Jadviga Neilande: Jauninājumi deklarāciju sastādīšanā netiek pietiekami skaidroti
Publicēts 23. martā, 2012.
Kā informē pazīstamā nodokļu konsultante Jadviga Neilande, jauninājumi deklarāciju sastādīšanā netiek pietiekami skaidroti, iedzīvotāji esot neizpratnē par to aizpildīšanu un informāciju, kas jānorāda. Lai iedzīvotājiem sniegtu praktisku informāciju par deklarāciju aizpildīšanu un iesniegšanu, 28.martā tiks rīkots īpašs seminārs „Konsultatīvais seminārs par deklarāciju aizpildīšanas kārtību - Fizisko personu mantiskā stāvokļa deklarēšana, Uzkrājumu deklarācija, Gada ienākumu deklarācija, Kapitāla pieauguma deklarācija”.

Izvērtējot iedzīvotāju jautājumus par šobrīd tik aktuālo jautājumu, „Jadvigas nodokļu konsultācijas” rīkotajā seminārā tiks ietvertas tik būtiskas tēmas kā deklarēšanas mērķis, kam jāiesniedz mantiskā stāvokļa deklarācija, kādi objekti jānorāda deklarācijā. Tiks veikta deklarācijas praktiskā aizpildīšana un skatīti piemēri. Lektore skaidros kā izvairīties no kļūdām un kam jāpievērš uzmanība, par skaidrās naudas iemaksas kārtību, SIA valdes locekļu un dalībnieku darījumiem ar skaidro naudu, par aizņēmumiem un aizdevumiem, informāciju, kas tiks nodota NILLNP prokuratūrai. Tāpat tiks skaidrota deklarācijas iesniegšanas kārtība, iepriekš nedeklarēto ienākumu deklarēšana un nodokļa nomaksa, fiziskās personas pienākumi un tiesības, atbildība, uzkrājumu deklarācija, audits un uzrēķini, amatpersonas deklarācija, kā arī gada ienākumu deklarācija, deklarācijas sastādīšana saimnieciskai darbībai, jūrniekiem, par ienākumiem ārvalstīs u.c, attaisnotie izdevumi un IIN atmaksa, kapitāla pieauguma deklarācija un nekustamā īpašuma deklarēšana.

„Ik dienu viens no maniem pienākumiem ir skaidrot deklarāciju sastādīšanas pamatprincipus. Informācija nav pietiekama, tāpēc tiks rīkots seminārs. Iedzīvotājiem ir jāzina kāda informācija ir jānorāda un kuriem iedzīvotājiem šāda deklarācijas aizpildīšana ir nepieciešama. Ir svarīgi, lai katrs zinātu svarīgāko un uzskatu par pienākumu šo informāciju sniegt,” atzīst Jadviga Neilande.

 

Jadviga Neilande ir sertificēta nodokļu konsultante, ilggadēja VID speciāliste ar lielu pieredzi. Tas dod iespēju ne vien uzzināt aktuālos jaunumus nodokļu likumdošanas jomā, bet arī saņemt atbildes uz personīgi interesējošiem jautājumiem tēmas ietvaros. Katram apmeklētājam tiek nodrošināti arī plaši semināra materiāli, kur sniegta informācija par jaunumiem nodokļu politikā, likumdošanas izmaiņas, kā arī padomi nodokļu optimizācijā un piemērošanā dažādās situācijās. Papildus tam NLIC piedāvā arī vispārējas nodokļu konsultācijas, kuru laikā speciālists ierodas uzņēmumā un pārrunās ar klientu cenšas rast risinājumus uzņēmumam nozīmīgos jautājumos, specializējoties uz konkrēto gadījumu.

Šī semināra apmeklētājiem tiek dota iespēja saņemt bezmaksas attālinātās konsultācijas nodokļu likumdošanas jautājumos kā arī katram semināra apmeklētājam - "Nodokļi un Komercija" abonements uz 12 mēnešiem – par brīvu, kā arī ļoti plašs izdales materiālu klāsts - vairāk kā 300 lpp viens komplekts.

Tuvākais seminārs paredzēts 28. martā. Lai pieteiktos semināram un iegūtu plašāku informāciju, zvaniet 28242360 vai rakstiet Neilandes.konsultacijas@e-pasts.lv


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: