Gudra iepirkšanās: 10 ienaidnieki, kas neļauj Jums ietaupīt
Publicēts 10. oktobrī, 2019.
Ikviens, neatkarīgi no vecuma vai nodarbošanās, vēlas sasniegt finansiālu stabilitāti, kuras pamatā ir prasme kontrolēt savus ikdienas tēriņus un tos plānot, izvairoties no nevajadzīgiem izdevumiem. Tas diemžēl izdodas reti kuram, tādēļ šajā rakstā apkopojām 10 ienaidniekus, kas neļauj Jums ietaupīt – izvairīšanās no tiem palīdzēs Jums sasniegt finansiālu stabilitāti.

  1. Impulsīvi pirkumi

Tieši impulsīvi pirkumi sastāda lielāko daļu no cilvēku tēriņiem. Pirkuma brīdī nepieciešams apzināties tā nozīmi, nepieciešamību. Centieties izvairīties no ierastā ‘’kāruma’’ vai vienkārši nevajadzīgu lietu iegādes. Šādā situācijā, iespējams, var palīdzēt iepirkumu saraksta sastādīšana

2. Sliktie ieradumi

Ja Jūs smēķējat vai bieži mēdzat iegādāties alkoholiskos dzērienus, izvērtējiet iespēju atmest šos ieradumus. Tas ne tikai ietaupīs naudu, bet arī ievērojami uzlabos Jūsu veselību.

3. Taupīšana nevietā

Ja nepieciešams iegādāties, piemēram, jaunu sadzīves tehniku, izvēlieties kvalitāti. Nav nepieciešams taupīt ar domu, ka par konkrēto summu varēsiet iegādāties vēl pāris preces, ja zināt, ka tas var kalpot kā ilgtermiņa ieguldījums.

Viena no opcijām, ja uz doto brīdi nav pieejami iekrājumi, ir patēriņa kredīts. Šajā mājas lapā iespējams uzzināt par to vairāk. Pirms tam rūpīgi izvērtējiet, vai varēsiet to atmaksāt.

4. Pārtikas produktu izšķiešana

Izmest pārtiku ir kā izmest naudu, par kuru Jūs to iegādājāties. Ja bieži saskaraties ar situāciju, kad izmetat vai pilnībā neizlietojat iegādātos pārtikas produktus, plānojiet ēdienreizes un iegādājieties tikai tām nepieciešamo.

5. Līdzekļu neorganizēšana

Veids, kā iespējams ietaupīt naudu, ir izvēlēties summu, ko atvēlēt konkrētam mērķim un atlikt to uzreiz malā. Tas palīdzēs izvairīties no situācijas, kad plānotas finanses kļūst par impulsīvu pirkumu upuri. Dariet to uzreiz, kā saņemat algu – tas palīdzēs situācijā, ja nepieciešams iegādāties vairākas lietas.

6. Automātiskais maksājums

Varētu šķist, ka automātiskais maksājums, kad konkrētā datumā tiek veikts pārskaitījums no Jūsu konta noteiktā apmērā, ir lieliska opcija, lai steigā neaizmirstu par obligātajiem maksājumiem. Taču, ja nu tie ir vairāki un Jūs pamazām neapzināties, ka maksājat par kaut ko, kas Jums vairs nemaz nav nepieciešams? Sekojiet līdzi savām finansēm! Labāk maksājiet paši, nekā atļaujiet to darīt ‘’kādam citam’’.

7. Transports

Nepieciešams pat nemanāmi liels ieguldījums, ja ik dienu dodaties ceļā ar transporta palīdzību. Lielisks veids, kā ietaupīt naudu, ir atteikties no transporta, kad tas ir iespējams. Piemēram, vasarā Jūs varat staigāt kājām vai nonākt galamērķī ar velosipēdu – tas ir arī lielisks veids, kā rūpēties par veselību. Atstājiet automašīnu stāvvietā un atsakieties no sabiedriskā transporta.

8. Izklaides

Izklaidei ne vienmēr jābūt dārgai, lai sagādātu patiesu prieku. Piemēram, tā vietā, lai dotos ar draugiem uz restorānu un iztērētu naudu dārgos ēdienos, uzaiciniet tos ciemos un pagatavojiet maltīti pats. Tas noteikti maksās mazāk, taču atmosfēra, iespējams, būs daudz jautrāka un mājīgāka.

9. Brokastis un/vai kafija

Ja no rītiem nepaspējat paēst brokastis un/vai izdzert iemīļoto kafiju, tad noteikti to iegādājaties pa ceļam uz darbu. Ieviesiet paradumu brokastis jau iepriekš pagatavot mājās. Ikdienā varētu šķist, ka tas nav dārgs prieks, taču tieši mazās, regulārās summas kopā rada lielus izdevumus.

10. Pakalpojumu abonementi

Ja mēdzat skatīties TV, izvērtējiet, vai Jums tiešām nepieciešams abonēt televīziju. Daudzas TV pārraides, seriāli un filmas šobrīd redzamas arī internetā – kādēļ veidot liekus tēriņus?

 

 

 


Komentāri (5)
Anga: Kaut kā nebiju aizdomājusies par televīziju, tiešām- vai vajag?
29/10/2019 09:16
kazino online: Es par tām aizmirstajām brokastīm pilnībā piekrītu! Ja vēl ir izveidojies ieradums ņemt pusdienas līdzi uz darbu, tad vispār mēnesī ietaupās vismaz 50 eur. Turklāt, zini, kas pievienots, gatavojot ēdienu, veselīgi arī.
27/11/2019 10:09
Janīna Ozoliņa: Par TV laba doma, īpaši, ka tagad visu skatos internetā :)
15/05/2020 07:59
zeltaskudra: Man ļoti patika
08/02/2021 22:24
Susan Benson: Sveiki, dāmas un kungi! Vai jums ir nepieciešama finansiāla palīdzība? Es esmu Sjūzena Bensone. Esmu aizdevējs un arī finanšu konsultants.

Vai jums ir nepieciešams biznesa aizdevums, personīgais aizdevums, hipotēkas aizdevums vai aizdevums, lai pabeigtu savu projektu? Ja jūsu atbilde ir jā, es iesaku sazināties ar manu uzņēmumu. Mēs sniedzam visa veida aizdevumu pakalpojumus, tostarp ilgtermiņa un īstermiņa aizdevumus, nodrošinātus un nenodrošinātus aizdevumus un daudz ko citu. Lai iegūtu papildinformāciju, rakstiet mums pa e-pastu: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) vai rakstiet man tieši uz WhatsApp, izmantojot: +447360502110, un saņemiet atbildi vienā mirklī.

Aizdevums no uzticama un kompetenta uzņēmuma ir tas, kas jums nepieciešams, lai sasniegtu savu mērķi. Mēs esam visaptverošs finanšu pakalpojumu uzņēmums un esam apņēmušies palīdzēt jums īstenot visas jūsu vēlmes. Mēs specializējamies strukturētu finanšu risinājumu nodrošināšanā privātpersonām un uzņēmumiem visefektīvākajā un ātrākajā veidā.

* Jūs varat pieteikties aizdevumam jebkurā laikā un vietā.
* Elastīga summa – Jūs izlemjat, cik daudz vēlaties aizņemties.
* Ātrs tiešais finansējums — saņemiet aizdevumu 24 stundu laikā pēc apstiprināšanas.
* Elastīga procentu likme 3%.
* Augsts apstiprināšanas līmenis
* Elastīga atmaksa — jums ir jāizvēlas atmaksas datums — katru nedēļu, mēnesi vai gadu 1–30 gadu garumā.
* Vienkārša tiešsaistes lietojumprogramma.
* Personalizētas konsultācijas un zināšanas.
* Nav slēptu maksu

Nepalaidiet garām iespēju finanšu trūkuma dēļ. Sazinieties ar manu uzņēmumu tagad, mēs varam jums palīdzēt ar aizdevumu, jo esam palīdzējuši daudzām personām un organizācijām, kuras visā pasaulē ir saskārušās ar finansiālām grūtībām

Lai iegūtu papildinformāciju par mūsu aizdevuma piedāvājumu, lūdzu, nosūtiet mums savu aizdevuma pieprasījumu caur
E-pasts: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com)
WhatsApp: +447360502110

Starpnieki / konsultanti / brokeri ir laipni aicināti piesaistīt savus klientus un ir 100% aizsargāti. Pilnīgā pārliecībā mēs strādāsim kopā visu iesaistīto pušu labā.
28/09/2023 05:09
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: