Īstermiņa kredīts - Ferratum
Publicēts 28. februārī, 2017.
Neparedzēti izdevumi ir daļa no mūsu dzīves, un tiem vajadzētu pienācīgi sagatavoties. Vislabākais veids, kā to darīt, ir veidot iekrājumus, taču tas ne vienmēr izdodas tik labi, kā plānots. Tādēļ noderīgs var būt arī īstermiņa kredīts, ko šobrīd salīdzinoši vienkārši iespējams noformēt internetā.


Īstermiņa kredīts ir salīdzinoši vienkāršs veids, kā saņemt vajadzīgo naudas summu īsā laikā – tam vajadzīgs tikai dators un internets, mobilais telefons, bankas konts un brīdis brīva laika. Būtiska šo aizdevumu priekšrocība – tie tiek izsniegti bez ķīlas, galvojuma un citu sarežģītu formalitāšu kārtošanas. Tomēr, lai arī tas var būt visai vilinošs piedāvājums, nevajadzētu aizmirst, ka ikviens kredīts ir jāatmaksā, tāpēc to noformēt vajadzētu tikai tad, ja ir pārliecība par savu maksātspēju.

Kam pievērst uzmanību, izvēloties kredītu?

Nav noslēpums, ka kredītu tirgus šobrīd ir visai plašs un daudzveidīgs. Lai neapjuktu piedāvājumā, svarīgi izvērtēt vairākas aizņemšanās iespējas, vispirms noformulējot, kāda summa uz kādu termiņu vajadzīga.

Īstermiņa kredīts parasti tiek izsniegts uz 30 dienām, pieejamās summas ir daži simtu eiro. Jārēķinās, ka pirmajā aizņemšanās reizē aizdevuma summa ir mazāka, aizņemoties atkārtoti tā var pieaugt. Nereti jaunajiem klientiem tiek piedāvāta iespēja pirmo kredītu noformēt bez procentu maksas – tā ir iespēja  saņemt vajadzīgo summu un par to nepārmaksāt.

Taču, ja plāno aizņemties pie kredītdevēja, kas bezprocentu aizdevumu nepiedāvā vai arī esi iecerējis aizņemties atkārtoti, noteikti pievērs uzmanību arī tam, kāda ir procentu likme – tas vistiešāk parādīs, cik konkrētais aizdevums galu galā izmaksās.

Vēl viena lieta, uz ko jāvērš uzmanība, ir aizņemšanās nosacījumi. Aizdevumi tiek izsniegti tiem Latvijas Republikas iedzīvotājiem, kuriem ir regulāri ienākumi un pozitīva kredītvēsture, taču būtisks aspekts ir arī vecuma ierobežojums – to katrs kredītdevējs nosaka individuāli.

Dažādas aizņemšanās iespējas

Lai arī vispopulārākie ir tieši īstermiņa kredīti, kas var noderēt piemēram, ja nedaudz pietrūkst līdz algas dienai vai jāsedz kāds neparedzēts, taču neatliekams rēķins, kredītņēmēji nereti izvēlas arī patēriņa kredītu vai kredītlīniju.

Patēriņa kredīts paredzēts lielāku plānu īstenošanai – piemēram, mājokļa labiekārtošanai vai lielāku pirkumu veikšanai. Pieejamās summas var sasniegt vairākus tūkstošus eiro un tās jāatmaksā dažu mēnešu vai gadu laikā.

Vēl viena iespēja ir kredītlīnija. Tā atgādina jau zināmo banku kredītkarti, un paredz iespēju aizņemties iepriekš noteikta kredītlimita ietvaros. Visu summu var izņemt uzreiz vai arī pa daļām, līdz ar to katrs kredītņēmējs pats var izvērtēt, cik viņam katrā brīdī nepieciešams. Kredītlīnija var paredzēt tādos gadījumos, kad uzreiz nav zināma konkrēta naudas summa, kas nepieciešama, piemēram, veicot dzīvesvietas remontu.

Uzticami aizdevumi – Ferratum Bank

Izvēloties aizdevēju, uzmanību jāpievērš arī citu kredītņēmēju atsauksmēm. Svarīgi izvēlēties uzticamu un licencētu aizdevēju, kas nodrošina personas datu aizsardzību un mūsdienu prasībām atbilstošu apkalpošanu.

Viens no tādiem ir Ferratum Bank, kas Latvijā darbojas kopš 2007. gada, kredītņēmējiem piedāvājot risinājumus dažādām dzīves situācijām.

Īstermiņa kredīts jaunajiem klientiem pieejams līdz 350 eiro, savukārt tiem, kuri aizņemas atkārtoti, maksimālā summa ir 400 eiro. Atmaksas termiņš ir 30 dienas, tādēļ pirms pieteikšanās kredītam pārliecinies, ka to spēsi šajā laika posmā atmaksāt.

Aizņemoties pirmo reizi, īstermiņa aizdevumam netiek aprēķināta komisijas maksa – tātad pēc noteiktā termiņa beigām būs jāatdod tikai kredīta pamatsumma. Te gan jāatceras, ka bezprocentu aizdevums pieejams tikai tad, ja tiek atmaksāts laikā.

Lai pieteiktos Ferratum īstermiņa kredītam, jāatbilst dažām prasībām. Jābūt-

·         Latvijas Republikas pastāvīgajam iedzīvotājam;

·         Vecumā no 21 līdz 75 gadiem;

·         Ar pozitīvu kredītvēsturi;

·         Ar regulāriem ienākumiem

Kā pieteikties kredītam?

Ja atbilsti šiem nosacījumiem un esi pārliecināts par aizdevuma nepieciešamību, pieteikumu vari aizpildīt aizdevēja mājaslapā. To iespējams izdarīt ikvienā diennakts laikā, taču pieteikuma izvērtēšana un kredīta piešķiršana notiek kredītdevēja darba laikā. Klientu ērtībām Ferratum Bank strādā darba dienās no plkst. 8.00 līdz 20.00, sestdienās no plkst. 9.00 līdz 18.00, savukārt svētdienās no plkst. 10.00 līdz 18.00.

Vispirms reģistrējies, norādot visu vajadzīgo informāciju. Lai to reģistrāciju veiksmīgi pabeigtu, no sava personīgā bankas konta uz aizdevēju kontu jāpārskaita viens eiro cents. Tas vajadzīgs drošības nolūkos, lai aizdevējs pārliecinātos par norādīto personas datu, tai skaitā bankas konta, atbilstību.

Pieteikumā norādi vēlamo aizdevuma summu, kā arī atmaksas termiņu, un gaidi lēmumu par kredīta piešķiršanu. Ja tas būs pozitīvs, naudu savā bankas kontā saņemsi jau pavisam drīz, taču jāņem vērā, ka pārskaitījuma laiks lielā mērā atkarīgs no bankas darbības. Ja nauda vajadzīga pēc iespējas ātrāk, pārliecinies, ka pārskaitījums notiks vienas bankas ietvaros.

Ja izlemsi aizņemties atkārtoti, atliks tikai atvērt reģistrācijas laikā izveidoto profilu un aizpildīt pieteikumu. Turpat vienmēr pieejama arī visa svarīgākā informācija par aktuālo aizdevumu un īpašajiem piedāvājumiem.

Aizdevumi lielākiem dzīves plāniem

Apzinoties dažādās vajadzības, aizdevējs piedāvā ne tikai īstermiņa, bet arī patēriņa kredītu. Tas var noderēt lielāku plānu realizēšanai, jo pieejams līdz 1500 eiro apmērā uz laiku līdz 12 mēnešiem. Daudzu novērtēts ir trešais aizdevuma veids – kredītlimits, kas ļauj aizņemties iepriekš noteikta kredītlimita ietvaros. Jaunajiem klientiem tas pieejams līdz 1000, pastāvīgajiem – līdz 1200 eiro.

Uzticams īstermiņa kredīts – Ferratum. Izvēlies sev atbilstošāko un saņem to bez sarežģītu formalitāšu kārtošanas. Pirms noformēšanas iepazīsties ar visiem līguma nosacījumiem un aizņemies atbildīgi, izvērtējot savu maksātspēju!


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: