, gaume un budžets. Atrodot pareizo lielās telpas iekārtojumu, tā var pārtapt unikālas noskaņas viesistabā, kurā atradīsiet gan savu iecienītāko atpūtas un iedvesmas zonu, gan droši varēsiet uzņemt un pārsteigt savus ciemiņus.

Dzīvesstila nozīme telpas iekārtojumā

Tikai Jūs vislabāk nojaušat, kādiem mērķiem lielā viesistaba tiks visbiežāk izmantota. To noteikti noteiks arī tas, vai Jums ir liela ģimene ar bērniem vai esat viens.

Ja esat sabiedrisks un bieži pie sevis aicināt kolēģus, radus vai draugus, tad noteikti telpā ir jāizvieto vairāki ērti dīvāni (iegādāties var šeit) un krēsli, lai visiem atnākušajiem vienmēr ir kur apsēsties. Lielas viesistabas ir brīnišķīgas vietas, kur reizēs, kad sabraukuši ciemiņi, var izmitināt pat necerēti daudz cilvēku. Ja ciemiņi ir bieža parādība Jūsu mājā, tad padomājiet, vai Jums rezervē ir arī lieki matrači (tie pieejami https://220.lv/lv/mebeles-un-interjers/gulamistabas-mebeles/matraci), kur izguldīt tos, kam nepietiek vietas uz dīvāniem.

Ja zināt, ka drīzāk lielo telpu izmantosiet ģimenes lokā, skatoties filmas vai atpūšoties, tad uzmanība jāpievērš vietai, kur novietot televizoru, un pats galvenais - kurā telpas zonā Jūs pats vislabāk jūtaties un vēlaties ilgāk piesēst. Tur tad arī jānovieto iemīļotais dīvāns vai klubkrēsls. 

Ja zināt, ka viesistabā pavadīsiet lielu daļu vakaru, noteikti ieplānojiet kvalitatīvas un funkcionālas apgaismes ierīces. Ja esat minimālists, tad arī plašu telpu ir iespējams iekārtot sev tīkami, nepārspīlējot ar liekām mēbelēm vai interjera dekoriem.

Gaume nosaka interjera akcentus

Gaume noteikti ietekmē krāsu salikumus un intensitāti Jūsu interjerā. Ja vienam veiksmīgs risinājums būs izvēlēties, piemēram, piecu krāsu salikumu, tad otram sirdī tuvāks būs elegantas dažu pasteļtoņu spēles gan mēbelēs, gan grīdas segumā un dekoros. Līdzās pareizo krāsu toņu salikumu izvēlei, Jūsu gaumes izjūta pateiks priekšā, ko vēlaties akcentēt savā viesistabā. Nostājieties durvīs, kas ieved Jūs uz plašo telpu un saprotiet, ko vēlaties izvirzīt kā telpas centrālo zonu. Iespaidīgs dīvāna izmērs noteikti dos īpašu telpas noskaņu.

Literatūras cienītājiem lielisks risinājums būs dizainisks grāmatu plaukts. Ja viesistaba sevī ietver plašus logus, tad ir vērts padomāt par iespēju to pusē izvietot ērtas sēdvietas, kafijas galdiņu un kādu mājīguma radītāju – skaistu istabas augu. Ciemiņiem noteikti šī atvērtā tipa vieta pie plašajiem logiem kļūs par vilinājumu nesteidzīgu sarunu risināšanai. Dīvāni un krēsli ir jāizvieto, lai skats pa logiem ir netraucēts.

Lielās viesistabās piestāv radošas skulptūras vai unikāla veida stāvlampas, kuras var tikt izvietotas kādā no telpas stūriem. Galvenais nosacījums - lai novietojums netraucē pārvietoties, bet lai ir telpas unikāls dekora papildinājums.

Mājīgumu un komfortu noteikti paspilgtina arī veiksmīgi izvēlēts grīdas segums. Arī to vispirms noteiks Jūsu gaumes izjūta.

Precīzs budžets dos skaidrību, kur meklēt nepieciešamo

Ja telpu izvēlēsieties iekārtot pamazām un sāksiet ar tikai pirmajām nepieciešamajām mēbelēm, tas var izvērsties ilgos iekārtojuma mēģinājumos. Tomēr, ja precīzi vizualizējat viesistabu un tādu to vēlaties redzēt pēc iespējas ātrāk, tad nospraudiet šim mērķim budžetu.

Tas, ko vēlaties redzēt telpā, noteiks, cik lielas finanses nepieciešamas. Ja, piemēram, vēlaties izmantot mēbeles, lai pārdalītu viesistabu divās zonās, kur būs atsevišķs sarunu stūris ar draugiem, Jums noteikti nepieciešams doties uz veikalu vai apmeklēt interneta veikalu, kur ir ļoti liela stūra dīvānu izvēle.

Noteikti aplūkojiet populārus telpu dizainu blogus un smelieties iedvesmu savām iespējām. Vienmēr ir iespēja piesaistīt profesionālu padomu, kurš, ņemot vērā Jūsu dzīvesstilu un gaumi, palīdzēs nonākt pie veiksmīgākā iekārtojuma Jūsu budžeta robežās. Arī ar pieticīgāku budžetu ir iespēja panākt, lai telpa iegūtu dinamisku un ekskluzīvu izskatu. Pirms eksperimentējiet ar iespējām, Jums jābūt skaidrībai par to, kāds Jums ir dzīvesstils, kāda ir Jūsu neatkārtojamā gaume, un ko Jums sniedz noteiktais budžets.


Komentāri (3)
Mana: Vairāki ērti dīvāni izklausās jauki tikai tad, ja nav mājdzīvnieku ...
29/10/2019 09:15
Bibs: Lieliski ieteikumi! Mēs ar ģimeni tieši tagad plānojam pārcelšanos uz jaunām mājām, daudz noderīga šajā rakstā!
27/11/2019 10:02
biita peerle: Mana, man ir ādas dīvāns un nekada vaina ar kaķi sadzīvot
27/01/2020 12:25
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: