Dodamies veļas mazgājamās mašīnas meklējumos
Publicēts 20. martā, 2017.
Veļas mazgājamā mašīna – neaizstājama sadzīves tehnikas ierīce, bez kuras mūsu dzīve kļūtu ievērojami sarežģītāka. Tomēr, kā jau jebkura tehnika, veļas mazgājamajai mašīnai agrāk vai vēlāk sāk rasties kaprīzes, kas dod ziņu par to, ka laiks doties jaunas tīrības palīdzes meklējumos. Kam pievērst uzmanību, iegādājoties jaunu veļas mazgājamo mašīnu, stāsta lielākā Latvijā interneta veikala 220.lv speciālisti.



Ietilpība un lielums

Veļas mazgājamās mašīnas ietilpība mērāma kilogramos. Viens kilograms veļas ir viena cilvēka drēbju komplekts, ieskaitot vannas dvieli.  Tātad, veļas mazgājamas mašīnas ietilpības izvēle ir atkarīgā no tā, cik ģimenē ir cilvēku. Diviem cilvēkiem pilnībā pietiktu ar nelielu veļas mazgājamo mašīnu, savukārt kuplai ģimenei var nākties iegādāties pat 12 kg ietilpības veļas mašīnu, kas būtu spējīga izmazgāt pat vairākus gultasveļas komplektus vienlaicīgi. Runājot par lielumu, vajadzētu pieminēt, ka ražotāji piedāvā ļoti plašu dažāda izmēra veļas mazgājamo mašīnu klāstu. Šobrīd tirgū var atrasta ļoti kompaktas veļas mazgājamās mašīnas, kas viegli ietilpst zem vannasistabas izlietnes. No otras puses, tādas sīciņas veļas mazgājamās mašīnas nevar vienā reizē izmazgāt daudz veļas, tādēļ nāksies samierināties ar domu, ka būs nepieciešami vairāki mazgāšanas raundi. Turklāt, veļas mazgājamās mašīnas lielums ir atkarīgs  arī no tā, kur tā tiks novietota. Teiksim, ja mazgātava stāvēs virtuvē, tad tās izmērus nāksies saskaņot ar virtuves mēbelēm, ņemot vērā to, lai tā nespiestos virsū virtuves skapīšiem, būtu ērti pieslēgt ūdeni u.tml.

Funkcijas un ekonomiskums

Mūsdienu veļas mazgājamajām mašīnām ir bezgala daudz funkciju – mazgāšana ļoti zemā temperatūrā, mazgāšanas ar rokām režīms, mazgāšanas režīms pūkainiem un vilnas audumiem, gudrā mazgāšana, kad veļas mazgājamā mašīna pati izvēlas, ar kādu ātrumu griezt audumus, lai tos nesabojātu u.tml. Atkal, veļas mazgājamās mašīnas funkciju izvēle visvairāk ir atkarīga  no cilvēka vajadzībām un vēlmēm. Teiksim, ja cilvēks sporto vai visu laiku steidzas, viņam ir vajadzīga veļas mazgājamā mašīna, kam ir ātrās mazgāšanas režīms, kas izmazgā veļu vien 15-30 min., kā arī ir jāņem vērā garderobe. Ja skapis ir pilns ar adījumiem un vilnas drēbēm, ir lietderīgi izvēlēties veļas mazgājamo mašīnu ar ļoti kvalitatīvu vilnas adījumu mazgāšanas programmu. Pie tam, noder arī mazgāšanas laika atlikšanas programma, īpaši, ja ir dienas un nakts elektroenerģijas tarifa režīms.

Tiem, kas taupa savus līdzekļus un rūpējas par dabu, Pigu.lt speciālisti iesaka izvēlēties augstākās energoefektivitātes klases veļas mazgājamās mašīnas – A+, A++ ir A+++. Tāda veida veļas mazgājamās mašīnas efektīvi taupa elektroenerģiju un ūdeni. Pat lielāka augstākās energoefektivitātes klases veļas mazgājamā mašīna būs ievērojami ekonomiskāka par mazāku, bet zemākas klases veļas mazgājamo mašīnu.

Kur novietot veļas mazgājamo mašīnu?

Patiesi, viss ir atkarīgs no dzīvokļa vai mājas plānojuma. Mūsdienīgās veļas mazgājamās mašīnas darbojas pietiekami klusi, tādēļ  tās droši var novietot arī virtuvē vai priekšnamā. Svarīgākais, lai veļas mazgājamā mašīna netraucētu pārvietoties un būtu kvalitatīvi pieslēgta.

 


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: