5 gaidītākie mobilie telefoni, kurus drīzumā ieraudzīsim
Publicēts 28. aprīlī, 2017.
Un ieraudzīsim patiešām drīz, jo visi gaida slaveno mobilo tehnoloģiju izstādi MWC 2017 Barselonā.

Paredzams, ka tur sapulcēsies visi lielākie ražotāji un prezentēs savus jaunos mobilo telefonu  modeļus. Reāli tirdzniecībā šie modeļi parādīsies vēlāk, tomēr plašsaziņas līdzekļu pārstāvjiem drīzumā būs iespējams vismaz aptaustīt jaunākos telefonus. Ko varam gaidīt no šīs izstādes? Kuri telefoni tirgū tiek gaidīti visvairāk?

 „LG G6“

LG jau tāpat visus satrieca ar savu revolucionāro G5 modeli un “draugiem”-  speciāliem piederumiem. Interesanti, ko prezentēs šogad? Plānots, ka tiks prezentēti „LG G6“ mobilie telefoni ar, visticamāk, pavisam neierastu ekrānu - 18:9 attēla režīmu. 5,7 collu diagonāles ekrāns tāda attēla režīmu var nodrošināt, bet kam gan to vajag? Vēl viena aktualitāte – jaudīgs procesors „Snapdragon 821“. Tas gan vairs nav “viskarstākais” jaunums, jo „Asus“ jau ražo telefonus ar šo procesoru, vien interesanti, kādēļ ne visjaudīgākais 835? „LG G6“ būs ar bezvadu uzlādes iespējamību, kas tā priekštečiem nebija.

Sony Xperia X2“un XZ2 

Šķiet, ka „Sony“ arī turpmāk “ceps” ķieģelīšu formas telefonus. Ir izskanējis, ka tuvākajā laikā varētu tikt prezentēti jauni modeļi „Xperia X2“ un „Xperia XZ2“. Paredzams, ka tiks prezentēti pat 5 jauni modeļi. Par tiem nav zināma plašāka informācija, bet jau tagad ir skaidrs, ka var gaidīt 4K izšķirtspējas ekrānu, „Snapdragon 835“ procesoru, 23 megapikseļu aizmugurējo un 16 megapikseļu priekšējo kameru, vismaz 32 GB iekšējo atmiņu. Grūti prognozēt „Sony“ novitātes, jo jaunumi tika izziņoti pavisam nesen.

„Moto G5“

Liekas, ka „Motorola G5“ telefonam būs izņemama  2800 vai 3000 mAh baterija. Par operētājsistēmu tik tiešām jautājumi nerodas – „Android 7.0 Nougat“ (jocīgi, kādēļ ne 7.1, jo šī versija jau tiek integrēta „Google Pixel“ telefonos). Kamera diezgan atbilstoša standartam – 13 megapikseļu aizmugurējā un 5 megapikseļu priekšējā pašbildēm.

„Motorola“ plāno izlaist uzreiz divus modeļus– 5,2 collu diagonāles G5 un 5,5 collu diagonāles „G5 Plus“. G5 būs „Snapdragon 430“ procesors, savukārt „G5 Plus“ – „Snapdragon 625“. Šiem mobilajiem telefoniem būs arī 64 GB iekšējā atmiņa, lai gan citur tiek ziņots vien par 32 GB. Iekšējā atmiņa pieticīga – 2 GB RAM. Tas nebūs flagmanis. Tieši otrādi – kvalitatīvs vidējās klases telefons. Tenkotāji stāsta, ka cena varētu būt ap 200–250 ASV dolāru (190–240 eur), tādējādi šis modelis būs pieejams praktiski visiem.

Huawei P10“

Nav daudz zināms par šiem telefoniem, bet šķiet, ka arī tiem būs izliekts 5,5 collu diagonāles QHD ekrāns, duālā „Leica“ kamera, 256 GB iekšējā atmiņa un 8 kodolu „Kirin 960“ procesors.

Neko neaizmirsām? Noteikti nē. „Samsung 8“ telefoni nav iekļauti šajā sarakstā, jo tos neredzēsim minētajā tehnoloģiju izstādē, bet kaut kad vēlāk. „Samsung“ un „Apple“ organizē paši savus prezentācijas pasākumus, kam tiek pievērsta pietiekami liela uzmanība, tādēļ izstādēs nav nepieciešams piedalīties. „Samsung S8“ telefons šķiet tik tiešām interesants un varētu tikt prezentēts 29.martā Ņujorkā. Vai arī 18.aprīlī. Tās gan ir tikai baumas, tā nav apstiprināta informācija. Tātad „Samsung Galaxy S8“ telefonam būs 4K izšķirtspējas ekrāns, kura diagonāles izmērs ir pietiekami liels – 5,8 collas. „Plus“ modelis – 6,2 collas, tāpēc par mobilo telefonu nodēvēt diez vai tādu varēs…. Līdz šim vēl joprojām nav zināms, vai S8 modelim būs  vienkārtēja vai duālā kamera. Tā nebūs kaut kas iespaidīgs – 12 megapikseļu (lielāki pikseļi – labāka kvalitāte, fotografējot vājā apgaismojumā). Telefonam varētu būt ne vien pirkstu nospiedumu, bet arī acs varavīksnenes skeneris. Tāda veida telefons būs neapšaubāmi viens no drošākajiem tirgū. Baterija – pieticīga. Vien 3000 mAh, „S8 Plus“ modelis – 3500 mAh. Tas tik tiešām nav daudz tādas izšķirtspējas un izmēra ekrānam. Visticamāk, šie telefoni būs ar 8 kodolu „Snapdragon 835“ procesoru, kas ir pietiekami jaudīgs, lai ierīce sekmīgi darbotos. Citu pieņēmumu starpā parādījās arī informācija, ka šim telefonam nebūs 3,5 audio ligzdas un nāksies mūziku klausīties ar bezvadu austiņām vai parūpēties par speciālo pāreju uz USB Type C savienojumu. Vēl viens pieņēmums– „Galaxy S8“ būs darbavirsmas režīms. Tas, savukārt, nozīmē, ka telefons varēs darboties kā dators. Tas nav vairs jaunums, jo „Microsoft“ tādu jau ir izstrādājis kopā ar HP – „HP Elite“ modeli. Vai „Samsung“ būs savs virtuālais asistents (kā „Cortana Windows 10“ un „Siri iOS“ ierīcēs) – vēl nav līdz galam skaidrs, lai gan visas pazīmes rāda, ka tā varētu būt.

Šo telefonu pasaule gaida ar nepacietību, pateicoties tehnoloģiskajiem risinājumiem un 2016.gadā par labāko atzītā „Galaxy S7“ cenu kritumam. Pie tam, tirgū atgriežas arī „Nokia“ mobilie telefoni. Gaidām arī leģendārā „Nokia 3310“ atjaunotā telefona parādīšanos.

 


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: