Kā atrast sev izdevīgāko ātro kredītu?
Publicēts 22. augustā, 2017.
Vajadzība pēc neliela naudas aizdevuma var rasties ikvienam un šādā gadījumā lielisks palīgs var būt ātrais kredīts. Mūsdienās ātros kredītus piedāvā ļoti daudzas kreditēšanas kompānijas, tāpēc varētu rasties problēmas, izvēloties sev piemērotāko.

Pamatā visi ātrie nebanku kredīti internetā ir līdzīgi - ar tiem ir iespējams aizņemties nelielas naudas summas uz termiņiem, kas nepārsniedz vienu mēnesi un arī piešķiršanas un atmaksas nosacījumi ir gandrīz vienādi. Tomēr nevarētu teikt, ka visi ātrie kredīti ir identiski un ka pirms šo kreditēšanas pakalpojumu izmantošanas nav nepieciešams veikt nekādu salīdzināšanu. Ir daži kritēriji, kurus noteikti jāņem vērā, kad izvēlaties ātro kredītu.

Kam kredīts pieejams?

Pirms sākat izvērtēt, kas ir izdevīgi un kas nē, ir jāizvērtē ātro kredītu piešķiršanas nosacījumi, jo no tiem ir atkarīgs, vai vispār varat saņemt konkrēto kredītu vai nē. Vairums kreditoru izvirza visai vispārīgus un, salīdzinot ar citiem kredītu veidiem, pielaidīgus nosacījumus. Parasti tiek norādīts, ka kreditoram jāatbilst konkrētam vecumam (parasti no aptuveni 22 līdz 70 gadiem), viņam ir jābūt maksātspējīgam, ar labu kredītvēsturi un bez kavētiem kredītu maksājumiem pie citiem kreditoriem. Vēl kreditoram tiek prasīts bankas konts un mobilais telefons ar aktīvu pieslēgumu, lai praktiski varētu veikt pārskaitījumu, bet citas striktas prasības parasti izvirzītas netiek. Dažādas nianses gan var atšķirties, tāpēc noteikti vispirms ir nepieciešams cītīgi izlasīt, kādas tad ir minimālās prasības kredītu kandidātiem.

Cik daudz un uz kādu termiņu var aizņemties?

Tālāk svarīgi ir izpētīt, kurš kredīts labāk atbilst jūsu vajadzībām pēc pieejamās summas apjoma un atmaksas termiņiem. Arī šeit parasti lielu atšķirību nav novērojamu. Pieejamās summas ir aptuveni no 5 līdz 500 eiro un atmaksas termiņi ir no vienas dienas līdz vienam mēnesim, taču ir arī izņēmumi. Ja jums ir specifiskas vajadzības, vai nepieciešamība pēc garākiem atmaksas termiņiem, noteikti ir vērts pameklēt cītīgāk un izskatīt dažādus piedāvājumus, jo atsevišķi kreditori piedāvā arī ko atšķirīgu.

Cik kredīts izmaksās?

To, cik kredīts ir izdevīgs jeb cik par to būs jāsamaksā procentos, vislabāk var pateikt, salīdzinot kredītu gada procentu likmes jeb komisijas maksas par aizdevumu. Ja jums nepieciešama standarta summa uz standarta termiņu, vieglāk noteikti būs izvērtēt jau aprēķinātas komisijas maksas, bet precīzāk un pareizāk ir salīdzināt gada procentu likmes, jo tās norāda kopējo samaksu par kredītu gada laikā, izteiktu procentos. Jāsaka gan, ka arī procentu likmes ļoti ievērojami neatšķiras, bet, ja svarīgs ir katrs eiro, šādu salīdzināšanu noteikti jāveic.

Vai tiek piedāvāta kredīta pagarināšanas iespēja un cik tas izmaksā?

Vēl noteikti vajadzētu izvērtēt to, kādas ir jūsu iespējas, ja atdot kredītu norādītajā termiņā neizdodas. Pat tad, ja esat pārliecināts par savu maksātspēju un nekas neliecina par to, ka kredītu laikā varētu neatdot, ir jānodrošinās. Noteikti vajadzētu ņemt tikai tādus ātros kredītus, kas piedāvā kredīta atmaksas termiņa pagarināšanas iespēju. Ja tādas nav, tad jau no pirmās dienas, kad tiek kavēta kredīta atmaksa, tiks rēķināti soda procenti, kas izmaksās ļoti dārgi. Svarīgi ir arī salīdzināt cenas kredīta atmaksas termiņa pagarinājumam, lai nepārmaksātu par šo pakalpojumu.

Kādas ir klientu atsauksmes?

Ne mazāk svarīgas ir arī iepriekšējo klientu atsauksmes. Patiesībā, tas nereti ir visuzticamākais informācijas avots, jo atsauksmes nāk no neatkarīgiem vērtētājiem – klientiem. Pašas kompānijas par sevi teiks tikai to labāko, bet klienti teiks kā ir. Tāpat, tieši no klientu atsauksmēm var uzzināt to, vai gadījumā līgumā nav paslēpti kādi āķi uz ko viegli uzķerties. Ja ņemat ātro kredītu, noteikti izpētiet, ko par šo pakalpojumu saka tie, kas to jau izmantojuši.

Ja jums ir nepieciešams ātrais kredīts, tad jūsu finansiālā situācija dotajā brīdī noteikti nav vērtējama kā pārāk laba un vēl lieki pārmaksāt nav jūsu interesēs. Ja vēlaties saņemt pakalpojumu, kas jums tiešām palīdzēs, nevis tieši pretēji, radīs liekas problēmas, veltiet mazliet laika lai salīdzinātu visus ātro kredītu piedāvājumus un atrastu sev piemērotāko un izdevīgāko pakalpojumu.


Komentāri (1)
Ritvars: Ir OK rakstiņš, bet ir vēl daudzi citi kredītu salīdzināšanas portāli!
05/05/2018 09:19
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: