9 interesanti rekordi, kas ir sasniegti ar LEGO klucīšiem
Publicēts 28. aprīlī, 2017.
Pasaules rekordu var sasniegt praktiski ar jebko. Būtiski ir tas, lai šo lietu varētu izmērīt, nofiksēt fotografējot un filmējot no rekorda uzstādītājiem neatkarīga persona.

Kad neatkarīgs pārstāvis apstiprina, ka rekords sasniegts, rekordu grāmata oficiāli pārrakstāma. Radot LEGO klucīšus, tie tika izmantoti ne tikai kā bērnu prasmju attīstīšanas līdzeklis, bet arī kā veids rekordu sasniegšanai.

Vēlamies iepazīstināt ar vairākiem interesantiem rekordiem, ko ir sasnieguši LEGO cienītāji, konstrukcijās izmantojot LEGO klucīšus.

Augstākais tornis

2016. gada jūnijā, „Legoland” atrakciju parkā Gunzburgā, Vācijā, vietējie darbinieki uzcēla pašu augstāko torni no LEGO klucīšiem. Tā augstums – 35 metri un 47 centimetri. Pirms tam šis rekords piederēja citam tornim, kas 2015. gadā tika uzcelts Milānā, Itālijā. Visticamāk, ka tuvāko gadu laikā dzirdēsim paziņojumu par jauniem mēģinājumiem uzlabot šo rekordu.

Garākā čūska

Cenšaties uzminēt, kura čūska ir pati garākā pasaulē? Ja skaitīsim arī rotaļu čūskas, tad Malaizijā uzbūvētajai LEGO čūskai līdzīgu atradīsim – 318 metru gara. „Legoland” Malaizijas atrakciju centrā visi, kuri vēlējās, varēja palīdzēt salikt garāko čūsku. Katrai grupai vajadzēja uzbūvēt atbilstoša izmēra gredzenu no LEGO klucīšiem. Pēc tam tie visi tika savienoti garā čūskā, tādā veidā pasaulē pārsteidzot ne vienu vien konstruktoru cienītāju.

Lielākais attēls

Ja LEGO klucīšus liktu vienu uz otra un pēc tam tos noguldītu uz zemes, iespējams izgatavot labu attēlu. Tas iznāk nedaudz stūrains, taču interesants un iespējams pat māksliniecisks. Vienas Anglijas skolas skolnieki pieķērās šim izaicinājumam un viņiem izdevās izgatavot pašu lielāko LEGO attēlu. Tā platība iespaidīga – 250 kvadrātmetru. Tika izmantoti 1,263,801 klucīši.

Lielākā LEGO automašīna

LEGO modelīši ir patiesi iespaidīgi, taču, vai no tiem ir iespējams izgatavot īsta lieluma superautomašīnu? Izrādās, ka tas ir iespējams.

LEGO rūpnīcas dizaineri rasējumus radīja 15000 stundas, bet reāla izmēra automašīnas modeļa salikšanai būs nepieciešamas pat 4000 stundas. Pēc visa šī kolosālā darba, pasauli ieraudzīja reālas automašīnas lieluma modelis no maziem klucīšiem. Modelis bija 4,72 metru garš un 2,28 metru plats, un 1,24 metru augsts. Tas svēra vairāk par tonnu.

Garākais kuģis

LEGO palīdzēja sasniegt rekordu arī komerciāliem mērķiem. Šis pasaulē garākais LEGO kuģa modelis tika radīts Dānijā 2016. gadā. JUBILEE DFDS kuģis ir 12,035 metru garš un 1,67 metru plats. Tā svars – trīs tonnas, tādēļ kuģis tika ievietots vilcēja puspiekabē, lai to varētu viegli transportēt no vienas vietas uz citu. Šis kuģis tika radīts prāmju kompānijas DFDS 150 gadu jubilejas atcerei. Kaut arī tas ir komercpasākums, tomēr Pasaules rekords tika fiksēts.

Garākais vilciens no LEGO

2011. gadā Francijā LEGO entuziasti sakonstruēja pasaulē garāko LEGO vilcienu. Tas tika izgatavots no 151 vagona. Vilciens brauca pats, to vilka 7 no LEGO izgatavotas lokomotīves ar 10 motoru. Vilciens ripoja pa LEGO uzbūvētām sliedēm.

Starp citu, sliežu no LEGO pasaules rekords ir 4000,25 metri, un tas pieder Henrikam Ludvigsenam (Henrik Ludvigsen) un tā komandai no Dānijas. Šis vilciens brauca ļoti lēni. Pasaulē ātrākais LEGO vilciens brauca ar ātrumu 29,99 km/h. Tādu vilcienu uzkonstruēja Bastians Daunī (Bastian Dauny) no Francijas 2015. gadā.

Dārgākais LEGO klucītis

Cik maksā viens LEGO klucītis? Dažus centus ne vairāk. Taču pasaulē tika pārdots viens LEGO klucītis par 14 449,99 dolāriem. Tas tika izgatavots no tīra zelta (14 karātu) un svēra 25,65 gramus. Tas tika radīts 1980. gadā un uzdāvināts kādam kompānijas uzņēmējdarbības partnerim kā pateicības dāvana.

Līdzās klucītim vajadzētu minēt arī pašu dārgāko figūriņu. 19 855,45 ASV dolārus maksāja no 14 karātiem zelta izgatavota „Zvaigžņu karu” personāža Boba Fetto figūriņa. Tādas pasaulē ir tikai divas. Iespaidīga summa, vai tiesa?

Visvairāk LEGO komplekti ..

... LEGO komplektus savācis ir amerikāņu virsnieks Kīlas Ugone (Kylas Ugone). Pirms vairākiem gadiem fiksēts rekords – 1091 pilni LEGO komplekti plus vēl 160 nepilni (kur nozaudēts viena vai vairākas detaļas) komplekti. Tā kā virsnieka rekords fiksēts 2012. gadā, var tikai minēt, ka šobrīd viņa kolekcijā ir vēl vairāk komplektu, jo pēdējo 5 gadu laikā tika izdoti vairāk par 200 komplektiem. Starp citu, LEGO ir izlaidis ap 5000 komplektiem, tātad šis rekords vēl var tikt uzlabots.

Vēl nav skaidrs, kurš ir savācis visvairāk dažādu LEGO figūriņu, taču ir zināms, ka LEGO UK darbinieki sešarpus stundu laikā ir savākuši un izvietojuši 35 310 figūriņu armiju. Tā bija kara aina no „Zvaigžņu karu” kolekcijas. Ar šo pasākumu tika vākti līdzekļi organizācijām, kas atbalsta autisma ārstēšanu.

Visātrāk sakomplektētais kosmosa kuģis

Rubika kubiku salikt var dažās sekundēs, taču impērijas kuģa modeli no „Zvaigžņu karu” sērijas salikt nav tik vienkārši. Komplektā ir 3000 detaļu. Vairākus gadus pēc kārtas LEGO cienītāji centās salikt šo gana sarežģīto modeli komandās līdz 10 personām. ASV, Masačūsetā, Malboro pilsētā vienā tirdzniecības centrā tika noorganizēts tāds pasākums, kura laikā viena grupa sakomplektēja šo kuģi 54 minūtēs un 21 sekundē. Pirms tam šis rekords tika sasniegts Vācijā – 1 stunda un 2 minūtes.

 


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: