Apgaismojums viesistabā – 5 vienkārši triki mājīgākam miteklim
Publicēts 5. februārī, 2020.
To, cik kurā telpā būs patīkami uzturēties, lielā mērā noteiks apgaismojums – gan dienas gaisma, kas ieplūst pa logiem, gan arī mākslīgais apgaismojums. Šoreiz – nedaudz par to, ko ir vērts ielāgot, iekārtojot dzīvojamo istabu jeb viesistabu.

Ko pieļauj esošā elektroinstalācija?

Var sapņot un plānot, taču ir vērts atcerēties, ka realitātē visu noteiks tas, kā telpā ir izvietota elektroinstalācija – cik lampu var novietot pie griestiem, kur ir rozetes pie sienām, kas pieļautu papildu apgaismes ķermeņu novietošanu. Ja telpā sākts kapitālais remonts, tad ir iespējas šo to koriģēt, taču nereti pie kosmētiskā remonta vai vienkāršas telpu iekārtošanas šos elementus mainīt nav iespējams. Tāpēc jāsaprot:

  • Cik gaismas ķermeņus var pielikt pie griestiem? Vai ir iespējams pielikt gaismas ķermeni, kuram būtu ar diviem vai pat trim slēdžiem regulējams spuldžu skaits?

  • Kur ir izvietotas rozetes pie sienām? Vai tajās vietās būtu ērti izvietot grīdas lampas?

  • Vai ir iespējams izvilkt papildu vadus pa grīdlīstēm, nodrošinot iespēju novietot lampas citās telpas vietās, nestaipot pa grīdu pagarinātājus?

Kā izvēlēties griestu lampu?

Jāatceras, ka griestu lampa ir galvenais telpas apgaismes ķermenis. Tādēļ tai jābūt gana spilgtai, lai izgaismotu visus stūrus. Lai ikdienā sniegtu sev plašākas izvēles iespējas, ieteicams uzstādīt vai nu lampu ar vairākiem slēdžiem, kas ļauj ieslēgt atsevišķas spuldžu grupas, vai arī, ja tas nav iespējams, – uzstādīt slēdzi ar dimmeri jeb aptumšotāju, kas ļauj regulēt gaismas intensitāti. Jāatceras, ka, izvēloties dimmeri, noteikti jāiegādājas spuldzes, kas pieļauj aptumšošanu.

Izvēloties griestu lampu, rūpīgi jāapskata kupols un jāsaprot, cik daudz gaismas tas dos. Dažas nianses:

  • Kupoliņi, kas nav no stikla un ir ar atveri, gaismu laidīs tikai caur šo atveri. Tas nozīmē, ka tie telpu maz izgaismos. Šādi nosacīti slēgti kupoli būs labāk piemēroti guļamistabām.

  • Ja gaismekļa kupolu atveres ir vērstas pret griestiem, tad primāri tiks apgaismoti griesti.

  • Kupoli ar smalku ģeometrisku struktūru radīs ēnas uz sienām. Tas var būt kā pluss, tā mīnuss.

  • Ja ir zemi griesti, labāk izvēlēties plakanus plafonus – arī tie ir eleganti un dos gaismu, taču nebūs riska nejauši sasist, aktīvi darbojoties telpā.

  • Telpā nepieciešami vairāki atsevišķi apgaismes ķermeņi, tas ļauj pielāgot apgaismojumu atkarībā no situācijas.

  • Gleznu un spoguļu gaismiņas ir noderīgs akcentapgaismojums, kas piešķir telpai mājīgumu.

5 vienkārši triki


Foto: Shutterstock.com

  1. Ierīkojot griestu lampu ar dimmeri, telpā var mainīt noskaņu atkarībā no situācijas. Dimmeri var ierīkot jebkura slēdža vietā, svarīgi tikai izvēlēties atbilstošas spuldzītes.

  2. Stāvlapma vai sienas lampa telpas stūrī rada mājīgu noskaņu, kā arī sniedz gaismu hobijiem – lasīšanai vai rokdarbiem.

  3. Ja nav iespējams iestrādāt vadu sienā, lai sienas lampu varētu glīti uzstādīt, varat izvēlēties porcelāna tapiņas un vītos vadus, kas radīs senatnīgu noskaņu un nebojās telpas interjeru, arī ja ies pa sienu līdz tuvākajai rozetei.

  4. Jo lielāka telpa, jo vairāk tajā ir vietas dažādiem gaismas ķermeņiem – slikti apgaismotā telpā nebūs patīkami uzturēties. Griestu lampa un atsevišķu zonu apgaismojums ir īpaši svarīgs.

  5. Dažādas stāvlampas un sienas lampas kalpo arī kā interjera dizaina priekšmeti, tādēļ to izvēlei nevajadzētu pieiet pavirši.

Gaismas ķermeņi viedveikalā 1a.lv

Interneta veikals 1a.lv piedāvā plašu lampu izvēli – gan griestu lampas, gan stāvlampas, sienas lampas un akcentapgaismojumu. Tāpat pieejamas arī LED gaismas ar pulti, kas ļauj manīt krāsas un gaismas intensitāti – pavisam īpašai un nebijušai noskaņai. Ienāciet un izvēlieties jau tūlīt!

 


Komentāri (6)
Leca: Un vēl ir būtiski izvēlēties arī siltos spuldzīšu toņus- tie arī mēdz atšķirties.
18/02/2020 09:34
Juris Sproģis: Kā reiz taisu remontu paldies
21/02/2020 10:07
Magiko: Šis labs
26/01/2021 14:45
Makaroons: Vakar uztaisiju savu lampu pa 5euro
20/07/2021 11:09
Vilis: man kā reiz vajag jaunu glada lampu
12/04/2023 19:17
Susan Benson: Sveiki, dāmas un kungi! Vai jums ir nepieciešama finansiāla palīdzība? Es esmu Sjūzena Bensone. Esmu aizdevējs un arī finanšu konsultants.

Vai jums ir nepieciešams biznesa aizdevums, personīgais aizdevums, hipotēkas aizdevums vai aizdevums, lai pabeigtu savu projektu? Ja jūsu atbilde ir jā, es iesaku sazināties ar manu uzņēmumu. Mēs sniedzam visa veida aizdevumu pakalpojumus, tostarp ilgtermiņa un īstermiņa aizdevumus, nodrošinātus un nenodrošinātus aizdevumus un daudz ko citu. Lai iegūtu papildinformāciju, rakstiet mums pa e-pastu: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) vai rakstiet man tieši uz WhatsApp, izmantojot: +447360502110, un saņemiet atbildi vienā mirklī.

Aizdevums no uzticama un kompetenta uzņēmuma ir tas, kas jums nepieciešams, lai sasniegtu savu mērķi. Mēs esam visaptverošs finanšu pakalpojumu uzņēmums un esam apņēmušies palīdzēt jums īstenot visas jūsu vēlmes. Mēs specializējamies strukturētu finanšu risinājumu nodrošināšanā privātpersonām un uzņēmumiem visefektīvākajā un ātrākajā veidā.

* Jūs varat pieteikties aizdevumam jebkurā laikā un vietā.
* Elastīga summa – Jūs izlemjat, cik daudz vēlaties aizņemties.
* Ātrs tiešais finansējums — saņemiet aizdevumu 24 stundu laikā pēc apstiprināšanas.
* Elastīga procentu likme 3%.
* Augsts apstiprināšanas līmenis
* Elastīga atmaksa — jums ir jāizvēlas atmaksas datums — katru nedēļu, mēnesi vai gadu 1–30 gadu garumā.
* Vienkārša tiešsaistes lietojumprogramma.
* Personalizētas konsultācijas un zināšanas.
* Nav slēptu maksu

Nepalaidiet garām iespēju finanšu trūkuma dēļ. Sazinieties ar manu uzņēmumu tagad, mēs varam jums palīdzēt ar aizdevumu, jo esam palīdzējuši daudzām personām un organizācijām, kuras visā pasaulē ir saskārušās ar finansiālām grūtībām

Lai iegūtu papildinformāciju par mūsu aizdevuma piedāvājumu, lūdzu, nosūtiet mums savu aizdevuma pieprasījumu caur
E-pasts: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com)
WhatsApp: +447360502110

Starpnieki / konsultanti / brokeri ir laipni aicināti piesaistīt savus klientus un ir 100% aizsargāti. Pilnīgā pārliecībā mēs strādāsim kopā visu iesaistīto pušu labā.
28/09/2023 05:09
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: