Informatīvā atbalsta kampaņa „Savējie!” izpelnījusies lielu uzņēmumu atsaucību
Publicēts 17. septembrī, 2013.
Vietējie uzņēmumi arvien aktīvāk steidz izmantot biroja „Latvijas Produkts” veidotās informatīvās atbalsta programmas „Savējie!” piedāvātās iespējas, tādējādi paaugstinot konkurētspēju kā Latvijā, tā starptautiskos tirgos. Mēneša laikā par programmas „Savējie!” iespējām interesējušies jau vairāk nekā 100 Latvijas uzņēmumu.

Vietējie uzņēmumi, kas ražo kvalitatīvus un augstvērtīgus produktus, arvien skaidrāk apzinās, kā savu izcelsmi izmantot biznesa attīstībai. Šobrīd, kad veikalu plaukti ir pilni ar precēm no dažādām pasaules malām, pircēji daudz augstāk vērtē mūsu pašu lauksaimnieku audzēto un uzņēmumu ražoto, apzinoties, ka vietējam produktam ir daudz lielāka vērtība. Programmas „Savējie!” ietvaros tiek strādāts pie tā, lai sabiedrība ir informēta, lai tā novērtē un līdz ar to arī atbalsta Latvijas uzņēmējus.

Kampaņa „Savējie!” veidota ar mērķi veicināt plašu vietējo uzņēmumu publicitāti. Realizējot mārketinga, sabiedrisko attiecību, komunikācijas aktivitātes tiek uzrunāti mediji, sabiedrība un noteiktu mērķa grupu pārstāvji, iesaistot viņus atbalsta kampaņā. Uzņēmumi iegūst iespēju izmantot plašu komunikācijas kanālu tīklu, tieši un precīzi sasniedzot savu potenciālo klientu. Uzņēmumi var par sevi pastāstīt, sevi parādīt, piedalīties degustācijās un apliecināt sevi un savu produktu dažādos veidos.

„„Latvijas Produkts” organizētajās akcijās iesaistāmies jau kopš 2010.gada. Esam gandarīti, ka šādas iniciatīvas pastāv un kā vietējais uzņēmums esam saņēmuši ļoti vērtīgu atbalstu uzņēmējdarbības stiprināšanai. Katras valsts ekonomikas pamatā ir savu ražotāju atbalsts un arī Latvijai nevajadzētu būt izņēmumam. Preču zīmes „Latvijas Produkts” lietošanas tiesībām saskatījām tīri ekonomiskus ieguvumus – iespēju veicināt savu produktu atpazīstamību un palielinātu pārdošanas apjomu,” atzīmē pazīstamā augļu, ogu un dārzeņu konservu ražotāja „Durbes veltes” īpašniece Evija Kopštāle.

Viena no pirmajām kampaņas „Savējie!” ietvaros uzņēmumiem piedāvātajām iespējām bija dalība starptautiskajā pārtikas izstādē „Riga Food 2013” ar 50% līdzfinansējumu. Izstāde bija kā būtisks ieguldījums katra uzņēmuma attīstībā.

"Šogad arī mūsu uzņēmums nolēma piedalīties izstādē "Riga Food 2013", un pateicoties Latvijas Uzņēmējdarbības Attīstības centra (LUAC) līdzfinansējumam, izmaksas par dalību izstādē bija ievērojami zemākas. Augsti vērtējam mums sniegto atbalstu, jo tādējādi varējām ieguldīt lielākus līdzekļus citu uzņēmuma nozaru attīstībā. Biznesa attīstīšana ir nozīmīgs solis ne tikai savai, bet zināmā mērā arī valsts ekonomikas uzplaukumam. Uzņēmējiem nereti ir daudz interesantas idejas par sava biznesa veidošanu, taču pietrūkst pārliecības, zināšanas vai prasmes, lai šīs idejas realizētu dzīvē, tāpēc pateicoties LUAC ekspertiem, ikvienam uzņēmumam ir iespēja saņemt palīdzību arī dažādu ideju īstenošanā," norāda smiltsērkšķu pārstrādes uzņēmuma "Diograt" pārdošanas vadītājs Guntis Zvirbulis.

Piedaloties biroja „Latvijas produkts” informatīvajā akcijā „Savējie!”, uzņēmumi ne tikai gūst sajūtu, ka viņi ir liela un nozīmīga šīs valsts daļa, bet arī spēj izcelt savu vārdu starp citiem savas nozares uzņēmumiem. Uzņēmumiem ir iespēja izvietot reklāmu interneta portālos, par katru uzņēmumu un tā produktiem tiek veidota individuāla publicitāte, kā arī realizētas plašas tirdzniecības veicināšanas un popularizēšanas kampaņas sociālajos tīklos. Uzņēmumam pieejamas ekspertu konsultācijas mārketinga, tēla veidošanas un citās jomā, kā arī iespēja piedalīties dažādās uzņēmējdarbības atbalsta programmās.

„Latvijas Uzņēmējdarbības Attīstības centrs uzskata par savu pienākumu un misiju vienlaikus sniegt atbalstu vietējiem uzņēmumiem un arī mudināt viņus pašus būt aktīviem, sekot līdz iespējām un izmantot tās maksimāli efektīvi. LUAC ir izstrādājis un sadarbībā ar nozaru ekspertiem īsteno dažādas atbalsta programmas, kas katra orientēta un nedaudz citām uzņēmējdarbībā būtiskām jomām – mārketingu, grāmatvedības jautājumiem vai tēla stiprināšanu. Preču zīme „Latvijas Produkts” ir kā pievienotās vērtības radīšana un apliecinājums vietējiem ražotājiem, ka viņi ir novērtēti, ka viņi var daudz sasniegt un ka mums tas rūp,” skaidro UAC vietējo uzņēmumu atbalsta un attīstības programmu padomes loceklis Aivars Kalniņš.

Latvijas vietējie uzņēmumi, kas lepojas un vēlas savā biznesa stratēģijā izmantot izcelsmes vietas sniegto pievienoto vērtību, joprojām ir aicināti iesaistīties kampaņā „Savējie!” – izmantot plašās atbalsta iespējas.

 


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: