Četras preces, ko piedāvā santehnikas veikals un kuras lieti noderēs rudenī
Publicēts 13. augustā, 2019.
Lai gan vasara rit pilnā sparā, rudens vairs nav aiz kalniem, un tas savukārt nozīmē, ka laiks kļūs aizvien vēsāks.

Tieši tāpēc esam sagatavojuši sarakstu ar četrām precēm, kuras būs īpaši noderīgas gada aukstajos mēnešos un kuras piedāvā katrs kārtīgs santehnikas veikals!

Kad apkure vēl nav pieslēgta, lieti noderēs gaisa sildītāji

Rudens lielai daļai Latvijas iedzīvotāju asociējas ne tikai ar visās varavīksnes krāsās izkrāsotām koku lapām, bet arī gaidām pēc apkures. Taču ko darīt, ja līdz apkurei vēl vismaz pāris nedēļas un dzīvoklis auksts, bet salt negribas? Tādā gadījumā palīdzēt var dažādu veidu gaisa sildītāji. Izvēles iespējas ir dažādas; lūk dažas no tām:

  • eļļas radiatori – eļļas radiatori telpu uzsilda visai lēni un arī maciņam tas nav pats draudzīgākais risinājums. Taču vairums cilvēku novērtā tā pilnīgi kluso darbošanos un to, ka gaiss uzsilst vienmērīgi un ierīce telpu silda arī kādu laiku pēc tam, kad tā jau izslēgta. Modernākajiem modeļiem iebūvēta arī gaisa pūšanas opcija, kas palīdz siltumu ātrāk un efektīvāk izkliedēt pa visu telpu;

  • gaisa sildītājs ar ventilatoru – šī ierīce ir neliela un lēta, kā arī uzsilda gaisu ļoti īsā laikā. Tomēr arī tai ir trūkumi, proti, gaiss būtībā tiek “sadedzināts” un kļūst ļoti sauss, kā arī pēc sildītāja izslēgšanas telpa ātri atdzisīs. Jāpierod būs arī pie salīdzinoši lielā trokšņa;

  • infrasarkanie sildītāji – šo sildītāju darbības veids ir ļoti atšķirīgs, proti, tie silda nevis gaisu, bet gan pret tiem pavērstos objektus, kas ir īpaši noderīgi plašākās telpās, kur sildīt nepieciešams vien nelielu to daļu. Tie ir klusāki un ekonomiskāki;

  • konvektori – konvektori rada siltā gaisma plūsmas – pa ierīces apakšu ieplūst aukstais gaiss, savukārt augšā iznāk jau uzsildītais gaiss. Tie ir klusi un lielākā daļa no konvektoriem var tikt stiprināti pie sienas. Tie neaizņem daudz vietas, kā arī ātri sasilda telpu, taču konvektors var radīt caurvēju un putekļu “pārvietošanos”.

Rezumē: pateikt, kurš no sildītāju veidiem ir labākais, nav iespējams – katram no tiem ir savi plusi un arī mīnusi. Tomēr ikviens no variantiem ir labāks par salšanu aukstā mājoklī, vai ne?

Pārāk sausam vai mitram gaisam – mitrinātāji un sausinātāji

Pārāk sauss vai mitrs gaiss var radīt nopietnu kaitējumu mājoklim vai tajā mītošo cilvēku veselībai. Pārāk sausa gaisa gadījumā var rasties nieze, deguna asiņošana, kairināšana un kņudoņa, aizlikts deguns un vēl dažādas veselības problēmas. Savukārt, ja gaiss ir pārāk mitrs, ļoti iespējams, ka telpās parādīsies pelējuma sēnīte, kā rezultātā var sākt pelēt sienas, mēbeles un drēbes; tāpat slikti žūs drēbes.  


Komentāri (2)
Ambera: Kā var objektīvi noteikt , vai gaiss ir pārāk sauss?
28/08/2019 16:56
kazino online: Ļoti pareizi ieteikumi. Ir daudz tā saucamo santehnikas veikalu, kuri pārdod dažādus sildītājus un pat piedāvā kārdinošas atlaides, bet kad sāc pārdevējam jautāt sīkāk, nākas dzirdēt zilus brīnumus. Ārkārtīgi nekompetenti un paši nezina, ko pārdod.
27/11/2019 10:12
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: