Ģimenes ārsts - vienmēr Tavas veselības sardzē
Publicēts 11. novembrī, 2013.
Ģimenes ārsts ir Tavs galvenais padomdevējs veselības jautājumos, labs ģimenes ārsts ir veselības sistēmas pamats. Savu ģimenes ārstu mēs iepazīstam jau no mazotnes un viņš ir ar mums kopā visu dzīves gājumu. Pie ģimenes ārsta parasti vēršas, lai saņemtu ārstēšanu, profilaktiskās apskates, konsultācijas un noderīgus padomus, kā arī saņemt ieteikumus par veselības veicināšanu, uzlabošanu un saglabāšanu. Ģimenes ārsts var būt arī padomdevējs dažādās dzīves situācijās, kuras ir saistītas ne tikai ar fizisko, bet arī ar garīgo veselību, bieži ģimenes ārsts mums ir gan ārsts, gan psihologs, gan draugs vienā personā.

Lai arī ģimenes ārsts cilvēkiem parasti saistās ar pozitīvām un siltām emocijām, dažkārt, diemžēl,  nākas saskarties par paviršu, nelaipnu vai neiecietīgu attieksmi pret pacientu, tāpēc ikvienam ieteicams izvērtēt sava ģimenes ārsta kompetenci, komunikācijas un saskarsmes spējas, un vajadzības gadījumā apsvērt domu par ģimenes ārsta maiņu, kas var būtiski ietekmēt Jūsu fiziskās un garīgās veselības stāvokli.

“Ģimenes ārsts ir cilvēka veselības sargs, cilvēks, uz kuru var paļauties arī saspringtās un negaidītās situācijās. Arī pati, ilgajā ģimenes ārsta praksē, esmu saskārusies ar gadījumiem, kad cilvēkiem nepieciešama palīdzība un padoms gan nakts vidū, gan atrodoties ārzemēs, gan dažādās citās negaidītās situācijās. Ikviens pacients ir pelnījis laipnu attieksmi, neatkarīgi no viņa statusa sabiedrībā vai materiālā stāvokļa, tāpēc arī mūsu veselības un skaistumkopšanas centrā valda princips – ikviens pacients ir cienīts un mīlēts. Medicīnas nozarē noteikti ir jāstrādā cilvēkiem, kas spēj komunicēt un izprast otru – ja šāda īpašība nepiemīt, tad parasti arī rezultāts ir skumjš – neapmierināti pacienti un īgns, ar dzīvi neapmierināts ārsts, bet cilvēks taču vienmēr vēlas justies saprasts un mīlēts,” norāda veselības un skaistumkopšanas centra “Adoria” ģimenes ārste Ārija Bušmane.

Ikviens profesionāls un tolerants ģimenes ārsts palīdzēs atbildēt uz jautājumiem par veselību un aprūpes iespējām, veiks profilaktiskās apskates un vakcinācijas, nodrošinās jaundzimuša bērna aprūpi, sniegs pirmo palīdzību vienkāršu traumu gadījumos, kā arī ārstēšanu saslimšanas gadījumā u.c.

Informācija tika sagatavota sadarbībā ar veselības un skaistumkopšanas centru “Adoria”. Tālr. 20561015, info@adoria.lv /www.adoria.lv

 


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: