Iepirkšanās mājokļa remontam: Kā nenopirkt par daudz?
Publicēts 31. oktobrī, 2018.
Mājas vai dzīvokļa remonts ir viens no veidiem, kā ne tikai paaugstināt īpašuma kopējo vērtību, bet arī atvieglot savu ikdienu un padarīt skaistāku vidi, kurā uzturamies ikdienā. Ikviens remonts, neliels vai apjomīgs, prasa finansiālus ieguldījumus.

Remontam nepieciešamos materiālus daudzi saimnieki mēdz iegādāties paši, gan apmeklējot populārākos būvmateriālu veikalus, piemēram, “Depo”, “Kurši” vai “Ikea”, kā arī, iepērkoties internetā. Preču sortiments ir milzīgs un izdevīgu piedāvājumu ļoti daudz, tādēļ pircēji nereti par remontam nepieciešamo iztērē vairāk, nekā plānots. Piedāvājam noderīgus padomus, kas palīdzēs izvairīties no naudas zaudēšanas, veicot mājokļa remontu. 

Noskaidrojiet pēc iespējas precīzāku remonta izmaksu apjomu

Pēc tam, kad Jūs būsiet nolēmuši, kādus remontdarbus vēlaties īstenot, ieteicams veikt precīzu izdevumu aprēķinu, lai zinātu, cik Jums šis projekts izmaksās. Ja nebūs skaidrības par to, ar kādu summu jārēķinās, nezināsiet, vai idejas varat atļauties pārvērst realitātē. Lai noskaidrotu pēc iespējas precīzāku summu, kāda Jums būs jātērē par remonta materiāliem, sāciet ar preču cenu izpēti internetā vai dodieties uz veikalu, lai uzzinātu nepieciešamo informāciju. 

Izveidojiet striktu mājokļa remonta budžetu

Pēc tam, kad būsiet aprēķinājuši summu, kas nepieciešama remonta materiālu iegādei un darbu veikšanai, nākamais solis ir savu finansiālo iespēju izvērtēšana. Noskaidrojiet, vai varat atļauties ieguldīt vajadzīgo naudas daudzumu projekta īstenošanā.  Gadījumos, kad mājokļa uzlabošanai mazliet pietrūkst, var noderēt patēriņa kredīts internetā (uzzināt vairāk), kuru piedāvā arī “Creamcredit”. Tomēr pirms aizņematies, rūpīgi pārdomājiet savu lēmumu un iespējas atmaksāt. Pirms uzsākat savu ideju īstenošanu, vienmēr izveidojiet striktu budžetu, pie kā turēties visu remonta laiku. 

Dodieties iepirkties 

Kad skaidrs, cik daudz varat atļauties tērēt remonta materiālu iegādei, ir īstais brīdis tos sagādāt. Lai izvairītos no pārtērēšanās, pirms tam vajadzētu veikt atbilstošu sagatavošanos – aprēķiniet, kādu materiālu daudzumu Jums vajadzēs. Ja paši to nevarat izdarīt, noteikti piesaistiet profesionālus meistarus, kas palīdzēs izvairīties no liekiem tēriņiem. 

Tāpat, iepērkoties internetā vai veikalā, noteikti sagatavojiet vajadzīgo preču sarakstu ar pēc iespējas precīzākiem apjomiem. Ievērojiet šajā sarakstā minēto un centieties izvairīties no nevajadzīga atlaižu vai akciju kārdinājuma. 

Sāciet ar nelieliem remontdarbiem

Nereti paši mazākie remontdarbi ir tie, kas rada lielākos ieguvumus no ieguldījumiem. Piemēram, ja Jūsu mājoklī ir novecojusi krāsas kārta, grīda vai apgaismes objekti, vajadzētu sākt ar šīm, salīdzinoši nelielajām detaļām, kuras varat paveikt pašu spēkiem. Savukārt turpinājumā ķerieties pie apjomīgākiem darbiem vai noslēdziet līgumu ar meistariem, kas tiks ar tiem galā. Remonta sākšana ar vieglākajiem uzdevumiem arī palīdz izvairīties no pieļaujamā budžeta pārsniegšanas. 

 

Plānojiet tādu remontu, kas paaugstinās īpašuma vērtību

Svarīgi zināt, ka ne visi mājokļu remonti ir vienlīdzīgi. Daļa no tiem īpašumam rada pievienoto vērtību, savukārt citi to pat var pazemināt. Piemēram, papildu platības pievienošana, ko mājokļa iemītnieki var regulāri izmantot (vannasistaba, virtuve vai tās paplašināšana), noteikti palielinās īpašuma vērtību. To iespējams panākt arī uzstādot jaunus logus, durvis, grīdu vai apkures sistēmu. Savukārt, ja Jūsu mājā vai dzīvoklī ir ievērojami arhitektūras motīvi, nesabojājiet tos ar jauniem, īpaši moderniem dizaina elementiem, kas neiekļaujas kopējā interjerā. 

Necentieties paveikt visu uzreiz

Kad esat sākuši mājokļa remontu, ir viegli aiziet par tālu savu vēlmju īstenošanā, pārsniedzot iespēju robežas. Atcerieties, ka īpašuma vērtības paaugstināšanas pamatā ir spēja saglabāt līdzsvaru starp ieguldījumiem un ieguvumiem, kas no tiem saņemti. Esiet uzmanīgi īstenojot lielākus projektus, kas prasa daudz laika un naudas, piemēram, pilnīga vannas istabas pārveidošana. Lai arī šādi remontdarbi var uzlabot Jūsu ikdienu, tie reti atmaksājas. 


Komentāri (1)
Arma: Kā tad dzīvoklī var paplašināt kādu telpu? Ja nu vienīgi uz citas telpas rēķina...
13/05/2019 12:31
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: