Algas aprēķins bez raizēm un kļūdām: kā to paveikt?
Publicēts 28. janvārī, 2020.
Alga uz papīra un alga, ko saņemam bankas kontā, nekad nav identiskas – atšķirību veido nodokļi, diferencētais neapliekamais minimums, ģimenes apstākļi.

Efektīvai budžeta plānošanai ir vajadzīgs precīzs algas aprēķins, un vislabāk rēķināt ienākumus ar elektroniskā kalkulatora palīdzību. Lasi šajā rakstā par algas kalkulatora priekšrocībām!

Kas ir algas kalkulators?

Ar parastu kalkulatoru iemācās strādāt vēl sākumskolā, bet elektroniskie kalkulatori vēl joprojām nav tik izplatīti, cik to ir pelnījuši. Elektroniskais kalkulators ir tiešsaistes rīks, kas izmanto aprēķiniem iebūvētos algoritmus. Tas ņem vērā ne tikai matemātikas noteikumus, bet arī kalkulatora tēmai atbilstošās formulas – piemēram, algas kalkulatorā ir iebūvēti nodokļu aprēķinu algoritmi.

Elektroniskais kalkulators parāda darba algu šķērsgriezumā – ja arī Tu vienmēr jauc bruto un neto un nezini, kā apgādājamo skaits ietekmē ienākumus, algas kalkulators palīdzēs tikt galā ar aprēķiniem.

Algas aprēķins vienā minūtē

Algas kalkulatoru var lietot vairākos veidos – tas var aprēķināt bruto un neto algu, noteikt nodokļu apjomu no konkrētas summas un saskaitīt darba devēja kopējos izdevumus. Lai aprēķinātu ienākumus vai izdevumus, Tev jāveic vien dažas darbības:

 

  • izvēlies, vai vēlies rēķināt algu pirms vai pēc nodokļiem;

  • izvēlies, vai izmantosi mēnešalgu vai stundas likmi (otrajā gadījumā ieraksti arī mēnesī nostrādāto stundu skaitu);

  • ieraksti neapliekamā minimuma summu, ja tas attiecas uz Tevi;

  • atzīmē apgādājamo skaitu un pārējos parametrus, kas ietekmē aprēķinus: mikrouzņēmuma darbinieka statuss, izdienas, vecuma vai invaliditātes pensija, politiski represētās personas statuss.

Izmantojot ierakstītos datus, algas kalkulators aprēķinās:

  • bruto vai neto algu;

  • sociālā un iedzīvotāju ienākuma nodokļa likmes;

  • sociālā nodokļa darba devēja daļu;

  • uzņemējdarbības riska valsts nodevu;

  • darba devēja kopējos izdevumus uz vienu darbinieku.

Algas aprēķins ar interneta kalkulatora palīdzību aizņem mazāk nekā minūti, bet operatīva darbība nav vienīgais kalkulatora ieguvums. Kāpēc vērts izmantot šo rīku arī tad, ja vari mierīgi veikt aprēķinus uz papīra? Par to vairāk raksta turpinājumā!

3 iemesli lietot algas kalkulatoru

Ja vēl neesi pārliecināts, vai vērts uzticēt aprēķinus elektronikai un internetam, iepazīsties ar šiem argumentiem:

  • algas kalkulators ir izmantojams ne tikai pašreizējas algas aprēķiniem. Ja esi noskatījis jaunu darba vietu, vērts savlaicīgi pārbaudīt, cik daudz saņemsi uz rokām, ja mainīsi darbu. Darba sludinājumos labākajā gadījumā raksta bruto algu, bet neto aprēķins ir jau paša darba meklētāja uzdevums;

  • algas kalkulators acumirklī aprēķina ienākumu līmeni, ja dzīves situācija mainās uz labo vai slikto pusi. Ienākumus ietekmē bērnu skaits ģimenē, vecums, veselības stāvoklis – visus šos parametrus iespējams atzīmēt kalkulatorā un uzzināt, cik daudz saņemsi pēc bērna piedzimšanas vai pēc invaliditātes noformēšanas;

  • algas kalkulators ir noderīgs arī jaunajiem uzņēmējiem, kuri vēl tikai sāk ceļu biznesa labirintos. Ar kalkulatora palīdzību ir daudz vieglāk aprēķināt kopējos izdevumus un saprast, cik cilvēkus vari atļauties nodarbināt un kādā režīmā.

10+ kalkulatori tiešsaistē

Interneta aprēķinu platforma Aprēķins.lv piedāvā visu veidu kalkulatorus ikdienas mērķiem. Kalkulatori iedalās vairākās kategorijās:

  • finanses un nodokļi;

  • darbs un pabalsti;

  • kredīti un līzingi;

  • kalkulatori auto vadītājiem;

  • citi ikdienā noderīgi kalkulatori (elektrības, alkohola, grūtniecības u.tml.).

Ar Aprēķins.lv darba algas aprēķini vienmēr būs precīzi un operatīvi. Vienkārši ieraksti kalkulatora lodziņos nepieciešamo informāciju, un kalkulators aprēķinās Tavu bruto un neto algu un nodokļus, ņemot vērā jaunākās likumdošanas izmaiņas.

Algas aprēķins ir noderīgs gan strādājošiem, gan darba meklētājiem, gan grāmatvežiem. Ienāc Aprēķins.lv un iepazīsties ar modernu rīku 100% nekļūdīgiem aprēķiniem!


Komentāri (8)
Casijs: Paldies- noderēs!
30/01/2020 15:02
Vitauts: Labs raksts, paldies.
21/02/2020 10:05
Jana: https://mansjumis.lv/darba-algas-kalkulators - manurāt, šis ir visprecīzākais pakalpojums aprēķinam.
28/01/2021 12:26
Jana: https://mansjumis.lv/darba-algas-kalkulators - manurāt, šis ir visprecīzākais pakalpojums aprēķinam.
28/01/2021 12:26
Atrie: Wo, tas gan ir kaut kas
03/02/2021 18:15
Agris: Labais!
31/03/2021 07:33
Agris: Tiešām!
31/03/2021 07:33
Susan Benson: Sveiki, dāmas un kungi! Vai jums ir nepieciešama finansiāla palīdzība? Es esmu Sjūzena Bensone. Esmu aizdevējs un arī finanšu konsultants.

Vai jums ir nepieciešams biznesa aizdevums, personīgais aizdevums, hipotēkas aizdevums vai aizdevums, lai pabeigtu savu projektu? Ja jūsu atbilde ir jā, es iesaku sazināties ar manu uzņēmumu. Mēs sniedzam visa veida aizdevumu pakalpojumus, tostarp ilgtermiņa un īstermiņa aizdevumus, nodrošinātus un nenodrošinātus aizdevumus un daudz ko citu. Lai iegūtu papildinformāciju, rakstiet mums pa e-pastu: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) vai rakstiet man tieši uz WhatsApp, izmantojot: +447360502110, un saņemiet atbildi vienā mirklī.

Aizdevums no uzticama un kompetenta uzņēmuma ir tas, kas jums nepieciešams, lai sasniegtu savu mērķi. Mēs esam visaptverošs finanšu pakalpojumu uzņēmums un esam apņēmušies palīdzēt jums īstenot visas jūsu vēlmes. Mēs specializējamies strukturētu finanšu risinājumu nodrošināšanā privātpersonām un uzņēmumiem visefektīvākajā un ātrākajā veidā.

* Jūs varat pieteikties aizdevumam jebkurā laikā un vietā.
* Elastīga summa – Jūs izlemjat, cik daudz vēlaties aizņemties.
* Ātrs tiešais finansējums — saņemiet aizdevumu 24 stundu laikā pēc apstiprināšanas.
* Elastīga procentu likme 3%.
* Augsts apstiprināšanas līmenis
* Elastīga atmaksa — jums ir jāizvēlas atmaksas datums — katru nedēļu, mēnesi vai gadu 1–30 gadu garumā.
* Vienkārša tiešsaistes lietojumprogramma.
* Personalizētas konsultācijas un zināšanas.
* Nav slēptu maksu

Nepalaidiet garām iespēju finanšu trūkuma dēļ. Sazinieties ar manu uzņēmumu tagad, mēs varam jums palīdzēt ar aizdevumu, jo esam palīdzējuši daudzām personām un organizācijām, kuras visā pasaulē ir saskārušās ar finansiālām grūtībām

Lai iegūtu papildinformāciju par mūsu aizdevuma piedāvājumu, lūdzu, nosūtiet mums savu aizdevuma pieprasījumu caur
E-pasts: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com)
WhatsApp: +447360502110

Starpnieki / konsultanti / brokeri ir laipni aicināti piesaistīt savus klientus un ir 100% aizsargāti. Pilnīgā pārliecībā mēs strādāsim kopā visu iesaistīto pušu labā.
28/09/2023 05:08
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: