Kā dabīgā veidā stiprināt savu imunitāti?
Publicēts 5. novembrī, 2015.
Tuvojas drēgnais laiks, kad arvien biežāk cilvēkus piemeklē saaukstēšanās, kā arī citas slimības. Lai mēs būtu veseli, ir nepieciešams stiprināt imūnistēmu. Ja tā būs novājināta, būs iemesls rasties daudzām slimībām, tā būs lieliska augsne, lai saaukstētos, noķertu kādu vīrusu. Lai Tava imunitāte būtu lieliskā stāvoklī, kas nozīmē, lai tā nebūtu ne pārāk vāja, ne arī pārāk stipra, nepieciešams veselīgs dzīvesveids, sabalansēts uzturs un vitamīni.

Aktivitātes imunitātes stiprināšanai

Vislielākais imunitātes bojātājs ir stress. Ja saskaries ar to darbā, noteikti vajadzētu padomāt, kā ar to cīnīties. Ar stresu vislabāk palīdz cīnīties dažādas fiziskas aktivitātes. Vakarā dodies pastaigā pa mežu, izbraucienā ar riteni vai arī skrējienā pa tuvējām takām. Tā ir lieliska iespēja izkustēties svaigā gaisā un gūt papildus enerģiju. Noteikti neaizmirsti biežāk arī smieties. Smiekli ir viens no labākajiem līdzekļiem cīņā ar stresu, neturi naidu pret citiem, domā pozitīvi un stress pamazām atkāpsies. Galvenais ir mēģināt! Pētnieki apgalvo, ka, ja piecas minūtes no sirds smiesies, jutīsies tikpat relaksējies, kā 40 minūtes būtu atpūtusies. Mūsdienās arvien vairāk cilvēku dienu pavada pie datora, tā īsti nemaz neizkustoties, savukārt vakaru pavada ar karstu tējas krūzi, gulšņājot dīvānā. Neaizmirsti viFiziskas aktivitātes palīdzēs aizsargāt organismu no vīrusiem, kā arī palīdz izdalīties laimes hormonam. Ja vari doties uz darbu ar divriteni-dari to. Ja uz veikalu vari doties ar divriteni – dari to. Neieslīksti komfortā, mēģini tikt no tā ārā un Tava veselība būs Tev pateicīga. Savukārt vakarā, kad dosies gulēt neaizmirsti par aizkariem guļamistabā. Noteikti aizver tos, jo cilvēka miegs ir daudz pilnvērtīgāks tumsā, jo gaismā neizstrādājas hormons melatonīns, kas palīdz mūs imūnsistēmu uzturēt kārtībā.

Ķiploki

Kā jau zināms, ar ķiplokiem iespējams cīnīties pret dažādiem vīrusiem. Vienam ķiploki garšo, kādam citam atkal nē. Eksperti iesaka katru vakaru apēst vienu daiviņu ķiploka. Bet, ja nu nekādi nespēj iedabūt savā vēderā šo brīnumaino līdzekli, pastāv vēl arī cita iespēja – pārgriez ķiploku vairākās daiviņās un saliec tās trauciņos, trauciņus, novietojot pa visu istabu. Pāris stundas no ķiplokiem izdalīsies spēcīgs aromāts. Šim aromātam piemīt ārstniecisks efekts.

Medus

Bišu produkti stiprina mūsu imūnsistēmu. Piemēram, peru pieniņš spēs uzlabot vielmaiņu, ēstgribu, kā arī mazinās nogurumu. Peru pieniņš palīdz cīnīties arī ar gripas vīrusu. Noteikti slimību laikā Tu ēd medu. Medu ieteicams ēst svaigu, jo, saskaroties ar karstumu, tas zaudē savas labās īpašības.

Dzērvenes

Lai uzņemtu C vitamīnu, ēdiet dzērvenes. Dzērveņu sastāvā benzoskābe, kas ir lielisks konservants, kuram pateicoties dzērvenes nebojājas. Dzērvenes palīdzēs tikt galā ar vīrusiem, apsaldējumiem, kā arī urīnizvadceļu iekaisumiem. Vari jau tagad sagatavot dzērvenes ziemai, saliekot tās medū un noglabājot plauktiņā aukstiem ziemas vakariem. Tāpat vari pagatavot arī dzērveņu ķīseli, jo lai arī C vitamīns, to vārot, ies bojā, tomēr tajā esošā benzoskābe saglabāsies nemainīga.

Mežrozītes un citas tējas

Mežrozīšu augļu tēja ar upeņu, brūkleņu vai pīlādžu ogām – palīgs jebkuras slimības gadījumā. Noteikti neaizmirsti arī par smiltsērkšķiem. Tie ir lielisks C vitamīna avots. Ja veikalu plauktos redzi saldētu smiltsērkšķu sulu, noteikti iegādājies to, jo tas ir veids, kā gūt daudz C vitamīna. Smiltsērkšķi satur ne tikai C vitamīnu, bet arī B grupas un K grupas vitamīnus. To vari lietot kā organisma attīrītāju un spēcīgu antioksidantu. Tomēr, ja nekādi nespēj iedzert smiltsērkšķu sulu, vari lūkot arī pēc mūsu pašu kārumiem – ledenēm vai marmelādes. Savukārt piparmētras vari lietot, kad piemeklējusi kāda elpceļu infekcija, piemēram, klepus, bronhīts vai arī kāda cita slimība. Dzerot piparmētru tēju, tā dezinficē mutes dobumu, neļaujot organismā attīstīties dažādām baktērijām. Bieži saka, ka piparmētru tēja nomierina, tomēr tas atkarīgs no tā, kādos daudzumos to lieto. Atkarībā no daudzuma šis dzēriens var būt gan tonizējošs, gan arī nomierinošs.

Aktivitātes svaigā gaisā un sabalansēts uzturs, kurā iekļauti dažādi dabas produkti, tējas, svaigi augļi un dārzeņi – tā ir veiksmes atslēga, kā dabiskā ceļā stiprināt savu imūnsistēmu. Ja rūpēsies par imūnsistēmu kaut vai katru dienu tikai dažas minūtes, tā būs Tev pateicīga. Rīta vai vakara skrējiens, ķiploks uz maizītes, smiltsērkšķu tēja vakarā un pilnvērtīgs miegs tumšā istabā – lai būtu vesels, nevajag nemaz tik daudz!

Vitamīnus imūnsistēmas stiprināšanai vari atrast Apotheka interneta aptiekā, kurā ir vairāk nekā 5000 dažādas preces, tostarp ļoti daudz preču, kas noderēs, lai stiprinātu imunitāti. Nepieciešamās preces vari iegādāties internetveikalā un, ja pasūtīsi tās līdz pulksten 15:00, saņemsi jau nākamajā dienā. Saņemt preci varēsi kādā no 85 Apotheka aptiekām Latvijā, kā arī kurjera, Latvijas Pasta un Pasta Stacijas starpniecību.



Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: